Ακολουθήστε το Sony Hellas

Ανακοινώνονται οι φιναλίστ καλλιτέχνες φωτογραφίας του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» των Sony World Photography Awards 2019 με τις πιο εντυπωσιακές συλλογές φωτογραφιών παγκοσμίως

Δελτίο τύπου   •   Μάρ 27, 2019 12:00 EET

Επιλέχθηκαν ανώνυμα από τους κορυφαίους στον χώρο της φωτογραφίας παγκοσμίως

  • Οι φιναλίστ φωτογραφίες του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» και «Student» είναι τώρα διαθέσιμες στο worldphoto.org/press
  • Ρεκόρ καταγράφηκε στις συμμετοχές σε αυτά τα υψηλού κύρους, παγκόσμια βραβεία: Πάνω από 326.000 συμμετοχές σε 4 Διαγωνισμούς από 195 χώρες και περιοχές
  • Αποκαλύφθηκαν επίσης τα βραβεία των φιναλίστ για τον διαγωνισμό «Student»
  • «Ο Φωτογράφος της Χρονιάς», οι νικητές των δέκα κατηγοριών του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» και ο νικητής του «Διαγωνισμού Νέων» και «Student» πρόκειται να ανακοινωθούν στην τελετή Βραβείων του Λονδίνου στις 17 Απριλίου του 2019

26 Μαρτίου 2019: Παρουσιάζοντας κάποιες εξαιρετικές συλλογές εικόνων από κορυφαίους καλλιτέχνες παγκοσμίως που ασχολούνται με τον χώρο της φωτογραφίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποκαλύπτει σήμερα τους φιναλίστ φωτογράφους για τον «Διαγωνισμό Επαγγελματιών» των Sony World Photography Awards 2019.

Τα βραβεία προσφέρουν στους καλλιτέχνες τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα παγκόσμιο κοινό, με τους προηγούμενους νικητές και φιναλίστ καλλιτέχνες να απολαμβάνουν τα οφέλη από την διάκριση αυτή, όπως τις παρουσιάσεις σε γκαλερί, τις εκθέσεις και τις εκδόσεις των έργων τους. Τα έργα των Βραβείων για το 2019 παρουσιάζουν μια ζωηρή και ποικιλόμορφη πλευρά της σύγχρονης φωτογραφίας.

Ειδικά επιλεγμένα από μια κορυφαία διεθνή ομάδα ειδικών στο χώρο της φωτογραφίας, οι οποίοι προέρχονται από κορυφαία μουσεία, φωτογραφικά πρακτορεία, μέσα μαζικής ενημέρωσης και φεστιβάλ, οι κριτές έχουν επιλέξει μια μεγάλη γκάμα πρωτοποριακών συλλογών έργων ανάμεσα στις δέκα επιμέρους κατηγορίες. Συχνά επιλεγμένα από μεγαλύτερες συλλογές έργων, o κατάλογος των φιναλίστ στην κατηγορία του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών», περιλαμβάνει εξαιρετικές συλλογές που αποτελούνται από πέντε έως δέκα μοναδικές εικόνες. Κάθε σειρά αναδεικνύει τις καλλιτεχνικές ικανότητες και την τεχνογνωσία πάνω σε φωτογραφικές τεχνικές, την δυνατότητα επεξεργασίας και την οπτική αφήγηση, παρέχοντας στο κοινό εκπληκτικές ιστορίες για την ανθρωπότητα και τον σύγχρονο κόσμο.

Οι φιναλίστ καλλιτέχνες προσφέρουν την οπτική τους για τον σύγχρονο κόσμο σε κάθε του μορφή. Πολλοί ασχολούνται με πολιτικά ζητήματα: οι αρχιτεκτονικές εικόνες του Daniel Ochoade Olza (Ισπανία) φέρνουν στο φως πρότυπα τοίχων που βρίσκονται σε μια περιοχή στο Σαν Ντιέγκο, κοντά στα σύνορα του Μεξικού με την Αμερική, ενώ η φωτογραφική έκθεση του Toby Binder (Γερμανία), αναπαριστά την παρούσα κατάσταση, η οποία επηρεάζει τη νεολαία στο Μπέλφαστ και στην Ιρλανδία, αλλά και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το Brexit στην Συνθήκη Ειρήνης του 1998. Η ομορφιά της φύσης και η επίδραση του ανθρώπου σε αυτή, μπορεί να φανεί στις αεροφωτογραφίες της Αιθιοπίας, από τον Kieran Dodds (Ηνωμένο Βασίλειο), βλέποντας και την απώλεια του 95% των δασικών εκτάσεων της περιοχής στο έργο της Leah Schretenthaler (ΗΠΑ), που χρησιμοποιεί παραδοσιακά φιλμ και ζελατίνη για να φωτογραφίσει και να εκτυπώσει εικόνες αμφιλεγόμενων έργων υποδομής στη Χαβάη, τις οποίες στη συνέχεια εξέθεσε σε ακτίνες laser ώστε να δημιουργηθούν πάνω στις φωτογραφίες κενά σαν ουλές.

Μέσα από αυτές τις εικόνες δίνονται, επίσης, στους θεατές, πληροφορίες για περιοχές και πτυχές της ζωής που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν άγνωστες: η Alice Mann (Νότια Αφρική) παρουσιάζει τη μοναδική και φιλόδοξη υποκουλτούρα που υποβόσκει σε όλες τις γυναικείες ομάδες μαζορέτων. Ο Kohei Ueno (Ιαπωνία) μεταφέρει τον θεατή στον υποβρύχιο και ανταγωνιστικό κόσμο της ελεύθερης κατάδυσης, ενώ εντυπωσιακά πορτρέτα γυναικών μποξέρ της Γκόμα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, παρατίθενται από την Alessandro Grassani (Ιταλία).

Η επιτυχία των φιναλίστ είναι αξιοσημείωτη καθώς ο «Διαγωνισμός Επαγγελματιών» για το 2019 έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών μέχρι σήμερα, με συμμετοχές από καλλιτέχνες από 161 χώρες, ακόμα και από την Γκαμπόν, την Παραγουάη και την Ακτή του Ελεφαντοστού. Αυτή η διεθνής διάσταση που έχει πάρει ο διαγωνισμός, συνεχίζεται και στον κατάλογο των φιναλίστ, με ανερχόμενους και καθιερωμένους φωτογράφους, αναγνωρισμένους από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων το Σαιντ Κιτς και Νέβις, τη Φινλανδία, την Ιαπωνία, την Κολομβία και το Ιράν.

Όλοι οι φιναλίστ του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» θα διαγωνιστούν τώρα για να αναδειχθούν νικητές της κατηγορίας τους, με την προοπτική να τιμηθούν με τον τίτλο του «Φωτογράφου της Χρονιάς», κερδίζοντας 25,000 δολάρια(USD). Η δεύτερη και η τρίτη θέση σε κάθε κατηγορία θα βραβευτεί επίσης στις 17 Απριλίου και τα έργα των νικητών θα παρουσιαστούν στην Έκθεση Sony World Photography Awards του 2019 στο Λονδίνο, πριν ακολουθήσει η παγκόσμια περιοδεία.

Διαγωνισμός Student

Η λίστα των φιναλίστ του «Student Διαγωνισμού» χαρακτηρίζεται από τα έργα δέκα φοιτητών από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ανταποκρινόμενοι στο θέμα της «Εξέλιξης», οι φιναλίστ φωτογράφοι προέρχονται από διάφορες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, τη Μαλαισία, την Ισπανία, την Αργεντινή και τον Καναδά.

Και οι δέκα φιναλίστ φωτογράφοι θα παραλάβουν ως έπαθλο φωτογραφικό εξοπλισμό από την Sony και θα μεταβούν στο Λονδίνο για να παρευρεθούν στην τελετή των βραβείων στις 17 Απριλίου, όπου θα ανακοινωθεί τελικά ο νικητής του «Student Διαγωνισμού» και θα λάβει φωτογραφικό εξοπλισμό Sony αξίας 30.000 ευρώ για το πανεπιστήμιό του.

Στο Λονδίνο, οι δέκα φοιτητές θα συμμετέχουν σε μια φιλική συζήτηση με τον παραλήπτη του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία, Nadav Kander, ενώ θα πραγματοποιηθεί μια ανασκόπηση των εικόνων του διαγωνισμού με τον κριτή για τον «Student Διαγωνισμού», κ. Jason Baron (Creative Director of Photography, BBC Creative) και μέλη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας. Εκτός από την παροχή ευκαιριών δικτύωσης για τους φοιτητές και τους δασκάλους τους, κάθε φοιτητής θα έχει επίσης τη δυνατότητα να γίνει ο αποδέκτης της επιχορήγησης της Sony για το 2019.

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους θεσμούς του παγκόσμιου φωτογραφικού ημερολογίου. Τα Βραβεία βρίσκονται τώρα στον 12ο χρόνο υποστήριξης από τον κύριο χορηγό, την Sony και αποτελούνται από τέσσερις διαγωνισμούς συνολικά: Επαγγελματιών (για μια συλλογή έργων), Ανοιχτός (για μια μεμονωμένη φωτογραφία), Student (για ακαδημαϊκά ιδρύματα) και Νέων (για ηλικίες 12-19 ετών).

Αξιολογώντας τους φιναλίστ του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» και «Student»

Αυτό το χρόνο στη θέση του Προέδρου της κριτικής επιτροπής για τον «Διαγωνισμό Επαγγελματιών» βρίσκεται ο Mike Trow (Συντάκτης, Φωτογράφος, Σύμβουλος, Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος σχολίασε: «Τα έργα των φετινών φιναλίστ του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» προκάλεσαν πλήθος συζητήσεων και το αμέριστο ενδιαφέρον της κριτικής επιτροπής. Υπήρξαν πολύ ενδιαφέροντα θεματικά έργα, ενώ οι εικόνες τέθηκαν σε σύγκριση για να δημιουργηθούν νέες ιστορίες, παρατηρώντας ανάμεσά τους πιο παραδοσιακές μορφές αφήγησης. Είναι κατά κάποιο τρόπο το πιο δύσκολο και επίμαχο έτος από ποτέ - κάτι που είναι σπουδαίο, και σημαντικό για να ωθήσει τα όρια της φωτογραφίας και να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις και τις προσδοκίες του κοινού.»

Η Erin Barnett (Διευθύντρια Εκθέσεων και Συλλογών, Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας των Η.Π.Α.) σημείωσε: «Ενώ δεν ήμουν ενθουσιασμένη από την ποιότητα των εικόνων, παρόλα αυτά, ήμουν πολύ ευχαριστημένη, από την εκτεταμένη γκάμα διαφορετικών ειδών σε κάθε κατηγορία. Ήταν υπέροχο το να βλέπω τους φωτογράφους να ξεπερνούν κάθε όριο, κάνοντάς με κάπως έτσι να επαναπροσδιορίσω τις αρχικές μου αντιλήψεις. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τέτοιες δυναμικές εικόνες μας κάνουν να αναθεωρούμε τις αντιλήψεις μας και μας διδάσκουν να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας με νέους τρόπους ».

Ο Brendan Embser (Managing Editor, Aperture, ΗΠΑ) δήλωσε: «Οι φωτογράφοι που επιλέξαμε, που είναι και μέρος της έκθεσης είναι οι πρωτοπόροι- είναι η επόμενη γενιά.»

Η Emma Lewis (Judge και Assistant Curator, Tate, Ηνωμένο Βασίλειο) δήλωσε: «Εντυπωσιάστηκα από την ευαισθησία και παράλληλα την αυστηρότητα των ντοκιμαντέρ: ενδιαφέροντα, επίκαιρα, θέματα τα οποία διερευνήθηκαν διεξοδικά και εκτελέστηκαν με μεγάλη προσοχή και με μια ιδιαίτερη εννοιολογική προσέγγιση.»

Ο Liu Heung Shing (Founder, Shanghai Center of Photography, Κίνα) δήλωσε: «Έχουμε επιλέξει τους νικητές που παρουσιάζουν την πιο ελκυστική ποιότητα στις φωτογραφίες τους, την ικανότητα, δηλαδή, να προσελκύουν τους θεατές με τα έργα τους.»

Ακόμα, η Isabellavan Marle (Head of Artist & Gallery Relations, Unseen Amsterdam, Ολλανδία) δήλωσε:

«Βλέποντας τα έργα των Sony World Photography Awards, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη με τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε ορισμένες κατηγορίες. Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς θα πρέπει να επισκεφθεί την Έκθεση των Sony World Photography Awards λόγω της μεγάλης ποικιλίας συλλογών με πραγματικά ευφυή και όμορφα έργα."

O φετινός «Διαγωνισμός Student» αξιολογήθηκε από μια κορυφαία διεθνή ομάδα ειδικών στο χώρο της φωτογραφίας που έχουν θεμελιώδεις γνώσεις για τις ανερχόμενες φωτογραφικές πρακτικές. Η επιτροπή αποτελείται από τον Jason Baron (Creative Director of Photography, BBC Creative), τον Bruno Bayley (Managing Editor, Magnum Photos) και τον Jeff Hamada (Founder & Editor, BOOOOOOOM).


Μιλώντας για την ποιότητα των εικόνων, ο Jason Baron λέει: "Αυτό που ήταν τόσο ενδιαφέρον στον φετινό διαγωνισμό «Student» είναι το φάσμα, η ποικιλία και η ποικιλομορφία των εικόνων που παρουσιάζονται, όχι μόνο στο αντικείμενο αλλά και στο είδος της φωτογραφίας. Αστικά τοπία, φωτισμένα πορτραίτα, φωτογραφικά δοκίμια και νεκρή φύση, για να αναφέρουμε κάποια από αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι το μέλλον όλων των ειδών της φωτογραφίας είναι ασφαλές στα χέρια ορισμένων μεγάλων νέων ταλέντων ».

Σχολιάζοντας τους φετινούς Διαγωνισμούς, «Επαγγελματιών» και «Student», ο Scott Gray (Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας) σημειώνει: «Ο αριθμός των συμμετοχών στα Sony World Photography Awards συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη γκάμα πρωτοποριακών έργων που συμμετείχαν στο φετινό «Διαγωνισμό Επαγγελματιών» και «Student». Τα βραβεία παρέχουν στους εν λόγω εξαιρετικά αναγνωρίσιμους αλλά και ανερχόμενους φωτογράφους, μια πραγματικά παγκόσμια πλατφόρμα για να παρουσιάσουν και να εκθέσουν το έργο τους».

Έπαθλα

Όλες οι εικόνες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των φιναλίστ και οι νικήτριες εικόνες θα παρουσιαστούν ως τμήμα της έκθεσης Sony World Photography Awards 2019 στο SomersetHouse, στο Λονδίνο. Η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει ένα ειδικό τμήμα, με ειδικά επιλεγμένα έργα, στον αποδέκτη του βραβείου «Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία» για το 2019, τον αναγνωρισμένο Nadav Kander. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου 2019 στο Somerset House, στο Λονδίνο. Τα εισιτήρια για την έκθεση στο Λονδίνο διατίθενται από την ιστοσελίδα www.worldphoto.org/2019exhibitiontion

Οι νικητές των Βραβείων θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής στο Λονδίνο στις 17 Απριλίου. Ο «Φωτογράφος της Χρονιάς», ο «Φωτογράφος της Χρονιάς Ανοιχτού Διαγωνισμού», ο «Φωτογράφος της Χρονιάς Διαγωνισμού Νέων», οι νικητές των κατηγοριών του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» και οι δέκα φιναλίστ από τους συμμετέχοντες στην κατηγορία «Student» θα μεταφερθούν στο Λονδίνο για να είναι παρόντες και να παρακολουθήσουν την τελετή. Οι νικητές επίσης θα παραλάβουν τον πιο πρόσφατο φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony και θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο των Βραβείων για το 2019.

Σημειώσεις για τους συντάκτες

Περισσότερες πληροφορίες και όλες οι φωτογραφίες των φιναλίστ του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» και του «Διαγωνισμού Student» είναι διαθέσιμες για λήψη προς δημοσίευση στη διεύθυνση www.worldphoto.org/press

Τα βραβεία 2019 έλαβαν 326.997 συμμετοχές συνολικά και για τους 4 διαγωνισμούς (Επαγγελματιών, Ανοιχτός, Νέων και Student)

Παρακάτω θα βρείτε την πλήρη λίστα με τους φιναλίστ φωτογράφους.

Σχετικά με τον World Photography Organisation (Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις παγκόσμιες δράσεις φωτογραφίας. Λειτουργώντας σε πάνω από 180 χώρες, στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της συζήτησης σχετικά με τη φωτογραφία, γιορτάζοντας την καλύτερη εικόνα και τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για τις μακροχρόνιες σχέσεις με μεμονωμένους φωτογράφους όπως και με τους κορυφαίους βιομηχανικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας φιλοξενεί ένα φάσμα εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των Sony World Photography Awards, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως και των PHOTOFAIRS, διεθνών εκθέσεων τέχνης, αφιερωμένων στη φωτογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.worldphoto.org

Η Sony Imaging Products & SolutionsInc. είναι μια εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Sony Corporation, η οποία είναι υπεύθυνη για τα προϊόντα απεικόνισης και λύσεων για επιχειρήσεις, διαθέτει από φωτογραφικές μηχανές για τους καταναλωτές μέχρι προτάσεις με επίκεντρο τα προϊόντα broadcasting και επαγγελματικής χρήσης προϊόντα, σε ιατρικές επιχειρήσεις.

2019 Sony World Photography Awards

ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Βραβεύοντας την καλύτερη συλλογή έργων σε 10 κατηγορίες. Έως 10 φωτογράφους που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα με τους φιναλίστ, σε κάθε κατηγορία. Οι νικητές των κατηγοριών θα ανακοινωθούν στις 17 Απριλίου, μαζί με τον «Φωτογράφο της Χρονιάς» , ο οποίος θα επιλεγεί από τους δέκα νικητές των επιμέρους κατηγοριών.

Αρχιτεκτονική 

David Behar, Αμερική 

Dimitri Bogachuk, Ουκρανία 

Peter Franck, Γερμανία 

Michael Najjar, Γερμανία 

Daniel Ochoade Olza, Ισπανία 

Felicia Simion, Ρουμανία 

Tuomas Uusheimo, Φιλανδία 

Stephan Zirwes, Γερμανία

Θεματική (νέα κατηγορία για το 2019)

Toby Binder, Γερμανία

Rebecca Fertinel, Βέλγιο

Kacey Jeffers, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 

Alice Mann, Νότια Αφρική

Christina Stohn, Γερμανία 

Edward Thompson, Μεγάλη Βρετανία

Zhipeng Zhu, Κίνα

Δημιουργικότητα

Djeneba Aduayom, Γαλλία

Allan Dransfield, Μεγάλη Βρετανία

Pol Kurucz, Γαλλία

Marinka Masséus, Ολλανδία 

Leah Schretenthaler, Αμερική

Ανακάλυψη

Karina Bikbulatova, Ρωσία

Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni, Ιταλία

Boyuan Zhang, Κίνα

Documentary (νέα κατηγορία για το 2019)

Federico Borella, Ιταλία 

Mustafa Hassona, Παλαιστίνη 

Andrew Kelly, Αυστραλία 

Kyung-Hoon Kim, Νότια Κορέα

Hashem Shakeri, Ιράν

Brent Stirton, Νότια Αφρική

Τοπίο

Imma Barrera, Αμερική 

Kieran Dodds, Μεγάλη Βρετανία 

Catherine Hyland, Μεγάλη Βρετανία 

Marco Kesseler, Μεγάλη Βρετανία 

Yan Wang Preston, Μεγάλη Βρετανία

Φυσικός Κόσμος και Άγρια Ζωή 

Jasper Doest, Ολλανδία 

Liang Fu, Κίνα

Maela Ohana, Γαλλία 

Alain Schroeder, Βέλγιο 

Christian Vizl, Μεξικό

Πορτρέτο 

Scarlett Coten, Γαλλία 

Massimo Giovannini, Ιταλία 

Álvaro Laiz, Ισπανία 

Marta Moreiras, Ισπανία 

Laetitia Vançon, Γαλλία 

Sadegh Zabbah, Ιράν

Αθλήματα

Alain Schroeder, Βέλγιο

Chris Donovan, Καναδάς 

Sigurd Fandango, Νορβηγία 

Filippo Gobbato, Ιταλία

Alessandro Grassani, Ιταλία

Trent Mitchell, Αυστραλία 

Thomas Nielsen, Δανία 

Jaime Otoniel Perez Munevar, Κολομβία 

Kohei Ueno, Ιαπωνία

Νεκρή Φύση

Peter M. Madsen, Δανία 

Nicolas Gaspardel & Pauline Baert, Γαλλία 

Kui Su, Κίνα

Cletus Nelson Nwadike, Σουηδία 

Yiming Zhang, Κίνα

Stefanie Dollhopf, Γερμανία

STUDENTΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους όσοι σπουδάζουν φωτογραφία, παγκοσμίως. Ο «Φωτογράφος της Χρονιάς», για το «Διαγωνισμό Student», θα ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου.

Όνομα, Πανεπιστήμιο, Χώρα

Nur Hidayati Binti Abd. Rahim, Faculty Of Creative Multimedia, Multimedia University, Μαλαισία

Carla Meyer-Kleynhans, Michaelis School of Fine Art, University of Cape Town,Νότια Αφρική

Sounak Das, Pathshala South Asian Media Institute, Μπαγκλαντές 

Sergi Villanueva, Universidad Jaume I, Ισπανία

Léonie Synnott-Bruson, College de Matane, Καναδάς

Sol Leonardi, TFP/Motivarte,Αργεντινή

Tobias Kobborg Kristensen, Danish School of Media and Journalism, Δανία

Sam Delaware, Pacific Union College, ΗΠΑ

Joel Davies, Central Saint Martins, University of the Arts London, Μεγάλη Βρετανία

Cassidy Power, University of Auckland - Elam, Νέα Ζηλανδία 

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής που απευθύνονται σε καταναλωτές, επαγγελματίες και τον κλάδο των επιχειρήσεων. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, τη ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $77 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2018.

Παγκόσμιο Web Site της Sony:http://www.sony.net/