Ακολουθήστε το Sony Hellas

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της Κατηγορίας Νέων και του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο των Sony World Photography Awards 2015, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, παγκοσμίως.

Δελτίο τύπου   •   Μάρ 31, 2015 11:13 EEST

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της Κατηγορίας Νέων και του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο των Sony World Photography Awards 2015, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, παγκοσμίως.

 • Οι νικήτριες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Somerset House, στο Λονδίνο μεταξύ 24 Απριλίου και 10 Μαΐου
 • Ο νικητής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο, που διεξήχθη για πρώτη φορά, επελέγη από το κοινό με τον συγκλονιστικό αριθμό 6.718 ψήφων
 • Οι εικόνες είναι διαθέσιμες για λήψη από την ηλεκτρονική τοποθεσία press.worldphoto.org ή από την Image.net

Σήμερα, ανακοινώθηκαν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων, μαζί με τους νικητές του νέου Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, διαγωνισμού φωτογραφίας, των Sony World Photography Awards.

Οι νικητές φωτογράφοι του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της Κατηγορίας Νέων και του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο, οι οποίοι προέρχονται από τις τέσσερις γωνιές της γης και καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων, επελέγησαν μεταξύ 96.000 άλλων συμμετοχών στα Sony World Photography Awards 2015.

Το επίτευγμα κάθε ενός από τους 14 νικητές είναι εντυπωσιακό, όχι μόνο όσον αφορά στον ανταγωνισμό που αντιμετώπισαν, αλλά και στο γεγονός ότι οι εν λόγω νικητές δεν είναι επαγγελματίες φωτογράφοι, παρά άνθρωποι που αγαπούν τη φωτογραφία. Η νεαρότερη νικήτρια είναι η Stephanie Anjo από το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι μόλις 14 ετών. Οι δε νικητές καλύπτουν μια γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από το Μεξικό ως τη Μαλαισία.

Τους νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων επέλεξε μια επιτροπή ειδικών, της οποίας ηγείται ο Sam Barzilay, Creative Director του United Photo Industries. Ο νικητής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο επελέγη έπειτα από ψηφοφορία του κοινού στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας. Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο εντάχθηκε στα Sony World Photography Awards 2015 ως αναγνώριση της αυξημένης πρόσβασης στην τεχνολογία φωτογραφικών μηχανών τελευταίας γενιάς μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, κάτι που προσφέρει στους φωτογράφους πολλές δυνατότητες και δημιουργική ελευθερία.

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Οι νικητές των δέκα κατηγοριών του Ανοιχτού Διαγωνισμού, που κρίθηκαν για μία και μοναδική φωτογραφία, είναι οι εξής:

 • Αρχιτεκτονική - Armin Appel, Γερμανία
 • Τέχνες & Πολιτισμός - Hector Muñoz Huerta, Μεξικό
 • Βελτιωμένη - Antony Crossfield, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Σε χαμηλό φωτισμό - Nick Ng Yeow Kee, Μαλαισία
 • Φύση & Άγρια ζωή - Antoine Weis, Ελβετία/ Λουξεμβούργο (διπλή υπηκοότητα)
 • Πανόραμα - Norman Quinn, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Άνθρωποι - Saleh Rozati, Ιράν (ζει στην Αυστρία)
 • Χαμόγελα - Wilson Lee, Χονγκ - Κονγκ
 • Σε κλάσματα δευτερολέπτου - Jaime Massieu, Ισπανία
 • Ταξίδια - Yasen Georgiev, Βουλγαρία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ

Οι τρεις νικητές της Κατηγορίας Νέων, που απευθύνεται σε φωτογράφους 19 ετών και κάτω, οι οποίοι κρίθηκαν για μία μοναδική φωτογραφία, είναι οι εξής:

 • Πολιτισμός - Beatriz Mota da Rocha, Πορτογαλία (15 ετών)
 • Περιβάλλον - Yong Lin Tan, Μαλαισία (19 ετών)
 • Πορτρέτα - Stephanie Anjo, ΗνωμένοΒασίλειο(14 ετών)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Σε αυτόν το διαγωνισμό βραβεύτηκε ο φωτογράφος που έβγαλε μία και μοναδική φωτογραφία με κινητό τηλέφωνο. Ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού, που διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος, καθώς και οι επιλαχόντες είναι οι εξής:

 • Νικητής - Turi Calafato, Ιταλία
 • 2η θέση - Janos M Schmidt, Ουγγαρία
 • 3η θέση - Ako Salemi, Ιράν

Η νικήτρια φωτογραφία επελέγη από το κοινό, μέσω της ιστοσελίδας του Παγκόσμιου οργανισμού φωτογραφίας με 6.718 ψήφους. Οι συμμετοχές για το Διαγωνισμό Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο γίνονταν δεκτές μόνο για τέσσερις εβδομάδες και σε αυτό το διάστημα ο Οργανισμός έλαβε 10.200 φωτογραφίες. Επελέγησαν 20 φωτογραφίες, ως φιναλίστ, από μία επιτροπή ειδικών προερχόμενοι από τη βιομηχανία της φωτογραφίας, ενώ το κοινό είχε στη διάθεσή του μόλις μια εβδομάδα για να αποφανθεί για το νικητή, σε αυτό το διάστημα ψήφισαν 15.200 άτομα.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της Κατηγορίας Νέων και του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο θα λάβουν, ο καθένας τους, τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό φωτογραφικό εξοπλισμό από τη Sony και smartphone Xperia™, ενώ οι φωτογραφίες τους θα παρουσιαστούν στο εμβληματικό Somerset House, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης των Sony World Photography Awards 2015, από τις 24 Απριλίου ως τις 10 Μαΐου.

Οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων θα συναγωνιστούν τώρα για τον τίτλο Φωτογράφος της χρονιάς του Ανοιχτού Διαγωνισμού και τον τίτλο Νέος φωτογράφος της χρονιάς, οι οποίοι θα αποκαλυφθούν στο γκαλά της τελετής των Sony World photography Awards, στις 23 Απριλίου στο Λονδίνο. Οι νικητές θα επιλεγούν μέσα από τους 13 διακριθέντες των επί μέρους κατηγοριών. Οι νικητές του Ανοιχτού διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων μαζί με τον νικητή του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο θα ταξιδέψουν μέχρι το Λονδίνο για να παραστούν στην τελετή, ενώ ο νικητής του Ανοιχτού διαγωνισμού θα λάβει και χρηματικό έπαθλο αξίας $5.000

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναφερόμενος στους νικητές, ο Πρόεδρος της επιτροπής, Sam Barzilay, δήλωσε: «Όντας κριτής στα Sony World Photography Awards έκανα ένα ταξίδι με απρόσμενες ανακαλύψεις. Βρήκα δεκάδες κρυμμένα διαμάντια, παιγνιώδεις συνθέσεις, διακριτική εξιστόρηση και φευγαλέες στιγμές που κατεγράφησαν την κατάλληλη στιγμή – όλα αυτά μιλούν για την αγάπη που μοιράζονται όλοι οι συμμετέχοντες για τη φωτογραφία και την επιθυμία τους να μοιραστούν τον κόσμο, έτσι όπως τον βλέπουν.»

Συμπληρώνοντας, η Astrid Merget Motsenigos, Creative Director του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και διοργανώτρια των βραβείων, δήλωσε: «Κάθε χρόνο μας αφήνει εμβρόντητους η ποιότητα των φωτογραφιών που λαμβάνουμε για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό και την Κατηγορία Νέων, ενώ ο νέος Διαγωνισμός Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο αποδεικνύει ότι αυτή η ποιότητα δεν επηρεάζεται με κανέναν τρόπο όταν ο φωτογράφος χρησιμοποιεί κάμερα του κινητού τηλεφώνου. Αυτοί οι ταλαντούχοι φωτογράφοι κατάφεραν να συλλάβουν με μία και μοναδική λήψη στιγμές μεγάλης έντασης, πάθους, ενδιαφέροντος και χιούμορ, αλλά πάνω από όλα κάθε φωτογράφος επιδεικνύει εξαιρετική επιδεξιότητα και ταλέντο. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε αναγνώριση σε αυτούς τους φωτογράφους και παρέχουμε μια πλατφόρμα, πάνω στην οποία μπορούν να επιδείξουν τη δουλειά τους στον κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους τους κινητές.»


                                                                   - Τέλος -

 • Οι νικήτριες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες για λήψη από την τοποθεσία press.worldphoto.org ή μέσω του Image.net
 • Σημειώστε ότι στις φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να υπάρχει επικάλυψη με credits
 • Εάν έχετε Twitter χρησιμοποιείστε το #SWPA και κάντε tag το @WorldPhotoOrg

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

 • Συμμετείχαν 183.737 φωτογραφίες συνολικά στα βραβεία Sony World Photography Awards 2015, 87.505 για την Κατηγορία Επαγγελματιών, 79.264 για τον Ανοιχτό διαγωνισμό, 6.675 για την Κατηγορία Νέων και 10.293 για το Διαγωνισμό Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο
 • Οι συμμετοχές για τον Ανοιχτό διαγωνισμό και την Κατηγορία Νέων γίνονταν δεκτές από 1 Ιουνίου 2014 έως 5 Ιανουαρίου 2015
 • Οι συμμετοχές για το Διαγωνισμό Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο γίνονταν δεκτές από 27 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου 2015
 • Οι κριτές για το Διαγωνισμό Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο ήταν οι εξής:

oAnna Dickson, Deputy Director of Photography στη Wall Street Journal, ΗΠΑ

oChris Hudson, Group Art Editor στο National Geographic Traveller, ΗνωμένοΒασίλειο

oAnthony Lepinay, Φωτογράφοςκαι Creative Director, Γαλλία

oAlvin Soon, Associate Editor, στα HWM και HardwareZone.com, Σιγκαπούρη

oEvgeny Tchebotarev, CPO καιΣυν-ιδρυτήςστο 500px, Καναδάς

 • Για το Διαγωνισμό Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο διεξήχθη δημόσια ψηφοφορία από τις 10 έως τις 17 Μαρτίου, μέσω της ιστοσελίδας του Παγκόσμιου οργανισμού φωτογραφίας. Την πρώτη θέση κατέλαβε η μία φωτογραφία που έλαβε τα περισσότερα «Μου αρέσει» στο Facebook.

oΝικητής - Turi Calafato, Ιταλία– 6.718 ψήφοι

o2η θέση - Janos M Schmidt, Ουγγαρία – 2.331 ψήφοι

o3η θέση - Ako Salemi, Ιράν – 2.190 ψήφοι

 • Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (WPO)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι το σπίτι της φωτογραφίας, εκεί όπου τιμάται η φωτογραφία και αναγνωρίζεται η τέχνη του φωτογράφου. Συνεργάζεται με επαγγελματίες, ερασιτέχνες και σπουδαστές φωτογραφίας, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο στη βιομηχανία της φωτογραφίας, ανεβάζοντας το επίπεδο των συζητήσεων γύρω από το θέμα, αλλά και προσφέροντας γνώσεις και αναγνώριση για αυτήν τη μορφή τέχνης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες και δημόσιες εκδηλώσεις ανά έτος, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Sony World Photography Awards, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας, παγκοσμίως, το πρόγραμμα World Photography Student Focus Programme, που εμπνέει και συνεργάζεται με την επόμενη γενιά φωτογράφων και το Photo Shanghai, η κυριότερη εκδήλωση Art Fair στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, η οποία επικεντρώνεται στη φωτογραφία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας έχει επίσης έντονη ηλεκτρονική παρουσία μέσω του website του, του Twitter, του Facebook και του Instagram και ασχολείται με τα τελευταία θέματα της βιομηχανίας στη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοσή του, το The Magazine.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική τοποθεσία www.worldphoto.org

 • Σχετικά με τον Sam Barzilay, Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό και την Κατηγορία Νέων

Ο Sam Barzilay, Creative Director στο United Photo Industries, είναι επίσης συνιδρυτής του Photoville, ενός σπονδυλωτού χώρου εκδηλώσεων που κατασκευάστηκε από επαναχρησιμοποιούμενα κοντέινερ στο Brooklyn Bridge Park, στην προκυμαία της Νέας Υόρκης.
Πριν από τη ίδρυση του United Photo Industries και τη δημιουργία της γκαλερί United Photo Industries Gallery, επιτέλεσεΔιευθυντής στο New York Photo Festival. Με τη διπλή του ιδιότητα ως έφορος και διοργανωτής φεστιβάλ, είχε τη χαρά και το προνόμιο να εφορεύσει φωτογραφικές εκθέσεις και να δίνει διαλέξεις με θέμα τις τρέχουσες τάσεις στη σύγχρονη φωτογραφία σε χώρες όπως την Κίνα, την Εσθονία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $75 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2014. Web Site της Sony Global:http://www.sony.net/