Ακολουθήστε το Sony Hellas

Ανακοινώθηκε ο νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards 2016 - του μεγαλύτερου φωτογραφικού διαγωνισμού παγκοσμίως

Δελτίο τύπου   •   Μάρ 17, 2016 18:18 EET

  • Αποκαλύπτεται η μία και μοναδική, καλύτερη λήψη Έλληνα φωτογράφου στο πλαίσιο των SonyWorldPhotographyAwards 2016
  • Η νικητήρια φωτογραφία θα εκτεθεί στο SomersetHouse, στο Λονδίνο, μεταξύ 22 Απριλίου και 8 Μαΐου
  • Οι φωτογραφίες διατίθενται για δημοσίευση στην τοποθεσία press.worldphoto.org

17 Μαρτίου 2016: Ο Έλληνας φωτογράφος Τάσος Ανέστης αναδείχθηκε νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου, στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards 2016, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, παγκοσμίως.

Η νικήτρια φωτογραφία του κ. Ανέστη με τίτλο «Vesturhorn, Iceland» επελέγη ως η μία και μοναδική, καλύτερη φωτογραφία Έλληνα φωτογράφου, η οποία υποβλήθηκε σε οποιαδήποτε από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Ο Τάσος Ανέστης, γενικός διευθυντής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών με καταγωγή από τη Λιβαδειά, ο οποίος σήμερα κατοικεί στην Αθήνα, έχει κερδίσει μια SonyILCE-7M2K. Επιπλέον, η νικήτρια φωτογραφία θα είναι μέρος της Έκθεσης Sony World Photography Awards 2016 που θα διεξαχθεί στο Somerset House, στο Λονδίνο από 22 Απριλίου έως 8 Μαΐου και θα δημοσιευθεί στο ετήσιο βιβλίο των Sony World Photography Awards. Η έκθεση θα περιλαμβάνει, επίσης, τις νικητήριες και επιλαχούσες φωτογραφίες του Επαγγελματικού, Ανοιχτού και διαγωνισμού Νέων, παράλληλα με την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση του καλλιτεχνικού ντουέτου των φωτογράφων Rongrong & inri (Κίνα/ Ιαπωνία), οι οποίοι έλαβαν το βραβείο της Εξαιρετικής Συμβολής στην Φωτογραφία.

Η νικήτρια εικόνα, «Vesturhorn, Iceland», είναι μια εκπληκτική λήψη της φύσης που αντικατοπτρίζει την δραματική και βγαλμένη από παραμύθι φύση του νησιού.

Μιλώντας για τη νικητήρια φωτογραφία του, ο κος Ανέστης σχολιάζει: «Η λήψη αυτής της φωτογραφίας του Vesturhorn στην Ισλανδία έγινε το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια μιας πολύ δυνατής καταιγίδας. Για πολλές ώρες προσπαθούσα να το συλλάβω αυτό, κάτι σχεδόν αδύνατο λόγω της βροχής και της άμμου στο φακό μου, αλλά στο τέλος μετά από εκατοντάδες απόπειρες πήρα τελικά το σωστό πλάνο.»

Ο κος Ανέστης συνεχίζει: «Είναι μεγάλη τιμή να λάβω αυτό το βραβείο ανάμεσα σε τόσους πολλούς άλλους ταλαντούχους φωτογράφους, και είμαι ευγνώμων για αυτήν την αναγνωρισμένου κύρους διάκριση. Πάνω από όλα είμαι πολύ χαρούμενος καθώς πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε περισσότερους ανθρώπους.»

Οι φιναλίστ για τα Ελληνικά Βραβεία ήταν οι εξής:

  • 2η θέση – Νίκος Κοντοσταυλάκης
  • 3η θέση – Γιώργος Διγαλάκης

Το πρόγραμμα των Εθνικών Βραβείων τιμά και επιβραβεύει την μια και μοναδική καλύτερη φωτογραφία ενός φωτογράφου ανά χώρα. Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν 60 χώρες ανά τον κόσμο, από την Αργεντινή μέχρι την Αυστραλία. Μπορούν να λάβουν μέρος φωτογράφοι όλων των δυνατοτήτων.

Για να δείτε τους νικητές και των 60 Εθνικών Βραβείων που ανακοινώθηκαν, μεταβείτε στο www.worldphoto.org

Τα Sony World Photography Awards επιβραβεύουν και αναγνωρίζουν τις καλύτερες σύγχρονες φωτογραφίες του κόσμου, από το περασμένο έτος. Προσελκύοντας φωτογράφους όλων των δυνατοτήτων, τα βραβεία διαθέτουν τέσσερις διαγωνισμούς: Επαγγελματικό, Ανοιχτό, Νέων και Φοιτητών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία μπορείτε να βρείτε στο www.worldphoto.org

Επικείμενες ανακοινώσεις των Sony World Photography Awards

  • 29 Μαρτίου – Θα ανακοινωθούν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων
  • 21 Απριλίου – Θα ανακοινωθούν οι Φωτογράφοι της Χρονιάς στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό, στην κατηγορία Student και στην Κατηγορία Νέων καθώς και οι νικητές στην Κατηγορία Επαγγελματιών 

Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι το σπίτι της φωτογραφίας, εκεί όπου τιμάται η φωτογραφία και αναγνωρίζεται η τέχνη του φωτογράφου. Συνεργάζεται με επαγγελματίες, ερασιτέχνες και σπουδαστές φωτογραφίας, δημιουργώντας μια παγκόσμια πλατφόρμα στη βιομηχανία της φωτογραφίας, ανεβάζοντας το επίπεδο των συζητήσεων γύρω από το θέμα, αλλά και προσφέροντας γνώσεις και αναγνώριση για αυτήν τη μορφή τέχνης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες και δημόσιες εκδηλώσεις ανά έτος, στις οποίες περιλαμβάνονται τα βραβεία Sony World Photography Awards, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας, παγκοσμίως, μαζί με την έκθεση, το πρόγραμμα World Photography Student Focus Programme, που εμπνέει και συνεργάζεται με την επόμενη γενιά φωτογράφων, το Photo Shanghai, η κυριότερη εκδήλωση Art Fair στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, η οποία επικεντρώνεται στη φωτογραφία και το Photo San Francisco, η καινούργια διεθνής εκδήλωση art fair για τη σύγχρονη φωτογραφία στην Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική τοποθεσία www.worldphoto.org

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, οπτικής απεικόνισης, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. WebSite της SonyGlobal: http://www.sony.net/