Ακολουθήστε το Sony Hellas

Ανακοινώθηκαν οι κριτές για τα Sony World Photography Awards 2017, του μεγαλύτερου φωτογραφικού διαγωνισμού παγκοσμίως

Δελτίο τύπου   •   Σεπ 15, 2016 13:36 EEST

Sony World Photography Awards

●  Το διαγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει νέες κατηγορίες, με τις εγγραφές να είναι ανοιχτές από τώρα έως και τον Ιανουάριο του 2017

● Το 2017 είναι η 10η επέτειος του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως

● Νέα επιλογή εικόνων, διαθέσιμων προς δημοσίευση, μέσω του worldphoto.org/press

15 Σεπτεμβρίου, 2016: Ανακοινώθηκαν σήμερα, οι κριτές για τη 10η επέτειο του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως, SonyWorldPhotographyAwards.

Κορυφαίοι ειδικοί από όλο τον κλάδο της φωτογραφίας θα συγκεντρωθούν για να αναδείξουν και να βραβεύσουν τις καλύτερες φωτογραφικές λήψεις για το 2016 για τις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού: των Επαγγελματιών, του Ανοιχτού Διαγωνισμού, των Νέων, των Εθνικών Βραβείων και το StudentFocus.

Οι τελικοί νικητές, εκτός από τον τελευταίο ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης της Sony και τα φανταστικά χρηματικά έπαθλα που θα λάβουν, οι φωτογραφίες τους θα εκτεθούν παγκοσμίως και ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι οι νικητές και πολλοί φιναλίστ θα λάβουν παγκόσμια αναγνώριση.

Μεταφέροντας την εμπειρία της νίκης του, στην Κατηγορία Επαγγελματιών, Conceptual, το 2016, ο JulienMauveσχολιάζει: «Με την αναγνώριση που αποκτάς σε όλους τους τύπους των μέσων και με τους ανθρώπους που συναντάς, τα SonyWorldPhotographyAwardsαποτελούν μία πολύ σημαντική βράβευση για τη διαδρομή κάθε φωτογράφου και δεν είναι δυνατό να αγνοηθεί. Πραγματικά απόλαυσα την εμπειρία, που δε σταμάτησε μετά τη νύχτα της τελετής βράβευσης, αλλά συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.»

Με την υπογραφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, τα φετινά SonyWorldPhotographyAwardsθα περιλαμβάνουν νέες κατηγορίες, επεκτείνοντας τα δημιουργικά όρια των φωτογράφων και προσκαλώντας φωτογράφους από όλες τις γωνιές του κόσμου, όλων των δυνατοτήτων και στυλ, να διαθέσουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους δωρεάν μέσω του www.worldphoto.org

Κριτές 2017

ΟικριτέςτουΕπαγγελματικούΔιαγωνισμούείναι: ZeldaCheatle (Πρόεδρος) Επιμελητής (ΗνωμένοΒασίλειο), AllegraCorderodiMontezemolo, ΕπιμελητήςκαιΕπικεφαλήςτου Centro de la Imagen (Μεξικό), RussO'Connell, ΦωτογραφικόςΣυντάκτης, The Sunday Times Magazine (ΗνωμένοΒασίλειο), Aida Muluneh,Φωτογράφος και ΣύμβουλοςΠολιτισμού(Αιθιοπία), Denis Curti, ΔημιουργικόςΔιευθυντής, Tre Oci Foundation(Ιταλία)καιFrancoiseCallier, ΔιευθυντήςΠρογράμματοςτου Angkor Photo Festival & Workshops (Γαλλία).

Στον Ανοιχτό Διαγωνισμό και τον Διαγωνισμό Νέων θα προεδρεύσει ο δημοσιογράφος/ φωτογράφος DamienDemolder(Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος θα είναι επίσης κριτής στο διαγωνισμό Εθνικών Βραβείων που τρέχει μεταξύ 61 κρατών σε όλο τον κόσμο. Ο διαγωνισμός StudentFocusθα αξιολογηθεί από μία λίστα επιλεγμένων κριτών, συμπεριλαμβανομένης της AndreaKurland, Αρχισυντάκτρια, Huck(Ηνωμένο Βασίλειο), του DanRubin, φωτογράφου και Δημιουργικού Διευθυντή (Ηνωμένο Βασίλειο) και της JenniferShaw,ιδρυτικό μέλος/Δημιουργική Διευθύντρια, PhotoNOLA (ΗΠΑ).

Η ZeldaCheatle, Πρόεδρος της Κατηγορίας Επαγγελματιών, σχολιάζει: «Θα αναζητώ την πρωτοτυπία της σκέψης και της εκτέλεσης, τη σαφήνεια της απεικόνισης – μια ξεκάθαρη ιδέα που μεταφράζεται σωστά σε εικόνες στον τοίχο ή στην οθόνη. Η απλότητα, η καλή δεξιοτεχνία και μερικές φορές η ευστροφία, ή η συμπόνια, η εφευρετικότητα, η τύχη ή η καλή κριτική – αλλά κυρίως μια καλή εικόνα που είναι ικανή να σταματήσει τη διαδρομή σας.»

Τα Βραβεία

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μία τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 20 Απριλίου του 2017. Τα βραβεία περιλαμβάνουν τον τελευταίο ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης της Sony, προσθήκη στον τόμο των Βραβείων του 2017, καθώς επίσης και χρηματικά επάθλα $25,000 (USD) για τον Μεγάλο νικητή της κατηγορίας Επαγγελματιών και $5,000 (USD) για το νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Επιπροσθέτως, οι νικητές των βραβείων αλλά και οι φιναλίστ φωτογράφοι θα συμπεριληφθούν στην ετήσια καμπάνια προβολής του θεσμού, η οποία εξασφαλίζει πολύτιμη έκθεση διεθνώς, στα πιο διάσημα περιοδικά και εφημερίδες παγκοσμίως, στους πιο πολυδιαβασμένους ιστότοπους καθώς και σε κύριους κλαδικούς τίτλους φωτογραφίας.

Όλες οι νικήτριες εικόνες και εικόνες των φιναλίστ, θα εκτεθούν, επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης “SonyWorldPhotographyAwards 2017” στο SomersetHouse, στο Λονδίνο από τις 21 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2017.

Προθεσμίες διαγωνισμού

5 Δεκεμβρίου, 2016 – Κλείνει ο Διαγωνισμός StudentFocus

5 Ιανουαρίου, 2017 – Κλείνει ο Ανοιχτός Διαγωνισμός, το Εθνικό Βραβεία και η κατηγορία των Νέων

10 Ιανουαρίου, 2017 – Κλείνει ο Διαγωνισμός Επαγγελματιών

Τα Βραβεία SonyWorldPhotographyAwards 2016 συγκέντρωσαν έναν αριθμό ρεκόρ συμμετοχών: 230,103 φωτογραφίες από 186 χώρες, μία αύξηση 33% σε σχέση με τις καταχωρήσεις του 2015.

Αποκλειστικά επιλεγμένες φωτογραφίες από τις υποψηφιότητες των Βραβείων 2017 θα είναι διαθέσιμες προς δημοσίευση στο www.worldphoto.org/press.

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών.Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. Global Web Site της Sony: http://www.sony.net/