Ακολουθήστε το Sony Hellas

Αναζητήστε το φως με τον φακό 100mm STF της Sony για να απαθανατίσετε το χειμερινό ηλιοστάσιο

Δελτίο τύπου   •   Δεκ 21, 2017 12:00 EET

«Όπου υπάρχει φως, κάποιος μπορεί να φωτογραφίσει» Alfred Stieglitz

Η 21η Δεκεμβρίου είναι η μικρότερη και συνεπώς η πιο σκοτεινή ημέρα του χρόνου με τον ήλιο να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Νότιου ημισφαιρίου. Για τους φωτογράφους, όμως, οι πιο σκοτεινές ημέρες αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να φωτογραφίσουν, χρησιμοποιώντας τεχνητό φωτισμό σε συνδυασμό με την απίστευτη, φυσική φωτεινότητα της εποχής.

Για να γιορτάσει μία από τις ομορφότερες στιγμές του χρόνου, η Sony έβαλε μία πρόκληση σε φωτογράφους πορτραίτων από όλη την Ευρώπη, να απαθανατίσουν το χειμερινό φως και τις όμορφες εικόνες της εποχής με τον SEL100F28GM.

Οι φωτογράφοι πουν ανέλαβαν την πρόκληση αυτή:

Jan Tichy, Τσεχία

Uros Podlogar, Σλοβενία

Petar Sabol, Κροατία

Kaupo Kikkas, Εσθονία

Alin Popescu, Ρουμανία

Robert Maschke, Γερμανία

Για να αντιμετωπίσουν το λαμπερό φως που εμφανίζεται δριμύ για το μάτι σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, ένα από-εστιασμένο φόντο προσθέτει ένα επίπεδο πιο απαλό σε μία φωτογράφιση με δριμύ φωτισμό. Με προϋπόθεση τα κύρια χαρακτηριστικά του SEL100F28GM, δηλαδή την εκπληκτική ανάλυση και το όμορφο bokeh που ενεργοποιούνται από την αρχική οπτική Smooth Trans Focus του συγκεκριμένου φακού, αναδεικνύεται η δημιουργικότητα των φωτογράφων, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Από τον ανοιχτόχρωμο φωτισμό και τις λάμψεις, μέχρι την γραμμή του ορίζοντα στο όριο του ουρανού της πόλης, τους φωτισμένους δρόμους και τις βιτρίνες, ο φακός SEL100F28GM μετατρέπει κάθε πηγή φωτός σε μία απίστευτη ευκαιρία να δημιουργηθούν αυθεντικές εικόνες, όπου το φόντο απεικονίζεται το ίδιο εκπληκτικό με το θέμα της φωτογράφισης.

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $76 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2017. Web Site της Sony Global: http://www.sony.net/