Ακολουθήστε το Sony Hellas

Αποκαλύφθηκε η εντυπωσιακή λίστα των φιναλίστ για τα Sony World Photography Awards 2019 στις κατηγορίες «Ανοιχτός Διαγωνισμός» και «Διαγωνισμός Νέων»

Δελτίο τύπου   •   Φεβ 05, 2019 11:00 EET

Η πρώτη λίστα των φιναλίστ για τα βραβεία του 2019 παρουσιάζει εξαιρετικές, μεμονωμένες εικόνες από όλο τον κόσμο.

Όλες οι εικόνες των φιναλίστ του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» του «Διαγωνισμού Νέων» είναι διαθέσιμες εδώ: worldphoto.org/press

●Οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ σε αυτά τα υψηλού κύρους, παγκόσμια βραβεία με 326.000 υποβολές από 195 χώρες και περιοχές.

●Οι φιναλίστ του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» οι οποίοι διακρίνονται για μία συλλογή από έργα τους θα ανακοινωθούν στις 26 Μαρτίου του 2019.

●Οι νικητές των δέκα κατηγοριών του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» θα αποκαλυφθούν στις 26 Φεβρουαρίου, με τους νικητές του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» και του «Διαγωνισμού Νέων» να ανακοινώνονται στις 17 Απριλίου, 2019

5 Φεβρουαρίου, 2019: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποκαλύπτει, σήμερα, τους φιναλίστ φωτογράφους για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» και τον «Διαγωνισμό Νέων» των Sony World Photography Awards 2019, αναγνωρίζοντας τις καλύτερες μεμονωμένες φωτογραφίες παγκοσμίως για το 2018. Ως ένας από τους μεγαλύτερους και υψηλότερου κύρους παγκόσμιος διαγωνισμός φωτογραφίας, τα Βραβεία γιορτάζουν κάθε χρόνο και προβάλλουν την καλύτερη, σύγχρονη φωτογραφία της χρονιάς που πέρασε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία φωτογραφικών ειδών.

Περισσότερες από 326.000 συμμετοχές υποβλήθηκαν στο πλαίσιο και των τεσσάρων διαγωνισμών των Βραβείων για το 2019, συνιστώντας τον υψηλότερο αριθμό σε συμμετοχές που σημειώθηκε ποτέ. Η κριτική επιτροπή ήταν εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, ενώ εστίασε στη μεγάλη γκάμα δημιουργικών προσεγγίσεων, επιρροών και τεχνικών ανάμεσα στους φιναλίστ.

Συνολικά στον διαγωνισμό, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών υποβλήθηκε από φωτογράφους από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Αμερική, ενώ το Μεξικό, η Ινδία, η Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε αριθμό συμμετεχόντων. Οι κατηγορίες «Τοπίο» και «Πορτρέτο» σε όλους τους επιμέρους διαγωνισμούς απέδειξαν τη διάρκεια της δημοτικότητάς τους στο χρόνο, ενώ οι νεότερες κατηγορίες, όπως αυτή της «Δημιουργικότητας» απέδειξαν πώς οι φωτογράφοι αξιοποίησαν την ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια της φωτογραφίας, όπως την γνωρίζουμε.

Οι φιναλίστ του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» και του «Διαγωνισμού Νέων» που ανακοινώθηκαν σήμερα, παρουσίασαν εντυπωσιακές και άκρως διαφορετικές, μεμονωμένες φωτογραφίες, τραβηγμένες από φωτογράφους από ολόκληρο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του 2018. Οι φιναλίστ του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών», επιλεγμένοι βάσει μιας συλλογής έργων, θα ανακοινωθούν στις 26 Μαρτίου.

Οι φιναλίστ του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» προκύπτουν από μία επιλογή εντυπωσιακών έργων μέσα από δέκα διαφορετικές κατηγορίες. Οι θεματικές που ακολούθησαν οι φιναλίστ ποικίλουν, από εντυπωσιακές υποβρύχιες φωτογραφίες σε μαγευτικά πορτρέτα, αστικές σκηνές και μαγευτικά τοπία. Φέτος, ο «Ανοιχτός Διαγωνισμός» παρουσιάζει την κατηγορία «Δημιουργικότητα», και υποδέχεται την CultureTrip, ως συνεργάτη για την κατηγορία «Πολιτισμός», αλλά και τη Eurostar, ως συνεργάτη για την κατηγορία «Ταξίδι».

Όλοι οι φιναλίστ φωτογράφοι του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» συναγωνίζονται πλέον για την πρωτιά στην κατηγορία τους, με την προοπτική να επιλεγούν για τον τίτλο του «Φωτογράφου της Χρονιάς» για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό», ο οποίος επιβραβεύεται με $5.000 (δολάρια).

Οι φιναλίστ του «Διαγωνισμού Νέων» αναδεικνύουν τις 8 κορυφαίες, μεμονωμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από άτομα ηλικίας 12-19 ετών, με θέμα την «Ποικιλομορφία». Οι φιναλίστ φωτογράφοι προήλθαν από όλο τον κόσμο, από την Κίνα και την Ζιμπάμπουε, το Μπαγκλαντές και τη Μολδαβία , παρουσιάζοντας μια σειρά από πραγματικά ανερχόμενα ταλέντα από όλο τον κόσμο. Τον Απρίλιο, ένας νέος φωτογράφος θα τιμηθεί με τον τίτλο του «Φωτογράφου της Χρονιάς» για τον «Διαγωνισμό Νέων».

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους θεσμούς του παγκόσμιου φωτογραφικού ημερολογίου. Τα Βραβεία βρίσκονται τώρα στον 12ο χρόνο της συνεργασίας τους με τον κύριο χορηγό, την Sony και αποτελούνται από τέσσερις διαγωνισμούς συνολικά: Επαγγελματιών (για μια συλλογή έργων), Ανοιχτός (για μια μεμονωμένη φωτογραφία), Student (για ακαδημαϊκά ιδρύματα) και Νέων (για ηλικίες 12-19 ετών).

Κρίνοντας τους φιναλίστ του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» και του «Διαγωνισμού Νέων»

Τα Sony World Photography Awards κρίνονται ανώνυμα από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από διεθνή μουσεία, εκδοτικούς οίκους και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αυτό το χρόνο την θέση της Προέδρου της κριτικής επιτροπής για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» και τον «Διαγωνισμό Νέων» κατείχε η Rebecca McClelland, Διευθύντρια Φωτογραφίας & Επικεφαλής Καλλιτεχνικής Παραγωγής για την Saatchi Saatchi & Prodigious (Ηνωμένο Βασίλειο).

Η McClelland ανέφερε: «Έμεινα έκπληκτη με την διαφορετικότητα των έργων που συμμετείχαν στον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» και στο «Διαγωνισμό Νέων». Τα βραβεία αντιπροσωπεύουν την αντικειμενική αναγνώριση της φωτογραφίας, από την παραδοσιακή της μορφή μέχρι και τις ανερχόμενες τάσεις, σε όλα τα είδη από την αποτύπωση της φύσης μέχρι και τη μόδα. Ο διαγωνισμός επιτρέπει σε ένα μεγάλο μερίδιο φωτογράφων επαγγελματιών και μη να έχουν μια πλατφόρμα έκφρασης και προβολής.»

«Το να κρίνεις μια μεμονωμένη φωτογραφία δεν είναι ποτέ εύκολο, ενώ είναι σημαντικό να αξιολογήσεις ισότιμα κάθε έργο, ανεξάρτητα από το είδος του, ώστε να έρθει ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Η κριτική πραγματοποιείται σε ανώνυμα έργα, για να αποφευχθεί ο νεποτισμός ή η μεροληψία, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ανυπομονώ να δω αυτές τις εντυπωσιακές, σύγχρονες εικόνες στην φετινή έκθεση στο SomersetHouse

Σχολιάζοντας στο σύνολο τις υποψηφιότητες αυτού του χρόνου και τους φιναλίστ, ο Scott Gray,Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, επισήμανε: «Τα Sony World Photography Awards δημιουργήθηκαν ως μια παγκόσμια πλατφόρμα για να αναδείξουν οι φωτογράφοι όλων των δυνατοτήτων το έργο τους. Είμαι λοιπόν ενθουσιασμένος που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας μπορεί να δώσει στους φιναλίστ φωτογράφους του φετινού «Ανοιχτού Διαγωνισμού» και «Διαγωνισμού Νέων», την δημοσιότητα και αναγνωσιμότητα που απλόχερα τους αξίζει. Η φωτογραφία είναι ένα ζωντανό και δυναμικό μέσο το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο και χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας. Η τωρινή εξαιρετική λίστα με τους φιναλίστ επιδεικνύει την υψηλή ποιότητα εικόνων που πρέπει να πετύχει κάποιος για να βρίσκεται στους φιναλίστ των Βραβείων. Συγχαρητήρια σε όλους τους φιναλίστ φωτογράφους.»

Έπαθλα

Όλες οι εικόνες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των φιναλίστ και οι εικόνες που θα κερδίσουν θα εκτεθούν ως τμήμα της έκθεσης Sony World Photography Awards2019 στο Somerset House, στο Λονδίνο. Η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει ένα ειδικό τμήμα με ειδικά επιλεγμένα έργα του αποδέκτη του βραβείου «Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία» για το 2019. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου 2019 στο Somerset House, στο Λονδίνο.

Οι νικητές των Βραβείων θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής στο Λονδίνο στις 17 Απριλίου. Ο «Φωτογράφος της Χρονιάς», ο «Φωτογράφος της Χρονιάς Ανοιχτού Διαγωνισμού», ο «Φωτογράφος της Χρονιάς Διαγωνισμού Νέων», οι νικητές των κατηγοριών του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» και οι δέκα φιναλίστ από τους συμμετέχοντες στην κατηγορία «Student» θα μεταφερθούν στο Λονδίνο για να είναι παρόντες και να παρακολουθήσουν την τελετή. Οι νικητές επίσης θα παραλάβουν τον πιο πρόσφατο φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony και θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο των Βραβείων για το 2019.

2019 Σημαντικές Ημερομηνίες

●26 Φεβρουαρίου – Ανακοίνωση του νικητή του «Εθνικού Βραβείου» και των νικητών των κατηγοριών του «Ανοιχτού Διαγωνισμού»

●5 Μαρτίου – Ανακοίνωση του αποδέκτη του βραβείου «Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία»

●26 Μαρτίου – Ανακοίνωση των φιναλίστ του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» και «Student»

●17 Απριλίου – Ανακοίνωση του «Φωτογράφου της χρονιάς» και των νικητών του «Ανοιχτού Διαγωνισμού», «Διαγωνισμού Student», «Διαγωνισμού Νέων», όπως και των νικητών των κατηγοριών για τον «Διαγωνισμό Επαγγελματιών»

●18 Απριλίου - 6 Μαΐου, 2019 – Η έκθεση των Sony World Photography Awards (Somerset House, Λονδίνο)

2019 Sony World Photography Awards

Φιναλίστ φωτογράφοι

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Βραβεύοντας την καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία μέσα από δέκα κατηγορίες, περισσότεροι από 15 φωτογράφοι ήταν φιναλίστ σε κάθε κατηγορία. Οι νικητές των κατηγοριών του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» θα ανακοινωθούν στις 26 Φεβρουαρίου, και ο «Φωτογράφος της Χρονιάς» για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» θα αποκαλυφθεί στις 17 Απριλίου.

Φιναλίστ

Αρχιτεκτονική

●Connor Henderson, Αυστραλία

●Shaun Mills, Μ. Βρετανία

●Dean Grossmith, Μ. Βρετανία

●Christopher Madden, Μ. Βρετανία

●Dan Portch, Αγγλία

●Jennifer Bin, Καναδάς

●Liu Rui, Ηπειρωτική Κίνα

●Carole Pariat, Γαλλία

●Philippe Sarfati, Γαλλία

●Klaus Lenzen, Γερμανία

●Frank Machalowski, Γερμανία

●Katherine Young, Νότια Αφρική

Δημιουργικότητα

●Antoine Tiggart, Αμερική

●Martin Stranka, Τσεχία

●Oscar van Heek, Ολλανδία

●Mariëtte Aernoudts, Ολλανδία

●Kelly Ts, Ελλάδα

●Stéphane Anthonioz, Γαλλία

●Alexandra Fink-Milosavljevic, Γερμανία

●Alessandro Zunino, Ιταλία

●Hardijanto Budyman, Ινδονησία(2 φωτογραφίες)

●Dhiky Aditya, Ινδονησία

●Masato Hikichi, Ιαπωνία

●Arvids Baranovs, Λετονία

●Patryk Kuleta, Πολωνία

●Alexandr Vlassyuk, Ρωσία

Πολιτισμός (υποστηρίζεται από την CultureTrip)

●Yi Han, Ηπειρωτική Κίνα

●Lifeng Chen, Ηπειρωτική Κίνα

●Pan Jianhua, Ηπειρωτική Κίνα

●Γεώργιος Παπαποστόλου, Ελλάδα

●Ming Kai Chan, Χονγκ Κονγκ ΕΔΠ

●Alimohammad Karami, Ιράν

●Alessandro Zanoni, Ιταλία

●Chee Yen Chuan, Μαλαισία

●Eng Chung Tong, Μαλαισία

●Dikpal Thapa, Νεπάλ

●Tomek Kozlowski, Πολωνία

●Remus Daescu, Ρουμανία

●Alex Robciuc, Ρουμανία

Τοπίο

●Hal Gage, Αμερική

●Chun Kit Kevin So, Μ. Βρετανία

●Neil Burnell, Μ.Βρετανία

●Gérard Bret, Γαλλία

●Swapnil Deshpande, Ινδία

●Sara Bianchi, Ιταλία

●Masako Metz, Ιαπωνία

●Robert Saunders, Νέα Ζηλανδία

●Roslan Nasir, Μαλαισία

●Svein Nordrum, Νορβηγία

●Antonio Gandore, Ρουμανία

●Oleg Kugaev, Russian/Ρωσία

●Kuo Zei Yang, Ταϊβάν

Κίνηση

●Christy Lee Rogers, Αμερική

●Brooke Bartletta, Αμερική

●Francois Lenoir, Βέλγιο

●Michele Allan, Μ. Βρετανία

●Remy Whiting, Μ.Βρετανία

●Qin Fan, Ηπειρωτική Κίνα

●Φίλιππος Αλαφάκης, Ελλάδα

●Marlena Kurowska-Jankowiak, Πολωνία

●Piotr Cyganik, Πολωνία

●Alexey Holod, Πολωνία

●Sergio Ferreira Ruiz, Ισπανία

Φυσικός κόσμος και Άγρια Ζωή

●Nadia Aly, Αμερική

●Nick Edwards, Μ. Βρετανία

●Tracey Lund, Μ.Βρετανία

●Sandi Little, Καναδάς

●Guillermo Ossa, Κολομβία

●Jeroen Beekelaar, Ολλανδία

●Greg Lecoeur, Γαλλία

●Roberto Marchegiani, Ιταλία

●David Salvatori, Ιταλία

●Msaaed Al Gharibah, Κουβέιτ

●Pedro Jarque Krebs, Περού

●Manuel Enrique González Carmona, Ισπανία

●Angel Fitor, Ισπανία

●Yung-sen Wu, Ταιβάν

Πορτρέτο

●Mikeila Borgia, Αργεντινή

●Yuliya Kalamiytsava, Λευκορωσία

●Richard Ansett, Μ. Βρετανία

●Sean Hayes, Μ.Βρετανία

●Jasem Khlef, Καναδάς

●Tim Cavadini, Γερμανία

●Niccolò Cozzi, Ιταλία

●Hasan Torabi, Ιράν

●Olga Urbanek, Πολωνία

●Artem Mikryukov, Ρωσία

●Sergio Aparicio Olivas, Ισπανία

●Elena Merce, Ισπανία

Νεκρή φύση

●Maciek Jasik, Αμερική

●Billie-Maree Ward, Αυστραλία

●Diego Diaz, Κολομβία

●N. A. Vague, Γερμανία

●Rachel Yee Laam Lai, Χονγκ Κονγκ ΕΔΠ

●Dalma Szondy, Ουγγαρία

●Gaurav Doshi, Ινδία

●Pratik Parulekar, Ινδία

Φωτογραφία δρόμου

●Miranda Alam, Αμερική

●Md. Akhlas Uddin, Μπαγκλαντές

●Zhou Dainan, Ηπειρωτική Κίνα

●Arnaud Guillard, Γαλλία

●Carole Pariat, Γαλλία

●Γιάννης Λινοσπόρης, Ελλάδα

●Rosaria Sabrina Pantano, Ιταλία

●Daniel Gentelev, Ισραήλ

●Audun Nygaard, Νορβηγία

●Stan De Zoysa, Ισπανία

●Jonas Dahlström, Σουηδία

●Fabian Ruchti, Ελβετία

●Denys Borysov, Ουκρανία

Ταξίδι (υποστηρίζεται από τη Eurostar)

●Agustin Belussi, Αργεντινή

●Lauren Hook, Αυστραλία

●Lu Quanhou, Ηπεριωτική Κίνα

●Nicolas Boyer, Γαλλία (2 εικόνες)

●Francis Rousseau, Γαλλία

●Johannes Laufs, Γερμανία

●Leung Ho Chan, Χονγκ Κονγκ ΕΔΠ

●Siddharth Sachar, Ινδία

●Marco Zaffignani, Ιταλία

●Yukihito Ono, Ιαπωνία

●Laily Hassan, Μαλαισία

●Jiho Park, Νότια Κορέα

●Poramin Kanyakool, Ταϊλάνδη

●Trung Pham Huy, Βιετνάμ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ

Σε φωτογράφους ηλικίας 12-19 ετών, ζητήθηκε να απαντήσουν στο θέμα «Ποικιλομορφία» με μία μεμονωμένη εικόνα. Ο «Φωτογράφος της Χρονιάς» για τον «Διαγωνισμό Νέων» θα ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου.

Όνομα/ Εθνικότητα/ Ηλικία διαγωνιζόμενου κατά την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού.

●Zelle Westfall / Αμερική / 17 ετών

●Johannes Weigl /Αυστρία / 16 ετών

●Faiyad Uzzaman / Μπαγκλαντές

●Emma Last/ Μεγάλη Βρετανία / 16 ετών

●Xinyu Fu / Ηπειρωτική Κίνα / 17 ετών

●Ilia Bugaev / Μολδαβία / 17 ετών

●Stepan Chubaev / Ρωσία / 19 ετών

●Jeremy Kupfuwa Ζιμπάμπουε

Σχετικά με τον World Photography Organisation (Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις παγκόσμιες δράσεις φωτογραφίας. Λειτουργώντας σε πάνω από 180 χώρες, στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της συζήτησης σχετικά με τη φωτογραφία, γιορτάζοντας την καλύτερη εικόνα και τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για τις μακροχρόνιες σχέσεις με μεμονωμένους φωτογράφους όπως και με τους κορυφαίους βιομηχανικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας φιλοξενεί ένα φάσμα εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των Sony World Photography Awards, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως και των PHOTOFAIRS, διεθνών εκθέσεων τέχνης, αφιερωμένων στη φωτογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.worldphoto.org

Η Sony Imaging Products & Solutions Inc. είναι μια εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Sony Corporation, η οποία είναι υπεύθυνη για τα προϊόντα απεικόνισης και λύσεων για επιχειρήσεις, διαθέτει από φωτογραφικές μηχανές για τους καταναλωτές μέχρι προτάσεις με επίκεντρο τα προϊόντα broadcasting και επαγγελματικής χρήσης προϊόντα, σε ιατρικές επιχειρήσεις.

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής που απευθύνονται σε καταναλωτές, επαγγελματίες και τον κλάδο των επιχειρήσεων. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, τη ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $77 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2018.

Παγκόσμιο Web Site της Sony:http://www.sony.net/