Ακολουθήστε το Sony Hellas

Αποκαλύφθηκε η λίστα των φιναλίστ για τα Sony World Photography Awards 2017, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο

Δελτίο τύπου   •   Φεβ 28, 2017 13:00 EET

Sony World Photography Awards 2017
Γιορτάζοντας φέτος την 10η επέτειο τους, τα Sony World Photography Awards, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τα καλύτερα έργα της σύγχρονης φωτογραφίας, για την προηγούμενη χρονιά, τα οποία συμμετείχαν σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις κατηγορίες.

«Υπήρξε μια πραγματικά παγκόσμια ανταπόκριση στα Sony World Photography Awards, κρίνοντας από τα φετινά δεδομένα - οι εικόνες ήταν διαφοροποιημένες και κυμαίνονταν σε ένα πιο ευρύ φάσμα από ό,τι έχω δει μέχρι σήμερα. Στη δέκατη χρονιά τους, με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι τα Sony World Photography Awards και η τέχνη της φωτογραφίας τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά.» Zelda Cheatle, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της Κατηγορίας Επαγγελματιών / Επιμελήτρια (Ηνωμένο Βασίλειο)

ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017: Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των 10 φιναλίστ και των 50 κορυφαίων που έφτασαν μέχρι τον τελικό , σε όλες τις κατηγορίες του Sony World Photography Awards 2017, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο. Οι φωτογράφοι καταχώρησαν 227.596 φωτογραφίες στις κατηγορίες Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στην κατηγορία Νέων – «ακτινοβολώντας» τη μαγεία της φωτογραφίας και την ομορφιά της τέχνης αυτής.

Δημιουργήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, με το 2017 να σηματοδοτεί την 10η επέτειο των βραβείων, καθώς και τη δεκαετή συνεργασία με το μέγα χορηγό τους, τη Sony.

Η λίστα των φιναλίστ για τα SonyWorldPhotographyAwards 2017 αντιπροσωπεύει τα κορυφαία έργα της σύγχρονης φωτογραφίας, που αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, και εμφανίζουν μια τεράστια ποικιλία από εξαιρετικές φωτογραφίες όσον αφορά τα είδη, τα στυλ και τις θεματικές. Σαράντα-εννέα χώρες εκπροσωπούνται στην λίστα των φιναλίστ, ενισχύοντας τη διεθνή απήχηση των βραβείων και τη μοναδική δυνατότητά τους να παρουσιάσουν τις καλύτερες φωτογραφίες που λήφθηκαν από φωτογράφους που προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου, σε μια πραγματικά παγκόσμια κλίμακα. Φωτογράφοι από 11 επιπλέον χώρες βρίσκονται στη λίστα όσων έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Οι φιναλίστ φωτογράφοι της κατηγορίας Επαγγελματιών, του Ανοικτού Διαγωνισμού, της κατηγορίας Νέων και του Student Focus εντυπωσίασαν τους κριτές με τις δυνατές αφηγήσεις τους και την ισχυρή οπτική γλώσσα που πλαισίωσαν τα θέματα των κατηγοριών. Εντός της λίστας των φιναλίστ, υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν κτήρια αξιοθαύμαστης αρχιτεκτονικής και εξαίσια τοπία, ενώ παράλληλα υπάρχει μια εκπληκτική σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν κυρίαρχα παγκόσμια γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο έτος. Ξεχωρίζουν φωτογραφίες που αποτυπώνουν θέματα όπως: μια ευαίσθητη ματιά στην οικιακή ζωή γυναικών στη Σαουδική Αραβία, εγκάρδιες εξομολογήσεις παιδιών από σχολείο της Κίνας, Ρώσσους body builders που ετοιμάζονται να δείξουν τους μυς τους στη σκηνή και μια σειρά από την προσωπική μάχη ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις.

Βασικά στοιχεία και στατιστικά της λίστας των φιναλίστ

 • Καταγράφηκε μεγάλη αύξηση συμμετεχόντων το 2016 από χώρες της Ασίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεραλαβομένων των: Κίνα (90%), Μυανμάρ (183%), Βιετνάμ (108%), Φιλιππίνες (71%) και Χονγκ Κονγκ (73%)
 • Η κατηγορία Νέων παρουσίασε αύξηση τάξεως 56% στις συμμετοχές για το 2016.
 • Οι συμμετοχές στον Ανοιχτό Διαγωνισμό αυξήθηκαν κατά 11%, το 2016

Η κατηγορία Επαγγελματιών εμφάνισε μια αύξηση 13% στον αριθμό των φωτογράφων που καταχώρησαν την δουλειά τους

 • 183 χώρες εκπροσωπήθηκαν στις συμμετοχές - με τις περισσότερες να προέρχονται (κατά φθίνουσα σειρά) από: Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ρωσία, Ινδία, Ισπανία, Γαλλία και Πολωνία
 • 49 χώρες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με τους φιναλίστ, με τους περισσότερους φωτογράφους να προέρχονται από την Ιταλία (22), Ηνωμένο Βασίλειο (18), τη Γερμανία (17), την Κίνα (14) και τη Ρωσία (11)
 • Η Αρμενία, η Κούβα, η Ισλανδία και η Σαουδική Αραβία συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά φέτος στη λίστα των φιναλίστ


Παρακαλώ, δείτε την πλήρη λίστα των φιναλίστ στις Σημειώσεις για τους Συντάκτες. 

Για να δείτε τους φωτογράφους που έφτασαν μέχρι τον τελικό του Ανοιχτού Διαγωνισμού, επισκεφθείτε τη σελίδα www.worldphoto.org/winners-galleries

Σχολιάζοντας τη λίστα με τους φετινούς φιναλίστ, ο κύριος Scott Gray, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, σημειώνει: «Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι συμμετοχές στα Sony World Photography Awards έχουν δείξει μεγάλη ακεραιότητα και χαρακτηρίζονται από τη μελετημένη προσέγγισή τους. Αυτά τα όμορφα έργα της τέχνης της φωτογραφικής, που δεν μπορούν να θεωρηθούν απλές λήψεις, έχουν παρουσιαστεί στους κριτές και είμαι ευτυχής που βλέπω ότι οι αξιότιμες κριτικές επιτροπές μας, έχουν επιλέξει να ανταμείβουν την καθαρή ικανότητα, την καλλιτεχνική ερμηνεία και τη σοβαρότητα του φωτογράφου και όχι μόνο το θέμα που ο φωτογράφος έχει αποτυπώσει.»

Συνεχίζει συμπληρώνοντας ότι «Τα SonyWorldPhotographyAwardsτιμούν τους φωτογράφους και τη φωτογραφία σε όλη τη δεκαετή τους ιστορία. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο να διασφαλιστεί ότι η φωτογραφία κατέχει μια παγκόσμια πλατφόρμα και αναγνωρίζεται ως ένα μέσο δυναμικό, συναρπαστικό και προσιτό, όπως πραγματικά είναι».Τα SonyWorldPhotographyAwards κρίνονται ανώνυμα από διεθνώς καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, προσεκτικά επιλεγμένους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας.


Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία των Επαγγελματιών κρίθηκαν από τους Zelda Cheatle, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της Κατηγορίας Επαγγελματιών/ Επιμελήτρια (Ηνωμένο Βασίλειο), Aida Muluneh Ιδρυτής / Διευθύντρια του φεστιβάλ Addis Foto Fest (Αιθιοπία), Allegra Corderodi Montezemolo, Επιμελήτρια και Επικεφαλής των Εκθέσεων Centro de la Imagen (Μεξικό), Denis Curti, Επιμελήτρια και Δημοσιογράφος (Ιταλία), Russ O'Connell, Διευθυντής Εικόνας στο περιοδικό The Sunday Times Magazine (Ηνωμένο Βασίλειο) και Françoise Callier, Διευθυντής Προγράμματος στο Angkor Photo Festival & Workshops(Γαλλία). Στις κατηγορίες Ανοιχτού Διαγωνισμού και Νέων, υπό την προεδρία του Damien Demolder, Φωτογράφου και Δημοσιογράφου (Ηνωμένο Βασίλειο), και η κατηγορία Student Focusκρίθηκε από τους Andrea Kurland, Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Huck (Ηνωμένο Βασίλειο), Dan Rubin, Φωτογράφος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής (Ηνωμένο Βασίλειο) και Jennifer Shaw, Ιδρυτής και Διευθύντρια Δημιουργικού Τμήματος του φεστιβάλ PhotoNOLA (ΗΠΑ).


Σχολιάζοντας τις λίστες με τους φιναλίστ στην κατηγορία του Ανοικτού Διαγωνισμού και της κατηγορίας των Νέων, ο DamienDemolder δήλωσε: «Αποτέλεσε ευχαρίστηση και έμπνευση το να εκτεθώ σε έναν τέτοιο όγκο εξαιρετικών έργων, αλλά επίσης και προνόμιο το γεγονός ότι θα μπορούσα να μοιραστώ τις προσωπικές στιγμές, τις χαρές, τα δάκρυα, τη ζωή και τις απώλειες φωτογράφων από όλο τον κόσμο, που κατέγραψαν τις εμπειρίες τους μέσα από τις φωτογραφίες τους. Ήταν ιδιαίτερη χαρά να κρίνω την κατηγορία των Νέων και με συγκίνησαν πολλές περιπτώσεις συμμετοχών για τη διαφάνεια και την άφοβη έκφραση τους.»

Η κριτής της κατηγορίας Student Focus, Andrea Kurland, προσθέτει: «Η φετινή λίστα των φιναλίστ βοηθά ως απόδειξη της εδραίωσης των βραβείων, ώστε να είναι τώρα πιο σημαντικά από ποτέ. Τα έργα που υποβλήθηκαν ήταν αυθεντικά, στοχαστικά και γενναία - μια υγιής υπενθύμιση ότι το ταλέντο θα κερδίζει πάντα και θα αναπτύσσετε συνεχώς».


Οι φιναλίστ φωτογράφοι διαγωνίζονται για τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony, για την ένταξη τους στο φετινό βιβλίο των Βραβείων, καθώς και για χρηματικά έπαθλα ύψους $25.000 για τον «Φωτογράφο της Χρονιάς», $5000 για τον μεγάλο νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού και εξοπλισμό αξίας €30.000 για το πανεπιστήμιο του νικητή της κατηγορίας Student Focus. Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια τελετή απονομής βραβείων στο Λονδίνο, στις 20 Απριλίου 2017.

Οι φωτογραφίες των νικητών, οι φωτογραφίες των φιναλίστ και κορυφαίες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν ως μέρος της έκθεσης Son World Photography Awards & Martin Parr - 2017 Exhibition στο Somerset House, στο Λονδίνο. Μια έκθεση μεγάλης κλίμακας, η οποία θα ανοίξει στις 21 Απριλίου και θα περιλαμβάνει σπάνιο έργο του Martin Parr, αποδέκτη του Βραβείου «Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία». Η έκθεση στο Λονδίνο θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια παγκόσμια περιοδεία. Εισιτήρια για την έκθεση είναι διαθέσιμα στο www.worldphoto.org/2017exhibition


Όλες οι φωτογραφίες των φιναλίστ και οι κορυφαίες φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες για έκδοση στο press.worldphoto.org

Για όλες τις πληροφορίες για τον τύπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

ΓραφείοΤύπου, World Photography Organisation

+ 44 (0) 20 7886 3043 / 3049 / press@worldphoto.org

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Αλεξάνδρα Καρδάμη, OneWholeManagingReputation, τηλ.: 210-6095 044, email: akardami@onewhole.gr

Για την εξυπηρέτηση πελατών: 00800 4412 1496 για κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο και 211 1980 703 για κλήσεις από κινητό τηλέφωνο.

Σημειώσεις προς στους συντάκτες

 • 227.596 φωτογραφίες υποβλήθηκαν συνολικά από όλους τους συμμετέχοντες στα Sony World Photography Awards 2017
  • Κατηγορία Επαγγελματιών: 110.270 συμμετοχές
  • Ανοιχτός Διαγωνισμός: 105.692 συμμετοχές
  • Κατηγορία Νέων: 11.634 συμμετοχές

Επικείμενες ανακοινώσειςαπότα Sony World Photography Awards

 • 28 Μαρτίου 2017 – Ανακοίνωση των νικητών για τον Ανοικτό Διαγωνισμό και τον Εθνικό Διαγωνισμό
 • 20 Απριλίου 2017 – Ανακοίνωση νικητή του τίτλου «Φωτογράφος της Χρονιάς», καθώς και οι Φωτογράφοι της Χρονιάς στην Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοικτό Διαγωνισμό και στις Κατηγορίες Νέων και Student Focus, σε μία τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο
 • 21 Απριλίουέως 7 Μαΐου - Sony World Photography Awards & Martin Parr - 2017 Έκθεσηστο Somerset House, στοΛονδίνο

Η Λίστα των Φιναλίστ Φωτογράφων

Κατηγορία Επαγγελματιών

Επιβραβεύοντας την καλύτερη ολοκληρωμένη δουλειά σε 10 κατηγορίες, έως 10 φωτογράφοι προκρίθηκαν σε κάθε κατηγορία. Οι νικητές των κατηγοριών θα ανακοινωθούν στις 20 Απριλίου, μαζί με τον νικητή του τίτλου «Φωτογράφος της Χρονιάς», όπου επιλέγεται ανάμεσα από τους δέκα νικητές κάθε κατηγορίας.

Αρχιτεκτονική

 • Adi Bulboacă, Ρουμανία
 • Alessandro Piredda, Ιταλία
 • Alissa Everett, Η.Π.Α. (ζειστηνΚένυα)
 • Diego Mayon, Ιταλία
 • Dongni, Κίνα
 • Julien Chatelin, Γαλλία
 • Marvin Systermans, Γερμανία
 • Zsolt Hlinka, Ουγγαρία

Εννοιολογική Σύλληψη

 • Alexander Anufriev, Ρωσία
 • Carla Sutera Sardo, Ιταλία
 • Jeroen De Wandel, Βέλγιο
 • João San, Βραζιλία
 • Sabine Cattaneo, Ελβετία
 • Gao Peng, Κίνα

Σύγχρονα Θέματα

 • Amber Bracken, Καναδάς
 • Andrea Foligni, Ιταλία
 • Danial Khodaie, Ιράν
 • Javier Arcenillas, Ισπανία
 • Li Song, Κίνα
 • Lorenzo Maccotta, Ιταλία
 • Tasneem Alsultan, Σαουδική Αραβία

Νέα και Επικαιρότητα

 • Alessio Romenzi, Ιταλία
 • Asger Ladefoged, Δανία
 • Ivor Prickett, Ιρλανδία
 • Javier Arcenillas, Ισπανία
 • Joe Raedle, Η.Π.Α.
 • Karl Mancini, Ιταλία
 • Paşa İmrek, Τουρκία
 • Sebastian Castañeda, Περού

Καθημερινή Ζωή

 • Alice Cannara Malan, Ιταλία
 • Asger Ladefoged, Δανία
 • ChristinaSimons, Ιρλανδία (ζει στην Αυστραλία)
 • Ioana Moldovan, Ρουμανία
 • Majlend Bramo, Ιταλία
 • Michael Tummings, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Nader Saadallah, Αίγυπτος
 • Sandra Hoyn, Γερμανία
 • Toby Binder, Γερμανία
 • Yulia Grigoryants, Αρμενία

Τοπία

 • Dino Kuznik, Σλοβενία
 • Frederik Buyckx, Βέλγιο
 • Jayanta Roy, Ινδία
 • Kurt Tong, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Peter Franck, Γερμανία
 • Tom Jacobi, Γερμανία

Φυσικός Κόσμος

 • Ami Vitale, Η.Π.Α.
 • Christian Vizl, Μεξικό
 • Esther Whyatt, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Felicity McCabe, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Mariusz Prusaczyk, Πολωνία
 • TommasoRada, Ιταλία (ζει στη Βραζιλία)
 • Will Burrard-Lucas, Ηνωμένο Βασίλειο

Πορτρέτα

 • Craig Easton, Ηνωμένο Βασίλειο

Dario Mitidieri, Ιταλία

George Mayer, Ρωσία

Giulia Piermartiri & Edoardo Delille, Ιταλία

Mahesh Shantaram, Ινδία

Romina Ressia, Αργεντινή

Ren shi Chen, Κίνα

SnezhanavonBuedingen, Ρωσία (ζει στη Γερμανία)

Αθλήματα

 • Andrea Rossato, Ιταλία
 • Eduard Korniyenko, Ρωσία
 • Jason O'Brien, Αυστραλία
 • Mark Gong, Η.Π.Α.
 • Yuan Peng, Κίνα
 • Luo Pin Xi, Κίνα

Νεκρή φύση

 • Ansgar Sollmann, Γερμανία
 • Julien Caïdos, Γαλλία
 • Christoffer Askman, Δανία
 • Grant Hegedus, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Henry Agudelo, Κολομβία
 • Paul Sanders, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Shinya Masuda, Ιαπωνία

Ανοιχτός Διαγωνισμός


Επιβραβεύοντας την καλύτερη φωτογραφία σε 10 κατηγορίες, έως10 φωτογράφοι προκρίθηκαν σε κάθε κατηγορία. Οι νικητές των κατηγοριών θα ανακοινωθούν στις 28 Μαρτίου, ενώ ο νικητής του τίτλου «Φωτογράφος της Χρονιάς του Ανοιχτού Διαγωνισμού» θα αποκαλυφθεί στις 20 Απριλίου.

Λίστα Φιναλίστ

Αρχιτεκτονική

 • Barry Tweedy-Rycroft, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Claudio Cantonetti, Ιταλία
 • Frank Machalowski, Γερμανία
 • FranklinNeto, Βραζιλία (ζει στην Πορτογαλία)
 • Lester Koh Meng Hua, Σιγκαπούρη
 • Nick Frank, Γερμανία
 • Oscar Lopez, Γερμανία
 • Robert Walker, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Tim Cornbill, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Ute Scherhag, Γερμανία

Πολιτισμός

 • Beniamino Pisati, Ιταλία
 • Emrah Karakoç, Τουρκία Jianguo Gong, Κίνα
 • Mark Languido Vicente, Φιλιππίνες (ζειστοΚουβέιτ)
 • Michal Plachta, Πολωνία
 • Paweł Jędrusik, Πολωνία
 • Foley Hits, Μαλαισία
 • Radu Dumitrescu-Elian, Ρουμανία
 • Salvatore Mazzeo, Ιταλία
 • Vito Leone, Ιταλία

Βελτιωμένη

 • AlexAndriesi, Ρουμανία (ζει στη Γαλλία)
 • Andrea Torres Balaguer, Ισπανία
 • Tong Chun Kin, TOMY, ΧονγκΚόνγκ
 • Gil Josquin, Βραζιλία
 • Harry Botley, Ηνωμένο Βασίλειο
 • John Chen, Κίνα
 • Julian Schievelkamp, Γερμανία
 • Lise Johansson, Δανία
 • Sergey Dibtsev, Ρωσία
 • Yong Lin Tan, Μαλαισία

Κίνηση

 • Jimmy Reid, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Olga Sinenko, Ρωσία (based in Ukraine)
 • K. W. Hon (OqWing), ΧόνγκΚόνγκ
 • Argus Paul Estabrook, Η.Π.Α. (ζειΝότιαΚορέα)
 • Gül Yıldız, Τουρκία
 • StacyAnguianoCain, Μεξικό (ζει στις ΗΠΑ)
 • Mariusz Stanosz, Πολωνία
 • Oktay Subaşi, Τουρκία
 • Camilo Diaz, Κολομβία
 • Luigi Panico, Ιταλία

Φύση

 • Francesco Russo, Ιταλία
 • Miyono Okamoto, Ιαπωνία
 • Hiroshi Tanita, Ιαπωνία
 • ChristinaRoemmelt, Γερμανία (ζει στην Αυστρία)
 • Ann Ric, Μαλαισία
 • Sorin Rechitan, Ρουμανία
 • JosselinCornou, Γαλλία (ζει στην Αυστραλία)
 • Sakuma Masayasu, Ιαπωνία
 • Elzbieta Kurowska, Καναδάς
 • Maximilian Conrad, Γερμανία

Πορτρέτα

 • Dalibor Tomic, Σερβία
 • Carl Jeffers, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Saeid Moridi, Ιράν
 • Alexey Munich, Ρωσία
 • Carloman Macidiano Céspedes Riojas, Περού (ζειστηνΑργεντινή)
 • Anisleidy Martínez Fonseca, Κούβα (ζειστηνΟλλανδία)
 • Alexander Vinogradov, Ρωσία
 • Tim Topple, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Fajar Kristianto, Ινδονησία
 • Tadas Kazakevicius, Λιθουανία

Νεκρή φύση

 • Nick Pershai, Λευκορωσία
 • Gijs van den Berg, Ολλανδία
 • ZaniArkadina, Ουκρανία (ζει στη Γερμανία)
 • Sergey Dibtsev, Russia
 • Iwona Czubek, Poland
 • Maxim Korotchenko, Russia
 • Wilson Lee, Hong Kong
 • Esthaem, Austria
 • AndrésGallardo Albajar, Spain (ζειστηνΕσθονία)
 • Massimiliano Balo', Italy (ζει στο ΗνωμένοΒασίλειο)

Στο Δρόμο

 • Caio Vita, Βραζιλία (based in the Netherlands)
 • Jelena Janković , Σερβία
 • JianSengSoh, Μαλαισία (ζει στην Ιρλανδία)
 • Gimmi Corvaro, Ιταλία
 • Constantinos Sofikitis, Ελλάδα
 • Ge Wang, Κίνα
 • Dina Alfasi, Ισραήλ
 • Hendra Permana, Ινδονησία
 • Ash, Ιαπωνία
 • Tavepong Pratoomwong, Ταϊλάνδη

Ταξίδια

 • Jose Maria Perez Nuñez, Αργεντινή
 • StéphaneCouture, Καναδάς (ζει στις ΗΠΑ)
 • Rob Wilson, Καναδάς
 • PlacidoFaranda, Ιταλία (ζει στην Ελβετία)
 • Zhu Jianxing, Κίνα
 • Vladimir Zhoga, Ρωσία
 • Ralph Gräf, Γερμανία
 • Swapnil Deshpande, Ινδία
 • Achim Thomae, Γερμανία
 • Fanjing Lu, Κίνα

Άγρια Φύση

 • Andreas Hemb, Σουηδία
 • Alessandra Meniconzi, Ελβετία
 • Jan Ryser, Ελβετία
 • EugeneKitsios, Ολλανδία (στην λίστα των φιναλίστ για δεύτερη φορά)
 • Fan Chen, Κίνα
 • Bar Kaufman, Ισραήλ
 • Natsumi Handa, Ιαπωνία
 • Nigel Hodson, Ηνωμένο Βασίλειο

Προκριθέντες

Για την πλήρη λίστα των συμμετεχόντων που έφτασαν στον τελικό του Ανοιχτό Διαγωνισμό (πάνω από 40 φωτογράφοι σε κάθε κατηγορία), παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα www.worldphoto.org/winners-galleries

Κατηγορία Νέων

Φωτογράφοι ηλικίας 12-19 ετών κλήθηκαν να απαθανατίσουν το θέμα «ομορφιά» με μια φωτογραφία. Ο «Φωτογράφος της Χρονιάς στην κατηγορία Νέων» θα ανακοινωθεί στις 20 Απριλίου.

 • Helen Kiparissa, Ελλάδα
 • BellaWong, Κίνα (ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Andrej Kiripolský, Σλοβακία
 • Taciu Rares, Ρουμανία
 • Katelyn Wang, Η.Π.Α.
 • Iryna Sylinnyk, Ουκρανία
 • Yujia Dou, Κίνα
 • Tanya Chinareva, Ρωσία
 • Frederik Marks, Γερμανία
 • Johnathan D. Chen, Η.Π.Α.

STUDENT FOCUS

Ανοιχτός για όλους τους μαθητές που σπουδάζουν φωτογραφία παγκοσμίως. Ο «Σπουδαστής Φωτογράφος της Χρονιάς» θα ανακοινωθεί στις 20 Απριλίου.

 • Shravya Kag, School of Visual Arts, Η.Π.Α., (Ινδικήκαταγωγή)
 • Tatsuki Katayama, Kyoto University of Art and Design, Ιαπωνία
 • Stewart Main, Edinburgh Napier University, ΗνωμένοΒασίλειο
 • Ruby Gaunt, Nottingham Trent University, ΗνωμένοΒασίλειο
 • Cole Ndelu, Stellenbosch Academy of Design & Photography, ΝότιαΑφρική
 • Nursyafiqah Azlan, Multimedia University, Μαλαισία
 • Nadine Hackemer, Nuremberg Institute of Technology Georg-Simon-Ohm Faculty of Design, Γερμανία
 • Sarah Schrimpf, Academy of Fine Arts Munich, Γερμανία
 • Michelle Daiana Gentile, Motivarte, Αργεντινή
 • Tayla Martin, Charles Sturt University, Αυστραλία

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $72 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2016. Global Web Site της Sony:http://www.sony.net//