Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony παρουσιάζει τη νέα φωτογραφική μηχανή RX1R II, που χωρά στην παλάμη σας και διαθέτει αισθητήρα πλήρους καρέ με οπίσθιο φωτισμό και ανάλυση 42.4 MP

Δελτίο τύπου   •   Οκτ 14, 2015 16:28 EEST

Η Sony παρουσιάζει τη νέα φωτογραφική μηχανή RX1RII, που χωρά στην παλάμη σας και διαθέτει αισθητήρα πλήρους καρέ με οπίσθιο φωτισμό και ανάλυση 42.4 MP

Η νέα προσθήκη στην σειρά των PremiumCompactμηχανών της Sonyδιαθέτει αισθητήρα πλήρους καρέ με οπίσθιο φωτισμό, φακό Back-Illuminated Full-Frame Sensor, φακό ZEISS®SonnarT* 35mmF2 Lens, Αυτόματη Εστίαση υψηλής ταχύτητας, πτυσσόμενο ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο τεχνολογίας XGA OLED και το πρώτο στον κόσμο οπτικά μεταβλητό (optical variable) χαμηλοπερατό φίλτρο[i] με δυνατότητα οριοθέτησης χαμηλοπερατού φίλτρου (bracketing)

Η Sonyανακοίνωσε σήμερα τη νεότερη προσθήκη στη δημοφιλή σειρά compactεπαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών Cyber-shotRX, την πλήρους καρέ RX1RII (μοντέλο DSC-RX1RM2).

Η ολοκαίνουρια RX1RIIεντάσσεται στην οικογένεια των μικρότερων μηχανών πλήρους καρέ στον κόσμο, στο πλευρό των RX1 και RX1R, και προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας από κάθε άλλη μικρή φωτογραφική μηχανή που κατασκεύασε ποτέ η Sony.Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο νέο αισθητήρα υψηλής ευκρίνειας ανάλυσης 42.4 MPκαι στον φακό σταθερής εστιακής απόστασης ZEISSSonnarT* 35mm με φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.0. Τόσο ο αισθητήρας, όσο και ο φακός έχουν προσαρμοστεί ειδικά, προκειμένου να προσφέρουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Επιπρόσθετα, η ταχύτητα αυτόματης εστίασης (AF) του νέου μοντέλου είναι βελτιωμένη κατά 30%, συγκριτικά με τις αντίστοιχες επιδόσεις των πολυβραβευμένων RX1 μοντέλων. Επίσης, εξοπλίζεται με το πρώτο στον κόσμο οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο (OpticalLowPassFilter - OLPF) που μπορεί να ρυθμιστεί σε: “off”, “standard” ή “high”, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, με τη δυνατότητα οριοθέτησης φίλτρου χαμηλών συχνοτήτων. Διαθέτει ακόμη ένα πτυσσόμενο εικονοσκόπιο τεχνολογίας XGAOLED, το οποίο επιτρέπει λήψεις στο επίπεδο του ματιού και έχει ενσωματωθεί στο σώμα της μηχανής, χωρίς να επιφέρει σημαντική αύξηση στις διαστάσεις της, σε σχέση με τους προκατόχους της.

Η απόλυτη ποιότητα εικόνας στην παλάμη σας

Η νέα φωτογραφική μηχανή RX1RIIαξιοποιεί έναν αισθητήρα πλήρους καρέ 35mm ExmorR® CMOS με οπίσθιο φωτισμό και περίπου 42.4 ενεργά megapixels. Ο αισθητήρας συνεργάζεται με το πανίσχυρο σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZX, προκειμένου να προσφέρει κορυφαία επίπεδα ανάλυσης εικόνας και ευαισθησίας (ISO 100-25600, με δυνατότητα επέκτασης σε 50 – 102400[ii]) με υψηλό δυναμικό εύρος. Η κατασκευή του συστήματος οπίσθιου φωτισμού του αισθητήρα μετη διευρυμένη κλίμακα κυκλωμάτων και η χάλκινη καλωδίωση επιτρέπουν τη γρηγορότερη μετάδοση δεδομένων με ταχύτητες κατά 3.5xυψηλότερες σε σύγκριση με τις επιδόσεις της αυθεντικής RX1R, διασφαλίζοντας επιδόσεις υψηλών ταχυτήτων.

Έχοντας σχεδιαστεί ειδικά για τον αισθητήρα εικόνας, ο φακός μεγάλης διαμέτρου ZEISS SonnarT* 35mmμε μέγιστο διάφραγμα F2 διασφαλίζει ότι όλες οι εικόνες θα είναι πεντακάθαρες από τις άκρες έως το κέντρο τους. Ο φακός διαθέτει επίσης τον μοναδικό δακτύλιο προσαρμογής Macro, ο οποίος επιτρέπει την εστίαση σε αντικείμενα τα οποία βρίσκονται σε απόσταση έως δεκατεσσάρων εκατοστών από τον φακό, ενώ διαθέτει και εννέα λεπίδες διαφράγματος για την επίτευξη ομαλών εφέ αποεστίασης φόντου με φυσικό αποτέλεσμα ή το σχηματισμό ενός σχεδόν τέλειου κύκλου γύρω από το συνηθέστερο εύρος διαφράγματος.

Ένα άλλο μοναδικό πλεονέκτημα της νέας φωτογραφικής μηχανής είναι ο σχεδιασμός του σταθερού φακού της, ο οποίος επιτρέπει την ακριβή τοποθέτηση του αισθητήρα και του φακού, ούτως ώστε να αξιοποιεί στο έπακρο τις εκπληκτικές δυνατότητες υψηλής ανάλυσης του αισθητήρα.Όσο πιο κοντά βρίσκονται μεταξύ τους, τόσο ευρύτερη είναι η γωνία από την οποία το φως περνά μέσω του φακού και καταλήγει απευθείας στον αισθητήρα, με αποτέλεσμα εικόνες πλούσιες σε λεπτομέρειες και ανάλυση. Επίσης, σε αντίθεση με το σύστημα κλείστρου εντοπισμού φάσης (focalplane) που συναντάται σε αρκετές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, η RX1R II αξιοποιεί ένα ενσωματωμένο στο φακό κλείστρο, το οποίο επιτρέπει ταχύτητες συγχρονισμού φλας της τάξης του 1/2000 sec, αλλά και την αξιοσημείωτη μείωση των συνολικών διαστάσεων του σώματος.

Η νέα RX1RIIπροσφέρει επίσης τη δυνατότητα εγγραφής ασυμπίεστων δεδομένων εικόνας σε φορμά λήψης 14-bit RAW για πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων δυναμικού εύρους του αισθητήρα, ενώ παράλληλα συνεχίζει να υποστηρίζει την εγγραφή συμπιεσμένων αρχείων.

Αυτόματη εστίαση υψηλής ταχύτητας για καταγραφή της σημαντικής στιγμής

Το μοντέλο RX1RIIείναι το πρώτο της σειράς RX της Sony, που ενσωματώνει δυνατότητες γρήγορης Υβριδικής Αυτόματης Εστίασης (FastHybridAF).Ο αισθητήρας της φωτογραφικής μηχανής διαθέτει 399 σημεία αυτόματης εστίασης εντοπισμού φάσης, τα οποία καλύπτουν περίπου το 45% της περιοχής της εικόνας – η ευρύτερη κάλυψη στον κόσμο, για αισθητήρα πλήρους καρέi– αλλά και 25 σημεία αυτόματης εστίασης εντοπισμού αντίθεσης, προκειμένου να επιτυγχάνει απόκριση εστίασης 30% καλύτερη συγκριτικά με το αρχικό μοντέλο. Επιπρόσθετα, η μηχανή αξιοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο ανίχνευσης κίνησης, ο οποίος προσφέρει κορυφαία λειτουργία ανίχνευσης και επιτρέπει την προσθήκη της λειτουργίας Συνεχούς Αυτόματης Εστίασης (AF-C), μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ακριβής καταγραφή του θέματος μετά την εστίαση. Διαθέτει επίσης τη δυνατότητα συνεχών λήψεων έως τα 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Επιπρόσθετες βελτιώσεις στον τομέα εστίασης του νέου μοντέλου, αφορούν στην προσθήκη πολλαπλών ρυθμίσεων περιοχής Αυτόματης Εστίασης, όπως: Ευρεία, Κέντρο, Ευέλικτο σημείο αλλά και Αυτόματη εστίαση στα μάτια, και Κλείδωμα Αυτόματης Εστίασης.

Το πρώτο στον κόσμο οπτικά μεταβλητό (Optical Variable) χαμηλοπερατό φίλτρο

Σε παγκόσμια πρώτη για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, η RX1R II ενσωματώνει ένα οπτικά μεταβλητό (optical variable) χαμηλοπερατό φίλτρο, το οποίο επιτρέπει στους φωτογράφους να ρυθμίσουν χειροκίνητα την ισορροπία της ανάλυσης της εικόνας και την παρουσία μουαρέ και χρωματικών ακανόνιστων περιγραμμάτων.

Στις τρεις ρυθμίσεις χαμηλοπερατού φίλτρου συμπεριλαμβάνεται η Απενεργοποίηση (“off”), η οποία προσφέρει αποτελέσματα συγκρίσιμα με μηχανές χωρίς χαμηλοπερατό φίλτρο και είναι κατάλληλη για να δίνετε προτεραιότητα στην ανάλυση, η Βασική (“standard”), η οποία ισορροπεί μεταξύ της ανάλυσης και της απομάκρυνσης μουαρέ και χρωματικών ακανόνιστων περιγραμμάτων και η Υψηλή “high”, η οποία δίνει έμφαση στην εξάλειψη μουαρέ και χρωματικών ακανόνιστων περιγραμμάτων. Αυτή η μοναδική λειτουργία επιτρέπει στους φωτογράφους να επιτύχουν την επιθυμητή ποιότητα εικόνας και ανάλυση σε συνάρτηση με την παρουσία μουαρέ - συνδυάζοντας δύο φωτογραφικές μηχανές, μία με χαμηλοπερατό φίλτρο και μία χωρίς, στο ίδιο σώμα. Διαθέσιμη επίσης είναι η δυνατότητα οριοθέτησης χαμηλοπερατού φίλτρου (bracketing) με διαδοχικές λήψεις, προκειμένου να είναι εφικτή η σύγκριση των αποτελεσμάτων των διαφορετικών ρυθμίσεων.

Νέο ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο XGA OLED, ανακλινόμενη οθόνη, λήψη HD Video και πολλά ακόμη

Για πρώτη φορά στη σειρά RX1, η RX1R II διαθέτει ενσωματωμένο πτυσσόμενο ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο XGA OLED Tru-Finder[iii] το οποίο ανεβαίνει ή κατεβαίνει με ένα απλό πάτημα. Το εικονοσκόπιο διαθέτει επικάλυψη ZEISST* και τέσσερα γυάλινα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων δύο ασφαιρικών φακών, που συνεργάζονται προκειμένου να προσφέρουν μεγέθυνση της τάξης του 0.74x[iv] και πεντακάθαρη ορατότητα από άκρη σε άκρη με ελάχιστη παραμόρφωση. Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης μία LCDοθόνη 3.0 ιντσών τεχνολογίας WhiteMagic™ ανάλυσης 1.2 εκατομμυρίων κουκκίδων, η οποία μπορεί να λάβει κλίσεις 109 μοιρών προς τα πάνω και 41 μοιρών προς τα κάτω, επιτρέποντας ευρύτερη γκάμα γωνιών λήψης και θέσεων του φωτογράφου.

Όσον αφορά τη λήψη βίντεο, ο αναβαθμισμένος αισθητήρας και το σύστημα επεξεργασίας εικόνας της μηχανής προσφέρουν ιδιαίτερα λεπτομερείς ταινίες με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD 1920x1080 με προοδευτική λειτουργία 60p, 30pή 24p, χάρη στο ευέλικτο φορμά εγγραφής ταινιών «XAV CS».[v]

Η νέα φωτογραφική μηχανή RX1RIIείναι επίσης συμβατή με Wi-Fi® και NFCκαι συνεργάζεται πλήρως με την εφαρμογή της Sony PlayMemories Mobile™ για Android™ και iOS.

Μία νέα έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής “Smart Remote Control”[vi] από τις PlayMemories Camera Apps αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών εξ αποστάσεως μέσω του smartphone σας και διαθέτει ανανεωμένη λειτουργία bulbκαι διαδοχικών λήψεων, ώστε να αξιοποιεί τις δυνατότητες της νέας φωτογραφικής μηχανής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.sony.net/pmca.

-ΤΕΛΟΣ-

Τεχνικές προδιαγραφές


RX1R II
Αισθητήρας εικόνας Τύπος αισθητήρα Πλήρεςκάδρο 35mm (35,9 x 24 χλστ.), Αισθητήρας Exmor R CMOS
Αριθμός ενεργών pixel Περίπου 42,4 megapixels
Φακός Τύπος φακού ZEISS Sonnar T*, με 8 στοιχεία σε 7 ομάδες (3 ασφαιρικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων φακών AA)
Εστιακό μήκος (ισοδύναμο με 35 mm) 35mm
Αριθμός F (F-number)(Μέγιστο διάφραγμα) F2.0
Διάφραγμα ίριδας 9 λεπίδες
Φορμά εγγραφής Φωτογραφίες JPEG (DCF Έκδ. 2.0, Exif Έκδ. 2.3, πληροί τη γραμμή βάσης MPF), RAW (φορμά Sony ARW 2.3)
Ταινία XAVC S, Συμβατό με φορμά AVCHD Έκδ.2.0, MP4
Λειτουργία εγγραφής ταινίας XAVC S HD 1920 x 1080 (60p (50p)/50Mbps, 30p (25p)/50Mbps, 24p/50Mbps), 1280 x 720 (120p (100p)/50Mbps)
AVCHD 1920 x 1080 (60p (50p)/28Mbps/PS, 60i (50i)/24Mbps/FX, 60i (50i)/17Mbps/FH, 24p/24Mbps/FX, 24p/17Mbps/FH)
MP4 1920 x 1080 (60p (50p)/28Mbps, 30p (25p)/16Mbps), 1280 x 720 (30p (25p)/6Mbps)
Συμβατά μέσα εγγραφής Memory Stick Duo,Memory Stick PRO Duo,Memory Stick PRO Duo (υψηλής ταχύτητας),Memory Stick PROHG Duo,Memory Stick Micro,Memory Stick Micro (Mark2), Κάρτα μνήμης SD, Κάρτα μνήμης SDHC, Κάρτα μνήμης SDXC, Κάρτα μνήμης microSD, Κάρτα μνήμης microSDHC, Κάρτα μνήμης microSDXC
Εστίαση Τύπος εστίασης Υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης/αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης)
Σημεία αυτόματης εστίασης 399 σημεία (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης), 25 σημεία (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης)
Λειτουργία εστίασης Single-shot AF (AF-S), Continuous AF (AF-C), Άμεση Χειροκίνητη Εστίαση (DMF), Χειροκίνητη Εστίαση
Περιοχή εστίασης Ευρεία, Κέντρο, Ευέλικτο σημείο (S/M/L), Εκτεταμένο ευέλικτο σημείο/Lock-On AF(Ευρεία/Κέντρο/Ευέλικτο σημείο(S/M/L)/Εκτεταμένο ευέλικτο σημείο)
Έλεγχοςέκθεσης Τύπος μέτρησης Πολυζωνική φωτομέτρηση 1200 ζωνών
Ευαισθησία ISO Φωτογραφίες: ISO100-25600 (βήμα 1/3EV)(με δυνατότητα επέκτασης σε ISO 50/64/80/32000/40000/51200/64000/80000/102400), AUTO (ISO100-102400, επιλέξιμο με ανώτερο/κατώτερο όριο), Multi Frame NR: ISO100-102400 (βήμα 1EV), AUTO (ISO100-102400, επιλέξιμο με ανώτερο/κατώτερο όριο), Ταινίες: Ισοδύναμο με ISO100-ISO25600 (βήμα 1/3EV), AUTO (ισοδύναμο με ISO100-25600, επιλέξιμο με ανώτερο/κατώτερο όριο)
Ταχύτητα κλείστρου Αυτόματο πρόγραμμα (30”-1/4000* δευτ.) / Λειτουργία Aperture Priority (30”-1/4000* δευτ.) / Λειτουργία Shutter Priority (30”-1/4000* δευτ.) / Χειροκίνητη έκθεση (Bulb, 30”-1/4000* δευτ.) / iAuto (4”-1/4000* δευτ.)

*Σε F5,6 ή σε μεγαλύτερη τιμή διαφράγματος. Το ταχύτατο όριο στα F2,0 είναι 1/2000 δευτ.

Λειτουργία Steady Shot Ηλεκτρονικός τύπος (για ταινία)
Λειτουργία Continuous shooting Ταχύτητα λειτουργίας Continuous shooting (μέγιστη) (Μέγιστος αριθμός επανακωδικοποιημένων pixels)*

* Ενδέχεται να μην μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες στη λειτουργία Burst, ανάλογα με τη λειτουργία λήψης (Shooting).

Λειτουργία λήψης Speed Priority Continuous: Κατά προσέγγιση 5 fps, Λειτουργία Continuous shooting: Κατά προσέγγιση 2,5 fps (AF-S)* * Η ταχύτητα θα μειωθεί μετά από κάποιες λήψεις.
Αριθμός λήψεων σε λειτουργία burst (μέγιστος αριθμός συνεχών λήψεων) JPEG L Extra Fine: 26, JPEG L Fine: 35, JPEG L Standard: 48, RAW: 23, RAW+JPEG:22, RAW (μη συμπιεσμένο):9, RAW+JPEG (μη συμπιεσμένο):9
Σκόπευτρο Τύπος Ηλεκτρονικό σκόπευτρο (XGA OLED Tru-Finder)
Συνολικός αριθμός κουκίδων (dots) 2.359.296 dots
Κάλυψη πεδίου 100%
Μεγέθυνση Περίπου 0,74 x (ισοδύναμο με φακό 50mm στο άπειρο, -1m-1)
Οθόνη Τύπος οθόνης 7,5 εκ. (τύπου 3,0) (4:3) / Xtra Fine / TFT LCD
Συνολικός αριθμός κουκίδων (dots) 1.228.800 dots
Ρυθμιζόμενη γωνία Επάνω κατά 109 μοίρες, περίπου. Κάτω κατά 41 μοίρες, περίπου
Ήχος Ενσωματωμένο μικρόφωνο Στερεοφωνικό
Ηχείο Μονοφωνικό
Διασύνδεση Τερματικό Multi / Micro USB*, Micro HDMI, Μικρόφωνο (3,5 χλστ. στερεοφωνικό βύσμα μίνι), Multi Interface Shoe *Υποστηρίζει συμβατή συσκευή με Micro USB.
Wi-Fi Ναι (IEEE802.11b/g/n(2,4GHz band))
NFC Συμβατό με NFC Forum τύπου 3 Tag, τηλεχειριστήριο One-touch, Κοινή χρήση One-touch
Εφαρμογές PlayMemories Camera Ναι
Σύστημα μπαταρίας Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BX1
Βάρος Με την μπαταρία και το Memory Stick DUO, κατά προσέγγιση 507 γρ. Μόνο το σώμα, κατά προσέγγιση 480 γρ.
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ κατά προσέγγιση) (πληροί τα πρότυπα της CIPA) 113,3 x 65,4 x 72,0 χλστ.
Θερμοκρασία λειτουργίας 0-40℃

[ii]ISO 50-102400 διαθέσιμο μόνο για λήψη ακίνητων εικόνων[i]Μεταξύ ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Στοιχεία Οκτωβρίου 2015, βασισμένα σε έρευνα της Sony

[iii]Το XGAOLEDTru-Finderέχει ανάλυση 2.359.296 κουκκίδων

[iv]Περίπου. 0.74xμε φακό ισοδ.50mm -1m-1

[v]Για τη λήψη ταινιών στο φορμάτXAVCSformatαπαιτείται κάρτα μνήμης SDXCclass 10 ή ανώτερηisrequiredtorecordmoviesintheXAVCSformat

[vi]Έκδοση 4.0

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. Global Web Site της Sony: http://www.sony.net/

Συνημμένα αρχεία

Έγγραφο Word