Ακολουθήστε το Sony Hellas

Εντυπωσιακές, μεμονωμένες φωτογραφίες ανακοινώθηκαν ως οι νικήτριες του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» στα Sony World Photography Awards 2019

Δελτίο τύπου   •   Φεβ 26, 2019 12:00 EET

 • Οι νικητές των 10 κατηγοριών του «Ανοιχτού Διαγωνισμού», που κρίθηκαν από μια μεμονωμένη φωτογραφία, ανακοινώθηκαν σήμερα
 • Οι νικητές των «Εθνικών Βραβείων» επίσης αποκαλύφθηκαν – τιμώντας τα τοπικά φωτογραφικά ταλέντα σε 62 χώρες
 • Οι φιναλίστ του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» θα ανακοινωθούν στις 26 Μαρτίου: οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή Απονομής των Βραβείων στο Λονδίνο στις 17 Απριλίου
 • Οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.worldphoto.org/press

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποκαλύπτει με υπερηφάνεια τις μεμονωμένες, νικήτριες φωτογραφίες και των 10 διαφορετικών κατηγοριών του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» των Sony World Photography Awards 2019.

Έχοντας κάνει την επιλογή μέσα από το φετινό αριθμό-ρεκόρ συμμετοχών από 195 χώρες και περιοχές, οι κριτές ανέδειξαν δέκα εξαιρετικές μεμονωμένες φωτογραφίες, η καθεμία εκ των οποίων εμπίπτει στις προδιαγραφές των διαφορετικών κατηγοριών.

Οι νικητές είναι:

 • Αρχιτεκτονική: Philippe Sarfati, Γαλλία, με την φωτογραφία «Heatwave»
 • Πολιτισμός (υποστηρίζεται από την CultureTrip): Pan Jianhua, Ηπειρωτική Κίνα, με την φωτογραφία «Shadow Puppetry»
 • Δημιουργικότητα: Martin Stranka, Τσεχία, με την φωτογραφία «Dreamers and Warriors»
 • Κίνηση: Christy Lee Rogers, Αμερική, με την φωτογραφία «Harmony»
 • Τοπίο: Hal Gage, Αμερική, με την φωτογραφία «Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon»
 • Φυσικός κόσμος και άγρια φύση: Tracey Lund, Μεγάλη Βρετανία, με την φωτογραφία «Underwater Gannets»
 • Πορτρέτο: Richard Ansett, Μεγάλη Βρετανία, με την φωτογραφία «Grayson PerryBirth»
 • Νεκρή φύση: Rachel Yee Laam Lai, Χονγκ Κονγκ ΕΔΠ, με την φωτογραφία «Peony and Leaves»
 • Φωτογραφία δρόμου: Carole Pariat, Γαλλία, με την φωτογραφία «Open-Air Toilet»
 • Ταξίδια (υποστηρίζονται από τη Eurostar): Nicolas Boyer, Γαλλία με την φωτογραφία «Woman Wearing Wedding Dress»

Οι φωτογράφοι που κατέλαβαν την πρώτη θέση προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα χωρών και η κατάρτισή τους ποικίλει, καθώς περιλαμβάνει επαγγελματίες φωτογράφους πλήρους απασχόλησης, φωτογράφους που πρόσφατα έχουν μπει στον κόσμο της φωτογραφίας από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και άλλους λάτρεις της φωτογραφίας.

Οι νικητές των δέκα κατηγοριών του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» θα συναγωνιστούν τώρα για τον τίτλο του «Φωτογράφου της Χρονιάς» για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό, ο οποίος βραβεύεται με $5.000 (δολάρια). Ο νικητής του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» μαζί με τους νικητές των κατηγοριών του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών», θα ανακοινωθούν στην τελετή των Βραβείων στο Λονδίνο στις 17 Απριλίου.

Τιμώντας τα τοπικά ταλέντα μέσω των «Εθνικών Βραβείων»

Οι νικητές των «Εθνικών Βραβείων» των Sony World Photography Awardsανακοινώθηκαν, επίσης, σήμερα. Ήδη στον έβδομο χρόνο απονομής τους, τα «Εθνικά Βραβεία» αποδεικνύουν τη δέσμευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και της Sony να υποστηρίξουν το τοπικό φωτογραφικό ταλέντο, αναγνωρίζοντας το έργο των φωτογράφων από 62 χώρες και προωθώντας το ταλέντο αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο. Με νικητές από τη Μιανμάρ μέχρι το Περού και από το Μεξικό μέχρι το Βιετνάμ, τα «Εθνικά Βραβεία» προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους φωτογράφους όλων των δυνατοτήτων να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Όλοι οι αποδέκτες των «Εθνικών Βραβείων» μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση www.worldphoto.org/2019-national-awards

Βραβεία και Ιστορίες Επιτυχίας

Όλοι οι νικητές του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» και των «Εθνικών Βραβείων» θα παραλάβουν τον πιο πρόσφατο φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony. Επιπλέον, τα βραβευμένα έργα θα συμπεριληφθούν στο λεύκωμα των Βραβείων για το 2019 και θα προβληθούν στην έκθεση Sony World Photography Awards στο Λονδίνο από τις 18 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχουν σε διεθνή περιοδεία στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

Η αναγνώρισή τους στον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» αλλά και τα «Εθνικά Βραβεία» μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή των φωτογράφων. Οι επιτυχημένες ιστορίες του περασμένου έτους περιλαμβάνουν αυτή του Pedro Jarque Krebs, του Περουβιανού φωτογράφου που ήταν φιναλίστ στην κατηγορία «Άγρια Ζωή» του «Ανοικτού Διαγωνισμού» για το 2018 και διακρίθηκε με το «Εθνικό Βραβείο» για το Περού. Συνέχισε να διακρίνεται αποσπώντας και άλλα υψηλού κύρους, διεθνή βραβεία, ενώ έχει προβληθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως. Ο φωτογράφος αναγνωρίστηκε και φέτος στον διαγωνισμό, έχοντας συμπεριληφθεί στους φιναλίστ του «Ανοιχτού Διαγωνισμού», στην κατηγορία «Φυσικός Κόσμος και Άγρια Ζωή».

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους θεσμούς του παγκόσμιου φωτογραφικού ημερολογίου. Τα Βραβεία βρίσκονται τώρα στον 12ο χρόνο υποστήριξης από τον κύριο χορηγό, την Sony και αποτελούνται από τέσσερις διαγωνισμούς συνολικά: Επαγγελματιών (για μια συλλογή έργων), Ανοιχτός (για μια μεμονωμένη φωτογραφία), Student (για ακαδημαϊκά ιδρύματα) και Νέων (για ηλικίες 12-19 ετών). Η 12η διοργάνωση σημείωσε ρεκόρ με 326.997 συμμετοχές φωτογράφων από 195 χώρες και περιοχές, παρουσιάζοντας μερικές από τις καλύτερες σύγχρονες φωτογραφίες στον κόσμο που τραβήχτηκαν τον περασμένο χρόνο.

Σημειώσεις για τους Συντάκτες:

Όλες οι νικήτριες φωτογραφίες αλλά και οι φωτογραφίες των φιναλίστ είναι διαθέσιμες προς δημοσίευση στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.worldphoto.org/press

Σχετικά με τον World Photography Organisation (Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις παγκόσμιες δράσεις φωτογραφίας. Λειτουργώντας σε πάνω από 180 χώρες, στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της συζήτησης σχετικά με τη φωτογραφία, γιορτάζοντας την καλύτερη εικόνα και τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για τις μακροχρόνιες σχέσεις με μεμονωμένους φωτογράφους όπως και με τους κορυφαίους βιομηχανικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας φιλοξενεί ένα φάσμα εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των Sony World Photography Awards, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως και των PHOTOFAIRS, διεθνών εκθέσεων τέχνης, αφιερωμένων στη φωτογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.worldphoto.org

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής που απευθύνονται σε καταναλωτές, επαγγελματίες και τον κλάδο των επιχειρήσεων. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, τη ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $77 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2018.

Παγκόσμιο Web Site της Sony:http://www.sony.net/