Ακολουθήστε το Sony Hellas

ΕΘΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2020

Δελτίο τύπου   •   Φεβ 18, 2020 12:00 EET

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 17 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, 2020 στο Somerset House

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τον Ηρακλή Κουγεμήτρο ως νικητή του Εθνικού Βραβείου των Sony World Photography Awards 2020 για την Ελλάδα.

Τα Εθνικά Βραβεία είναι μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και της Sony για την υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών κοινοτήτων σε 63 χώρες από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα βραβεύει έναν φωτογράφο από κάθε εθνικότητα για μια μεμονωμένη φωτογραφία και του προσφέρει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το έργο του σε παγκόσμιο επίπεδο, στην περίφημη έκθεση Sony World Photography Awards 2020 στο Somerset House του Λονδίνου από τις 17 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Ο Ηρακλής Κουγεμήτρος επιλέχθηκε ανώνυμα από τους κριτές για τη φωτογραφία Emptiness στην κατηγορία «Αρχιτεκτονική» του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Η φωτογραφία αυτή αποτυπώνει μια κενή πόλη, καθώς και το αίσθημα της μοναξιάς και της φυλάκισης.

Ο Ηρακλής Κουγεμήτρος μιλά για την επιτυχία του ως νικητής του Εθνικού Βραβείου για την Ελλάδα: «Ευχαριστώ θερμά για αυτή τη βράβευση. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπω ότι η δουλειά μου αναγνωρίζεται και γίνεται κατανοητή σε τέτοιο βαθμό.»

Πάνω από 345.000 φωτογραφίες υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό Sony World Photography Awards 2020 και πάνω από 190.000 κατατέθηκαν στον Ανοικτό Διαγωνισμό (από τον οποίο επιλέχθηκε ο νικητής των Εθνικών Βραβείων) – πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών μέχρι σήμερα.

Ο νικητής του Εθνικού Βραβείου, Ηρακλής Κουγεμήτρος θα λάβει ως έπαθλο ένα πλήρες Sony A7 III kit

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΤΟ WORLDPHOTO.ORG/PRESS

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του διεθνούς φωτογραφικού κλάδου. Για 13η χρονιά, φέτος, και χωρίς κόστος συμμετοχής, τα Βραβεία αποτελούν την παγκόσμια φωνή της φωτογραφίας και εμβαθύνουν στην σύγχρονη φωτογραφία. Τόσο για τους ήδη αναγνωρισμένους, όσο και για τους ανερχόμενους καλλιτέχνες, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες προβολής παγκοσμίως. Επιπροσθέτως, τα Βραβεία αναγνωρίζουν τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κλάδου στον κόσμο, μέσω της αναγνώρισης για την Εξαιρετική Προσφορά στη Φωτογραφία, την οποία έχουν λάβει στο παρελθόν, ανάμεσα σε άλλους, οι Martin Parr, William Eggleston και Nadav Kander. Τα Βραβεία παρουσιάζουν τα έργα των νικητών και των φωτογράφων που έχουν επιλεγεί σε μια ετήσια έκθεση στο Somerset House του Λονδίνου. Για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων, επισκεφθείτε τη διεύθυνση worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

Ακολουθούν οι διαγωνισμοί Sony World Photography Awards 2020:

  • Διαγωνισμός Επαγγελματιών – Αξιολόγηση ενός συνόλου έργων ανώνυμα. 10 κατηγορίες διαθέσιμες για συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα εισαχθείσας κατηγορίας «Περιβάλλον».
  • Ανοιχτός διαγωνισμός – Αξιολόγηση ενός μεμονωμένου έργου ανώνυμα. 10 κατηγορίες για συμμετοχή
  • Διαγωνισμός νέων – Ανώνυμη αξιολόγηση μιας φωτογραφίας που ανταποκρίνεται σε μηνιαίες θεματικές, για φωτογράφους ηλικίας 12-19 ετών.
  • Student διαγωνισμός – Απευθύνεται σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, για ένα σύνολο έργων που ανταποκρίνεται σε μια σύντομη παρουσίαση μεθέμα «Αόρατες Γραμμές». Οι υποψήφιοι φωτογράφοι της λίστας, υποβάλλουν στη συνέχεια μια σειρά φωτογραφιών που ανταποκρίνονται σε μια δεύτερη σύντομη παρουσίαση.
  • Εθνικά Βραβεία– Αποδίδοντας τιμήστα τοπικά φωτογραφικά ταλέντα σε περισσότερες από 50 χώρες, ο νικητής προκύπτει από ανώνυμη αξιολόγηση μίας μόνο φωτογραφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι μια διεθνής πλατφόρμα για πρωτοβουλίες σχετικά με τη φωτογραφία. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες, σκοπεύοντας να ανεβάσει το επίπεδο συζήτησης γύρω από τη φωτογραφία, επιβραβεύοντας την καλύτερη απεικόνιση και τους καλύτερους φωτογράφους του πλανήτη. Είμαστε περήφανοι που χτίζουμε διαρκείς σχέσεις τόσο με επιμέρους φωτογράφους όσο και με τους κορυφαίους εταίρους του κλάδου σε όλο τον κόσμο. Φιλοξενούμε ένα ετήσιο χαρτοφυλάκιο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: Sony World Photography Awards, τον μεγαλύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό παγκοσμίως, και PHOTOFAIRS, διεθνείς συναντήσεις τέχνης αφιερωμένες στη φωτογραφία Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.worldphoto.org. Ακολουθείστε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας στο Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) , το LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Μπορείτε να ακολουθήσετε τα hashtags: #sonyworldphotographyawards #swpa.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ:Έκθεση Sony World Photography Awards 2020

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Somerset House, Λονδίνο, WC2R 1LA

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 17 Απριλίου-4 Μαΐου του 2020

ΗΜΕΡΕΣΚΑΙΩΡΕΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ.-9μ.μ./ Σάββατο- Κυριακή 10π.μ.-8μ.μ.

Εισιτήρια: Διαθέσιμα για αγορά στις 5 Μαρτίου, 2020 (£9-14).

Δείτε περισσότερα στοworldphoto.org/exhibition

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μια εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας που διαθέτει αξιόπιστη και θεμελιώδη τεχνολογία. Από υπηρεσίες gaming και δικτύου έως μουσική, κινηματογράφο, ηλεκτρονικά, semiconductors και οικονομικές υπηρεσίες - σκοπός της Sony είναι να δημιουργήσει ένα κόσμο συναισθημάτων, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.sony.net/