Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η νέα, Full Frame φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών α7R III από την Sony προσφέρει έναν ανυπέρβλητο συνδυασμό ανάλυσης και ταχύτητας

Δελτίο τύπου   •   Νοέ 06, 2017 12:00 EET

  • Αισθητήρας πλήρους καρέ Exmor R™ CMOS 35mm με ανάλυση 42,4 megapixel, οπίσθιο φωτισμό και εξελιγμένη επεξεργασία εικόνας
  • Συνεχής λήψη μέχρι και 10 fps[i] είτε με αθόρυβη λήψη ή με μηχανικό κλείστρο και πλήρη εντοπισμό φάσης AF/AE.
  • 399 σημεία AF αυτόματης εστίασης με εντοπισμό φάσης που καλύπτουν περίπου 68%[ii] του πλαισίου/ καρέ, 425 σημεία AF αυτόματης εστίασης με εντοπισμό αντίθεσης και περίπου 2 φορές πιο αποτελεσματική αυτόματη εστίαση στο σημείο ματιού (EyeAF)[iii]
  • Οπτική σταθεροποίηση εικόνας σε 5 άξονες με πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5,5 βημάτων[iv]
  • Καταγραφή 4K βίντεο[v] υψηλής ανάλυσης με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning)[vi]
  • Πλήρως επανασχεδιασμένη για επαγγελματίες, περιλαμβάνει αναβαθμισμένες λειτουργίες αυτόματης εστίασης, διπλή υποδοχή SD κάρτας, εκτεταμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας, Super Speed USB (USB 3.1 Gen 1) τερματικό USBType-C ™ και πολλά άλλα
  • Συμπαγές, ελαφρύ σώμα σε μόλις 652g[vii]

Η Sony ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή προσθήκη στη σειρά τωνmirrorless φωτογραφικών μηχανών πλήρους καρέ, την α7RIII (μοντέλο ILCE-7RM3).

Χάρη στο προοδευτικό άλμα στη δύναμη της επεξεργασίας εικόνας και της αποτελεσματικότητας, η νέα α7RIII συνδυάζει έναν υψηλής ανάλυσης αισθητήρα Exmor R™ CMOS 42,4 megapixel με οπίσθιο φωτισμό και με εντυπωσιακές ταχύτητες λήψης μέχρι 10 fpsiμε πλήρη εντοπισμό AF / AE, με όμορφη εικόνα και 4Kποιότητα κατά την καταγραφή βίντεο, με μεγάλο δυναμικό εύρος 15 σταδίων[viii], υψηλή ευαισθησία με απόδοση χαμηλού ψηφιακού θορύβου σχεδόν για μία ολόκληρη λειτουργία (ένα άνοιγμα και κλείσιμο του κλείστρου)iii και ακόμα περισσότερα. Με αυτές τις αξιοσημείωτες δυνατότητες και το συμπαγές, ελαφρύ σώμα, αυτή η φωτογραφική μηχανή μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικά ευέλικτο εργαλείο για τους φωτογράφους, τους επαγγελματίες του βίντεο, τους δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου και άλλους επαγγελματίες που αναζητούν αξιοπιστία, ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Ένα νέο επίπεδο ποιότητας εικόνας

Ο υψηλής ανάλυσης αισθητήρας εικόνας Exmor R™ CMOS με 42,4 megapixel με οπίσθιο φωτισμό, συνδυάζει τη δομή φακού χωρίς κενά (gapless on-chip lens design) και την επικάλυψη AR κατά της αντανάκλασης στην επιφάνεια του γυαλιού σφράγισης του αισθητήρα, ώστε να βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φωτός, με αποτέλεσμα την υψηλή ευαισθησία με απόδοση χαμηλού ψηφιακού θορύβου και μεγάλο δυναμικό εύρος.

Η νέα α7RIII από την Sony διαθέτει επίσης ένα νέο εμπρόσθιο άκρο LSI που διπλασιάζειiii την ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας, καθώς και έναν ανανεωμένο επεξεργαστή BIONZ X™ , μεγιστοποιώντας τη συνολική ταχύτητα λειτουργίας περίπου κατά 1,8 φορές σε σύγκριση με την α7RII. Αυτά τα ισχυρά εξαρτήματα δουλεύουν από κοινού για να επιτρέπουν στη φωτογραφική μηχανή λήψεις με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ παράλληλα επιτρέπουν το εντυπωσιακό εύρος ευαισθησίας ISO 100 - 32000 (επεκτάσιμη σε ISO 50 - 102400 για ακίνητες εικόνες) και μαζικό δυναμικό εύρος 15 σταδίωνviii σε ρυθμίσεις χαμηλής ευαισθησίας. Αυτό εξασφαλίζει εξαιρετική συνολική απόδοση σε όλες τις ρυθμίσεις και σε όλες τις συνθήκες λήψης.

Αυτό το νέο μοντέλο πλήρους καρέ κατασκευάστηκε χωρίς οπτικό φίλτρο χαμηλής διέλευσης για την μεγιστοποίηση της ανάλυσης, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να εκπέμπει 14 bit RAW φορμά, ακόμα και όταν γίνεται λήψη σε αθόρυβη ή συνεχή λειτουργία. Η φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με ένα καινοτόμο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, το οποίο έχει ρυθμιστεί με ακρίβεια για να υποστηρίξει τη δυνατότητα λήψεων υψηλής ανάλυσης, με αποτέλεσμα το πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5,5 βημάτων, την υψηλότερη απόδοση[ix] στον κόσμο αντισταθμιστικά για ένα σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Υπάρχει επίσης ένα νέο κλείστρο χαμηλών κραδασμών που μειώνει τις αναταράξεις της μηχανής και τις θολές λήψεις σε όλες τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των λήψεων υψηλής ταχύτητας 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), καθώς και διάφορες βελτιώσεις στην ακριβή χρωματική αναπαραγωγή των αποχρώσεων του δέρματος.

Υψηλής απόδοσης εντοπισμός AF και AF/AE έως και 10 καρέ το δευτερόλεπτο (fps)i

Η καινοτόμος mirrorless φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ α7RIII είναι εξοπλισμένη με ένα εκλεπτυσμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας που της επιτρέπει να φωτογραφίζει εικόνες με ανάλυση 42,4MP έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή και ακριβή εντοπισμό AF / AE για μέχρι και 76 JPEG / RAW εικόνες ή 28 μη συμπιεσμένες RAW[x] εικόνες. Αυτή η λειτουργία 10 fps υψηλής ταχύτητας είναι διαθέσιμη είτε σε μηχανικό κλείστρο είτε σε λειτουργία εντελώς αθόρυβης λήψης[xi], μεγιστοποιώντας την τεράστια ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να πραγματοποιεί συνεχείς λήψεις έως και 8 fps[xii] σε λειτουργία ζωντανής προβολής με ελάχιστη υστέρηση στο εικονοσκόπιο ή στην LCD οθόνη. Αυτές οι επιλογές υψηλής ταχύτητας εξασφαλίζουν ότι τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα μπορούν να ληφθούν με εξαιρετική ακρίβεια και απίστευτη λεπτομέρεια.

Για μεγαλύτερη ευκολία, ενώ μεγάλες ομάδες από εικόνες κατά την συνεχή λήψη εγγράφονται στην κάρτα μνήμης, πολλές από τις βασικές λειτουργίες πλήκτρων της μηχανής είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα κουμπιά «Fn» (Λειτουργία) και «Μενού», στην αναπαραγωγή εικόνων και σε πολλά άλλα μενού και παραμέτρους[xiii] συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατάταξης εικόνας και άλλων λειτουργιών που διευκολύνουν την άμεση ταξινόμηση των εικόνων.

Επιπλέον, εάν υπάρχει φθορίζον ή τεχνητός φωτισμός σε ένα περιβάλλον λήψης, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Anti-flicker[xiv]για να επιτρέψουν στην α7RIII να ανιχνεύσει αυτόματα τη συχνότητα του φωτός και τον χρόνο λήψης του κλείστρου για να ελαχιστοποιήσει την επίδρασή του στις φωτογραφίες που α τραβηχτούν. Αυτό ελαχιστοποιεί τυχόν παραμορφώσεις της έκθεσης ή του χρώματος που μπορεί μερικές φορές να εμφανίζονται στο επάνω και στο κάτω μέρος των εικόνων που έχουν τραβηχτεί σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου.

Το αναβαθμισμένο σύστημα εστίασης της α7RIII αποτελείται από 399 σημεία αυτόματης εστίασης (AF) με εντοπισμό φάσης που καλύπτουν περίπου το 68% του πλαισίου/καρέ τόσο κατά την οριζόντια όσο και την κατακόρυφη κατεύθυνση. Υπάρχουν επίσης 425 σημεία αυτόματης εστίασης AFμε εντοπισμό αντίθεσης, μία αύξηση 400 σημείων σε σύγκριση με την α7RII. Αυτό το προηγμένο σύστημα δίνει την δυνατότητα επίτευξης της αυτόματης εστίασης AF περίπου στο ήμισυ του χρόνου σε σύγκριση με την α7RII σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με εντοπισμό που είναι περίπου 2 φορές πιο ακριβής. Η αναγνωρισμένη λειτουργία αυτόματης εστίασης στο σημείο ματιού (EyeAF) είναι, επίσης, περίπου 2 φορές πιο αποτελεσματική και είναι διαθέσιμη όταν χρησιμοποιούνται φακοί A-mount της Sony με προσαρμογέα.[xv]

Επιπρόσθετες βελτιώσεις στην ευελιξία της εστίασης, συμπεριλαμβάνουν τη διαθεσιμότητα της αυτόματης εστίασης AF σε λειτουργία Focus Magnifier, την υποστήριξη της αυτόματης εστίασης AF εντοπισμού φάσης σε εστιακό πεδίο κατά τη χρήση φακών A-mount[xvi], το κουμπί «AF On», τον πολυ-επιλογέα (ή «joystick») για την γρήγορη εναλλαγή του σημείου εστίασης, ευέλικτη λειτουργία εστίασης αφής και πολλά άλλα.

Υψηλής ποιότητας 4Κ για τους Επαγγελματίες Βίντεο

Η νέα α7RIII είναι εξαιρετικά ικανή όταν βρίσκεται σε λειτουργία λήψης βίντεο, προσφέροντας 4K (3840x2160 pixels) καταγραφή βίντεο σε όλο το πλάτος του αισθητήρα πλήρους καρέ (full-frame). Όταν πραγματοποιούνται λήψεις σε μορφή Super 35mm φορμά, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning) για να συλλέξει πληροφορίες 5K[xvii], παίρνοντας πολλά δείγματα για να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας 4K υλικό με ασυναγώνιστη λεπτομέρεια και βάθος.

Ένας νέος HLG (Hybrid Log-Gamma)[xviii] είναι διαθέσιμος στην α7RIII που υποστηρίζει μια ροή εργασίας Instant HDR (στιγμιαίο δυναμικό εύρος), επιτρέποντας στις τηλεοράσεις συμβατές με HDR (HLG) να αναπαράγουν όμορφες, αληθοφανείς 4K HDR εικόνες. Επιπλέον, τα S-Log 2 και S-Log 3 είναι διαθέσιμα για αυξημένη ευελιξία διαχωρισμού χρωμάτων. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί, επίσης, να καταγράψει Full HD στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) έως και σε 100 Mbpsv, επιτρέποντας την αναθεώρηση του υλικού και την τελική επεξεργασία του σε αρχεία βίντεο 4x ή 5x αργής κίνησης[xix] και σε ανάλυση Full HD με εντοπισμό αυτόματης εστίασης AF.

Κατασκευή, Σχεδίαση και Προσαρμογή για Επαγγελματίες

Η ολοκαίνουργια φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ από την Sony είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία βελτιωμένων δυνατοτήτων που της προσδίδουν ένα πραγματικά επαγγελματικό στυλ. Οι βελτιώσεις αυτές περιλαμβάνουν διπλή υποδοχή πολυμέσων, με υποστήριξη στη μία υποδοχή για κάρτες μνήμης SD τύπου UHS-II. Οι χρήστες έχουν μια ποικιλία επιλογών για την αποθήκευση του περιεχομένου τους, συμπεριλαμβανομένης της ξεχωριστής εγγραφής JPEG/RAW, της ξεχωριστής εγγραφής σταθερής εικόνας/ ταινίας, της εγγραφής αναμετάδοσης και πολλά άλλα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει επεκταθεί επίσης, καθώς η νέα φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί τη σειρά μπαταρίας Z της Sony που έχει περίπου 2,2 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από την μπαταρία της σειράς W που χρησιμοποιείται στην α7RII.

Η α7RIII διαθέτει αναβαθμισμένο σκόπευτρο Quad-VGA OLED Tru-Finder™ υψηλής ανάλυσης και υψηλής φωτεινότητας, με περίπου 3.686k κουκίδες για εξαιρετικά ακριβή και αληθοφανή αναπαραγωγή λεπτομερειών. Το σκόπευτρο Tru-Finder, το οποίο βρίσκεται επίσης στην αναγνωρισμένη φωτογραφική μηχανή Sony α9, χρησιμοποιεί μια ZEISS® T * επίστρωση για να μειώσει σημαντικά τις αντανακλάσεις και έχει μία φθοριούχα επίστρωση στον εξωτερικό φακό η οποία απωθεί τους ρίπους. Έχει, επίσης, προσαρμόσιμο ρυθμό καρέ, με τις επιλογές των 50 fps ή 100 fps[xx] για να ταιριάζει καλύτερα με τη σκηνή λήψης. Η LCD οθόνη έχει επίσης αναβαθμιστεί, με ανάλυση 1,44 εκατομμυρίων κουκίδων και White Magic™ τεχνολογία που βελτιώνει την προβολή για λήψεις σε φωτεινές, εξωτερικές τοποθεσίες. Οι ρυθμίσεις ποιότητας προβολής, «Standard» ή «High», είναι επίσης διαθέσιμες τόσο για το σκόπευτρο όσο και για την οθόνη. Η ρύθμιση «High» εκμεταλλεύεται τη μεγάλη ποσότητα δεδομένων που διαβάζεται από τον αισθητήρα 42,4MP για να παρέχει εξαιρετικές αναπαραστάσεις στο σκόπευτρο και στην οθόνη για πιο φυσική θέαση.

Η νέα φωτογραφική μηχανή προσφέρει επίσης ένα joystick πολλαπλών επιλογών που παρέχει έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο μετατόπισης των σημείων εστίασης καθώς και ένα κουμπί «AF ON» για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη φωτογραφιών ή ταινιών.

Η νέα α7RIII επιτρέπει την εύκολη μεταφορά αρχείων σε κάποιο smartphone, tablet, υπολογιστή ή FTP διακομιστή μέσω Wi-Fi®, ενώ περιλαμβάνει και ένα τερματικό συγχρονισμού, επιτρέποντας την απευθείας σύνδεση εξωτερικών μονάδων φλάς και καλωδίων για έναν βολικό συγχρονισμό φλας. Ένα τερματικό Super Speed USB (USB 3.1 Gen 1) τύπου C™ είναιεπίσης διαθέσιμο για περισσότερη ευελιξία κατά την τροφοδοσία ρεύματος ή κατά την σύνδεση εξαρτημάτων, καθώς και για πιο γρήγορη ταχύτητα μεταφοράς εικόνων κατά την σύνδεση σε υπολογιστή.

Νέο «Imaging Edge» πρόγραμμα λογισμικού και λειτουργία πολλαπλής λήψης «Pixel Shift»

Η νέα προσθήκη στην α7RIII είναι μία σύνθεση προγραμμάτων λογισμικού που ονομάζεται «Imaging Edge» και επεκτείνει τις δημιουργικές δυνατότητες καθ’όλη την διαδικασία λήψης - από την αρχική μορφή επεξεργασίας έως και την τελική. Το «Imaging Edge» παρέχει τρεις εφαρμογές για υπολογιστή που ονομάζονται «Remote», «Viewer» και «Edit», διαθέσιμες για download δωρεάν, οι οποίες υποστηρίζουν ζωντανές λήψεις μέσω του PC και ανάπτυξη RAW.

Επίσης, στην πολύπλευρη α7RIII κάνει το ντεμπούτο της και η νέα λειτουργία «Pixel Shift Multi Shooting», η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως το προηγμένο, ενσωματωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 5 αξόνων για να δημιουργήσει σύνθετες, αληθοφανείς εικόνες, εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης. Σε αυτήν τη λειτουργία, η φωτογραφική μηχανή μετατοπίζει με ακρίβεια τον αισθητήρα σε προσαύξηση 1 pixelγια να τραβήξει τέσσερις ξεχωριστές εικόνες με μετατόπιση των pixel που καταλήγουν συνολικά περίπου σε 169,6 MP[xxi] δεδομένων εικόνας. Οι τέσσερις αυτές εικόνες μπορούν να συνδυαστούν και να επεξεργαστούν χρησιμοποιώντας τα νέα προγράμματα λογισμικού «Imaging Edge». Αυτό τελικά καταλήγει σε μία σταθερή εικόνα με συγκλονιστική ανάλυση και ένα πρωτοφανές επίπεδο χρωματικής ακρίβειας, καθώς και είναι ιδανική για φωτογράφηση αρχιτεκτονικής, τέχνης ή οποιουδήποτε άλλου ακίνητου αντικειμένου φωτογραφίας με πολύπλοκες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και χρώματα.

Διαθεσιμότητα

Η φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών, πλήρους καρέ α7RIII της Sony θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Νοέμβριο 2017.

[i]Έως 10 fps σε συνεχή λειτουργία «Hi +» και μέχρι 8 fps σε συνεχή λειτουργία «Hi». Τα μέγιστα fps θα εξαρτηθούν από τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής

[ii]Περίπου το 68% της περιοχής εικόνας τόσο κατά την οριζόντια όσο και την κατακόρυφη κατεύθυνση

[iii]Σε σύγκριση με την α7RII, σύμφωνα με δοκιμές της Sony

[iv]Πρότυπα CIPA. Μόνο pitch/yaw αναταράξεις. Φακός Planar T * FE 50 mm F1.4 ZA. Μεγάλη έκθεση NR απενεργοποιημένη

[v]Απαιτείται κάρτα μνήμης SDHC / SDXC κατηγορίας 10 ή υψηλότερη για την εγγραφή ταινιών σε μορφή XAVCS. Η τάξη ταχύτητας UHS 3 ή μεγαλύτερη απαιτείται για εγγραφή 100 Mbps

[vi]Στη λειτουργία Super 35mm

[vii]Περίπου

[viii]Συνθήκες δοκιμών της Sony για ακίνητες εικόνες

[ix]Μεταξύ ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με αισθητήρα εικόνας πλήρους καρέ. Από το δελτίο τύπου Οκτωβρίου του 2017, με βάση την έρευνα της Sony

[x]Συνεχής λειτουργία «Hi +» με κάρτα μνήμης SDXC συμβατή με UHS-II. Συνθήκες δοκιμών της Sony

[xi]Μπορεί να εμφανιστεί κάποια παραμόρφωση με τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, αν η κάμερα μετακινηθεί γρήγορα διαγώνια

[xii]Λειτουργία «Hi». Τα μέγιστα fps θα εξαρτηθούν από τη ρύθμιση της κάμερας

[xiii]Δεν είναι δυνατή η επεξεργασία όλων των παραμέτρων του μενού κατά την εγγραφή δεδομένων στην κάρτα μνήμης

[xiv]Εντοπίζεται τρέμουλο μόνο στα 100 Hz και στα 120 Hz. Η ταχύτητα συνεχούς λήψης μπορεί να μειωθεί. Οι λήψεις χωρίς τρέμουλο δεν είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια αθόρυβων λήψεων, της έκθεσης BULB ή της καταγραφής βίντεο

[xv]Μόνο με τους φακούς SSM ή SAM. Το Eye AF (αυτόματη εστίαση στο σημείο ματιού) δεν υποστηρίζεται για την καταγραφή βίντεο. Το AF-C μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν έχει επιλεγεί το σύστημα αυτόματης εστίασης AF "εντοπισμού φάσης", αλλά η εστίαση είναι σταθερή στο πρώτο καρέ κατά τη συνεχή λήψη σε οποιαδήποτε λειτουργία εκτός από την «Continuous: Lo» (Hi +, Hi, Mid)

[xvi] Με φακούς SSM ή SAM μόνο. Με τον προσαρμογέα στήριξης LA-EA3. Η αυτόματη εστίαση AF εντοπισμού φάσης στο πεδίο δεν υποστηρίζεται για την καταγραφή βίντεο. Το AF-C μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν έχει επιλεγεί το σύστημα αυτόματης εστίασης AF «εντοπισμού φάσης», αλλά η εστίαση είναι σταθερή στο πρώτο καρέ κατά τη συνεχή λήψη σε οποιαδήποτε λειτουργία εκτός από την «Continuous: Lo» (Hi +, Hi, Mid)

[xvii] 15-megapixel

[xviii] Συνδέστε το προϊόν με μία τηλεόραση Sony συμβατή με HDR (HLG) μέσω καλωδίου USB κατά την προβολή HDR (HLG) ταινιών

[xix] Ο ήχος δεν έχει εγγραφεί. Απαιτείται κάρτα μνήμης SDHC / SDXC κατηγορίας 10 ή υψηλότερη

[xx] Σε PAL. 60fps ή 120fps σε NTSC

[xxi] Το μέγεθος εικόνας μετά τη σύνθεση είναι περίπου 42,4 εκατομμύρια (7952 x 5304) pixels

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $76 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2017. Web Site της Sony Global: http://www.sony.net/