Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony ανακοινώνει νέες διευρυμένες δυνατότητες για πολλαπλές λήψεις με τη RX0 Compact φωτογραφική μηχανή

Δελτίο τύπου   •   Ιαν 09, 2018 12:00 EET

Η Sony, παγκόσμιος ηγέτης στη ψηφιακή απεικόνιση και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αισθητήρων εικόνας στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα νέες ενσύρματες και ασύρματες δυνατότητες κατά την σύνδεση πολλών μονάδων φωτογραφικών μηχανών για την πολυχρηστική RX0. Δυνατότητες που επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία, δημιουργικότητα και λειτουργικότητα για τους σημερινούς καλλιτέχνες.

Η RX0, που ανακοινώθηκε στην IFA 2017, φέρει την προηγμένη ποιότητα απεικόνισης της φημισμένης σειράς φωτογραφικών μηχανών RX της Sony σε ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο [i] και εξαιρετικά συμπαγές σώμα με μέγεθος περίπου 59mmx 40.5mmx 29.8mm (ΠxΥxΒ) [ii] και βάρος μόλις 110g [iii]. Οι μικροσκοπικές διαστάσεις και συνολικά η ευελιξία της νέας κάμερας, την καθιστούν ένα ισχυρό εργαλείο όταν χρησιμοποιείται είτε μεμονωμένα είτε όταν συνδυάζεται με επιπλέον κάμερες RX0 σε συνθήκες λήψεων από πολλές και διαφορετικές γωνίες. Για περισσότερη ευελιξία κατά την τοποθέτηση σε στενούς χώρους, η κάμερα διαθέτει μια πλήρη συμμετρική θέση φακού και την “flipimage” λειτουργία, χαρακτηριστικά που εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο, το ευρύ φάσμα δημιουργικών δυνατοτήτων της.

Η compact RX0 φωτογραφική μηχανή προσφέρει δύο διαφορετικούς τύπους λύσεων για λήψη και τον έλεγχο πολλών διαφορετικών φωτογραφικών μηχανών, οι οποίοι είναι η ενσύρματη λύση για ακριβή συγχρονισμό και έλεγχο φωτογραφικών μηχανών και η ασύρματη λύση για μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία.

Νέες δυνατότητες ενσύρματων πολλαπλών λήψεων με την RX0 μέσω του Camera Control Box

Η Sony ανακοίνωσε ένα νέο εξάρτημα ελέγχου φωτογραφικής μηχανής (μοντέλο CCB-WD1) που συνδέεται με την RX0 [iv] και επιτρέπει τον έλεγχο από τον υπολογιστή μέσω προγράμματος περιήγησης [v] και ενσύρματης σύνδεσης IP (InternetProtocol). Με τη μετατροπή του σήματος ελέγχου σε IP, οι ρυθμίσεις της κάμερας μπορούν να ελέγχονται αξιόπιστα [vi] από ένα μόνο συνδεδεμένο υπολογιστή από οποιαδήποτε θέση. Μια ενσύρματη σύνδεση επιτρέπει επίσης τον απρόσκοπτο έλεγχο και συγχρονισμό των διάφορων ζευγών RX0 φωτογραφικών μηχανών και των συστημάτων ελέγχου (Camera Control Box) -έως και 100 μονάδες [vii] συνολικά- επιτρέποντας στους δημιουργούς να παράγουν υψηλής ποιότητας ταινίες με εφέ όπως το "bullet-time" ή την εικονική πραγματικότητα, ή τη λήψη ιδιαίτερης σημασίας γεγονότων από μοναδικές γωνίες.

Όταν χρησιμοποιείτε πολλά διαφορετικά ζεύγη φωτογραφικών μηχανών RX0 και συστημάτων ελέγχου, οι ρυθμίσεις όλων των συνδεδεμένων φωτογραφικών μηχανών μπορούν να αλλάξουν ταυτόχρονα και οι διαφορετικές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα στις εντολές εκκίνησης/διακοπής. Επιπλέον, είναι διαθέσιμη μια λειτουργία συγχρονισμού βίντεο, επιτρέποντας τον συγχρονισμό μεταξύ όλων των συνδεδεμένων μονάδων. Αυτό μειώνει οποιαδήποτε χρονικά κενά προκύπτουν μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών και υποστηρίζει τη διαδικασία συρραφής πολλαπλών εικόνων μαζί για να δημιουργηθούν ειδικά εφέ.

Τα αρχεία μπορούν επίσης να μεταφερθούν απευθείας στον συνδεδεμένο υπολογιστή [viii], με τη δυνατότητα να εκχωρήσουν και να αλλάξουν ονόματα αρχείων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση όταν πρόκειται για πολλαπλές κάμερες. Συνολικά, έως και 100vii ξεχωριστές κάμερες RX0 και συστήματα ελέγχου CCB-WD1 μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για live ταυτόχρονη προβολή πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών. Επιπλέον, μέσω του συστήματος ελέγχου, οι ρυθμίσεις λήψης και οι λειτουργίες για όλες τις συνδεδεμένες κάμερες μπορούν εύκολα να προγραμματιστούν από το χρήστη.

Διαθεσιμότητα

Το νέο CCB-WD1 Camera Control Box θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018

Βελτιωμένη ασύρματη δυνατότητα πολλαπλών λήψεων με τη νέα εφαρμογή Mobile Play Memories

Η πιο πρόσφατη έκδοση 6.2 της εφαρμογής Play Memories Mobile από την Sony, επεκτείνει τις δυνατότητες ελέγχου πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών όταν συνδυάζεται με την RX0iv. Με τη νέα έκδοση της εφαρμογής για κινητά, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν το smartphone ή το tablet τους με έως και 50 RX0 κάμερες μέσω ενός σημείου πρόσβασης [ix] για να είναι δυνατός ο έλεγχος τους ταυτόχρονα [x]. Εκτός από την τρέχουσα δυνατότητα αλλαγής των βασικών ρυθμίσεων της κάμερας, όλες οι συνδεδεμένες κάμερες μπορούν να ενεργοποιηθούν/απενεργοποιηθούν από κοινού [xi] και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να πραγματοποιούν λήψεις με ξεχωριστές ομάδες καμερών.

Η νέα έκδοση Play Memories Mobile 6.2 θα είναι διαθέσιμη αυτό το μήνα.

[i] Συμμορφώνεται με τα επίπεδα προστασίας JIS / IEC (με βάση τις δοκιμές της Sony). Η λήψη σε βάθος έως και 10 μέτρων (33 πόδια) είναι δυνατή για έως 60 λεπτά (JIS: Ιαπωνικά Βιομηχανικά Πρότυπα, IEC: Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή). Ανάλογα με τους όρους χρήσης και τις συνθήκες, δεν παρέχεται καμία εγγύηση σχετικά με πιθανές ζημιές, δυσλειτουργία ή απόδοση κατά την αδιάβροχη λειτουργία αυτής της φωτογραφικής μηχανής

[ii] Διαστάσεις κατά προσέγγιση

[iii] Κατά προσέγγιση βάρος με την μπαταρία και τα μέσα που περιλαμβάνονται

[iv] Απαιτείται ενημέρωση λογισμικού συστήματος για την RX0 (προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2018)

[v]Συνιστώμενο περιβάλλον υπολογιστή

OS: Windows 7 / Windows 8.1 / Windows 10, MacOSX 10.11 / macOS 10.12-10.13

Πρόγραμμα περιήγησης στο Web: Google Chrome, Internet Explorer, Safari

[vi] Χρησιμοποιείτε μόνο σε περιβάλλον δικτύου με μέτρα ασφαλείας

[vii] Ανάλογα με τις προδιαγραφές του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί, ο αριθμός των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν διαφέρει. Έχει δοκιμαστεί σύνδεση έως και 100 μονάδων (με βάση τις δοκιμές της Sony)

[viii] Μπορούν να μεταφερθούν έως και 4 GB ανά αρχείο

[ix] Ανάλογα με τις προδιαγραφές του σημείου πρόσβασης, του smartphone, του tablet που θα χρησιμοποιηθεί, του περιβάλλοντος ραδιοκυμάτων της τοποθεσίας εγκατάστασης, ο αριθμός των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν διαφέρει. Έχει δοκιμαστεί σύνδεση έως και 50 μονάδων (με βάση τις δοκιμές της Sony)

[x] Χρήση μόνο σε σύνδεση Wi-Fiμε μέτρα ασφαλείας

[xi] Απαιτείται σύνδεση Bluetooth. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του smartphone, tablet που θα χρησιμοποιηθεί, ο αριθμός των συσκευών που μπορούν να ελεγχθούν μπορεί να διαφέρει.

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $76 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2017. Web Site της Sony Global: http://www.sony.net/