Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony ανακοίνωσε την RX100 VI που συνδυάζει μεγάλο εύρος φακού 24-200mm, μεγάλο διάφραγμα, την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμο, σε ένα εξαιρετικά συμπαγές σώμα

Δελτίο τύπου   •   Ιούν 13, 2018 12:00 EEST

Sony RX100 VI
  • ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mmF2.8 - F4.5
  • Μικρό μέγεθος σώματος , κύριο χαρακτηριστικό των σειρών RX100
  • Ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμοii 0,03 δευτερολέπτωνiii
  • Σύστημα ανίχνευσης φάσης εστιακού πεδίου 315 σημείων που καλύπτει περίπου το 65% του καρέ
  • Αισθητήρας εικόνας Exmor RS™ CMOS1 ίντσας και ανάλυσης 20,1 ΜPiv με τσιπ DRAM και αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας BIONZX ™ και LSI Front-end
  • Ταχύτατες συνεχόμενες λήψεις έως και 24v καρέ το δευτερόλεπτο με πλήρη εντοπισμό AF / AE
  • Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας αντίστοιχο με 4 στοπvi, πιο γρήγορο κλείστρο
  • Δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε υψηλή ανάλυση 4Kvii με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς pixel binning με HDR 4Kviii

Η Sony ανακοίνωσε άλλο ένα συναρπαστικό μοντέλο για τη δημοφιλή σειρά φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot RX100, την RX100 VI (μοντέλο DSC-RX100M6).

Η νέα καινοτόμος κάμερα RX100 VI είναι το πρώτο από τα μοντέλα της σειράς RX100 που περιλαμβάνει φακό ζουμ μεγάλου εύρους, καθώς διαθέτει τον εντυπωσιακό φακό ZEISS Vario-SonnarT* 24-200mmF2.8 - F4.5, χωρίς βέβαια να θυσιάζει την εύκολη φορητότητα, τη γρήγορη ανταπόκριση και την υψηλή ποιότητα εικόνας που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν της σειράς RX100 από την Sony. Το μεγάλο εύρος ζουμ, η εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και η ευελιξία τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο, την καθιστούν την ιδανική επιλογή για την καθημερινή ζωή, τα τοπία της πόλης, τα πορτραίτα, τον αθλητισμό, την άγρια φύση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτυπώσει ένας φωτογραφικός φακός.

Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα εικόνας Exmor RS™ CMOS1 ίντσας και ανάλυσης 20.1 MP, με ενσωματωμένο chip DRAM και ένα αναβαθμισμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZ X™ με front-end LSI που μεγιστοποιεί την ταχύτητα επεξεργασίας και βελτιστοποιεί την ποιότητα εικόνας σε όλες τις συνθήκες λήψης. Επιπλέον, η RX100 VI διαθέτει ένα απίστευτα αποτελεσματικό σύστημα Fast Hybrid AF με 315 σημεία ανίχνευσης φάσης στον αισθητήρα που μπορεί να εστιάσει σε μόλις 0,03 δευτερόλεπταiii, έχοντας τον γρηγορότερο χρόνο απόκρισης ΑF παγκοσμίωςii, για μηχανές με αισθητήρα τύπου 1.0. Μπορεί επίσης να τραβήξει μέχρι και 24 fpsv καρέ το δευτερόλεπτο, σε πλήρη ανάλυση και με συνεχή εντοπισμό AF/AE, ενώ παράγει όμορφα 4Kvii βίντεο με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς pixel binning.

Νέος μεγάλου εύρους φακός 24-200mm υψηλής ευκρίνειας με εξαιρετική ποιότητα εικόνας

Για πρώτη φορά στις σειρές φωτογραφικών μηχανών RX100 της Sony, ο νέος φακός ZEISS® Vario-Sonnar T * 24-200mmF2.8 - F4.5, ο οποίος συνδυάζει τη δύναμη τόσο του εστιακού εύρους των 24-70mm όσο και των 70-200mi σε ένα μοναδικό συμπαγές σχέδιο. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό που διαθέτει δύο ασφαιρικά γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) και οκτώ ασφαιρικά στοιχεία φακού, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων AA (προηγμένων ασφαιρικών) στοιχείων φακού. Όλα τα συμβαλλόμενα μέρη συνεργάζονται άψογα για να παρέχουν εξαιρετική ευκρίνεια από γωνία σε γωνία σε όλα τα εστιακά μήκη, διατηρώντας την αναγνωρισμένη ποιότητα εικόνας της σειράς RX100.

Ο εντυπωσιακός νέος φακός της RX100 VI διαθέτει ένα μεγάλο διάφραγμα σε όλο το εύρος ζουμ, διασφαλίζοντας ότι τα πορτραίτα μπορούν να δημιουργηθούν με όμορφο «bokeh», τα γρήγορα κινούμενα θέματα μπορούν να ληφθούν με απόλυτη εστίαση, χωρίς θόλωση και άλλες επιπλοκές. Επιπλέον, ο φακός διαθέτει ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας Optical Steady ShotTM, που ισοδυναμεί με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου 4,0 στοπvi, ώστε να αποφευχθεί η θολούρα σε μικρότερες ταχύτητες κλείστρου κατά τη λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Γρήγορες επιδόσεις αυτόματης εστίασης και ταχύτερες λήψεις

Το νέο μοντέλο RX100 VI διαθέτει σύστημα γρήγορης και υβριδικής αυτόματης εστίασης που επιτρέπει στην κάμερα να ανακτήσει την εστίαση σε μόλις 0,03iii δευτερόλεπτα. Αυτό το καινοτόμο σύστημα αυτόματης εστίασης συνδυάζει τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα των 315 σημείων ανίχνευσης φάσης εστιακού πεδίου που καλύπτουν περίπου το 65% του αισθητήρα και της ανίχνευσης αντίθεσης εστιακού πεδίου. Πρόκειται για ένα σύστημα εστίασης υψηλής ταχύτητας, το οποίο συμπληρώνει το ευπροσάρμοστο στυλ φακών 24-200mi, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα θέματα μπορούν να αποτυπωθούν με απίστευτη λεπτομέρεια και σαφήνεια.

Επιπροσθέτως, η RX100 VI έρχεται με μια ακόμα καινοτομία για τις σειρές φωτογραφικών μηχανών RX100, αφού περιλαμβάνει την προηγμένη τεχνολογία High-density Tracking AF, η οποία συγκεντρώνει τα σημεία εστίασης γύρω από ένα θέμα για να βελτιώσει τον εντοπισμό και την ακρίβεια εστίασης. Η δημοφιλής τεχνολογία Eye AF είναι επίσης διαθέσιμη με περίπου 2 φορές καλύτερη απόδοση εντοπισμού από αυτή που έχει το τρέχον μοντέλο της σειράς RX100ix.Επιπλέον, η κάμερα διαθέτει οθόνη αφής LCD για την εστίαση και για τον έλεγχο του σημείου εστίασης για όσους θα ήθελαν να εστιάσουν με τα δάχτυλά τους στο ιδανικό σημείο.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συστήματος ανίχνευσης φάσης, είναι ότι η RX100 VI προσφέρει συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας μέχρι και 24 fpsv με πλήρη εντοπισμό AF/AE, με εντυπωσιακό όριο προσωρινής αποθήκευσης έως και 233 εικόνωνx. To lag στην οθόνη του EVF έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράψουν στην κρίσιμη στιγμή με απόλυτη εμπιστοσύνη. Επίσης, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν αδιάκοπα μπορούν να αναπαραχθούν στην οθόνη σε ομάδες, ώστε να είναι πιο εύκολο να τις δείτε.

Η RX100 VI διαθέτει επίσης ένα υψηλής ταχύτητας Anti-Distortion κλείστρο (μέγιστη ταχύτητα κλείστρου έως και 1/32000 δευτερόλεπτα) που μειώνει το φαινόμενο της αποτύπωσης του κλείστρου που συνήθως εμφανίζεται με τα γρήγορα κινούμενα θέματα, ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις εντελώς αθόρυβα σε όλες τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου τη λήψη υψηλής ταχύτητας, όταν έχει ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό κλείστρο. Μια λειτουργία μηχανικού κλείστρου είναι επίσης διαθέσιμη εφόσον υπάρχει αυτή η ανάγκη από τον χρήστη.

Προηγμένες δυνατότητες εγγραφής συμπεριλαμβανομένου του 4HDR

Η RX100 VI, με το φιλικό μέγεθος της, είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία δυνατοτήτων εγγραφής, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του βίντεο.

Με τη λειτουργία Fast-Hybrid AF, τα σημεία ανίχνευσης φάσης εστιακού πεδίου εξασφαλίζουν ακριβή εστίαση και εντοπισμό, ακόμη και για τις αυστηρές απαιτήσεις εστίασης της 4Kvii λήψης βίντεο. Η ταχύτητα κίνησης AF και η ευαισθησία εντοπισμού AF μπορούν επίσης να ρυθμιστούν μέσω του μενού του συστήματος, παρέχοντας στους χρήστες μεγάλη ευελιξία με βάση τις προτιμήσεις εστίασης.

Σε λειτουργία 4Kvii, η νέα RX100 VI χρησιμοποιεί την πλήρη ανάγνωση των pixelχωρίς pixel binning για να διασφαλίσει ότι ακόμα και οι πιο λεπτές λεπτομέρειες του βίντεο 4Kvii θα αποτυπωθούν χωρίς παραμορφώσεις.

Η RX100 VI είναι συμβατή με 4K HDRviii χάρη στο νέο προφίλ εικόνας HLG (Hybrid Log-Gamma) που προσφέρει μια άμεση λύση ροής εργασίας HDR, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή Cyber-shot. Πρόσθετες λειτουργίες βίντεο επαγγελματικού διαμετρήματος περιλαμβάνουν το S-Log3 / S-Gamut3, τη λειτουργία Full HD 120p, το προφίλ εικόνας, τη λήψης μέσω διακομιστή μεσολάβησης και άλλα. Η RX100 VI είναι σε θέση να καταγράφει βίντεο εξαιρετικά αργής κίνησηςxi σε 250 fps, 500 fps ή 1000 fpsxii.

Εξαιρετικός σχεδιασμός, απόλυτος έλεγχος και ευκολία

Η νέα RX100 VI είναι εξοπλισμένη με έναν υψηλής αντίθεσης XGA OLED Tru-Finder™ 2,35 εκατομμυρίων σημείων με επικάλυψη ZEISS® T*, εξασφαλίζοντας την αξιόπιστη προεπισκόπηση της εικόνας και την δυνατότητα playbackαναπαραγωγής. Το ίδιο το EVF εισέρχεται και εξέρχεται από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, σύμφωνα πάντα με την προτίμηση του χρήστη και μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα με ένα μόνο κουμπί.

Για πρώτη φορά για τη σειρά RX της Sony, η RX100 VI περιλαμβάνει ένα κλείστρο αφής που μπορεί να ενεργοποιηθεί πατώντας στην πίσω LCD οθόνη, ένα μοχλό ζουμ με προσαρμόσιμες ταχύτητες ζουμ και μια οθόνη LCD που μπορεί να περιστραφεί 180 μοίρες προς τα πάνω ή 90 μοίρες προς τα κάτω για μια ποικιλία γωνιών λήψης. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης οθόνης που αυξάνει τον μέγιστο αριθμό των στατικών εικόνων έως και 30%, ενώ η κάμερα είναι συμβατή με το Wi-Fi®, NFC™ και Bluetooth®.

Διαθεσιμότητα

Η νέα φωτογραφική μηχανή Sony Cyber-shot RX100 VI θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Ιούλιο.

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής που απευθύνονται σε καταναλωτές, επαγγελματίες και τον κλάδο των επιχειρήσεων. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, τη ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $77 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2018.

Παγκόσμιο Web Site της Sony:http://www.sony.net/