Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony αποκαλύπτει νέα προϊόντα και ανοίγει τον δρόμο για το μέλλον με AI (Artificial Intelligence) x Robotics, τους αισθητήρες εικόνας για το αυτοκίνητο και πολλά άλλα, στη CES 2018

Δελτίο τύπου   •   Ιαν 09, 2018 12:00 EET

Θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία προϊόντα της Sony, όπως 4K OLED τηλεοράσεις και ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά εξουδετέρωσης θορύβου, τα οποία σάς επιτρέπουν να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική με υψηλή ποιότητα ήχου, όταν βρίσκεστε σε αθλητική δραστηριότητα. Επίσης, θα παρουσιαστούν νέες καινοτομίες στον τομέα των αισθητήρων εικόνας για το αυτοκίνητο που θα συμβάλουν στην καθιέρωση μιας πλήρως αυτόνομης οδήγησης, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης (AI) x Robotics, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα ανακοινωθέντος ρομπότ aibo™, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ιαπωνίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Corporation κος Kazuo Hirai μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Sony που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δηλώνοντας ότι: "Στο χώρο των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να καινοτομούμε και να σας προσφέρουμε τις πιο ουσιαστικές, δημιουργικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες μέσω των προϊόντων μας."

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προϊόντα μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.sony.com/ces2018pr

Τα κύρια προϊόντα και πρωτότυπα που θα παρουσιαστούν

Ήχος και Οικιακή Ψυχαγωγία

Η σειρά τηλεοράσεων BRAVIA 4LCD XF90 έρχεται, επίσης, με τον επεξεργαστή X1 Extreme. Μέσω της νέας τεχνολογίας X-Motion Clarity, οι κινούμενες εικόνες ελέγχονται με ακρίβεια, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η θόλωση και να διατηρούνται οι γρήγορες σκηνές δράσης καθαρές και ομαλές. Με ένα μεγάλο μέγεθος οθόνης μέχρι 75 ίντσες[1], μπορείτε να απολαύσετε τις γρήγορα κινούμενες σκηνές μιας ταινίας ή ενός αθλητικού γεγονότος πολύ καθαρά και με υψηλή ποιότητα, σε μεγάλη διάσταση.Η νέα σειρά 4OLED BRAVIA® AF8 είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή εικόνας 4K HDR X1 ™ Extremeκαι με τη μοναδική τεχνολογία Acoustic SurfaceTM της Sony, όπου μέσω δόνησης της οθόνης επιτρέπει στον ήχο να προέρχεται απευθείας μέσα από αυτήν, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στην αναγνωρισμένη σειρά A1 που πρωτοεμφανίστηκε πέρσι. Η σειρά των τηλεοράσεων 4OLED BRAVIA αναβαθμίζεται με το νέο σχέδιο, που ελαχιστοποιεί την έκταση της βάσης της τηλεόρασης και επιτρέπει την τοποθέτηση της AF8 οπουδήποτε. Παρέχει έναν καθηλωτικό και απρόσκοπτο συνδυασμό εικόνας και ήχου, όπως μόνο η Sony ξέρει.

Θα παρουσιαστεί επίσης ένα πρωτότυπο του επεξεργαστή εικόνας επόμενης γενιάς X1TM Ultimate που προσφέρει διπλάσια ισχύ επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο, σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο επεξεργαστή X1 Extreme. Η Sony, αναδεικνύοντας με κάθε τρόπο τις LCD και OLED οθόνες, επιδιώκει να προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας εικόνας στο ιστορικό των τηλεοράσεων BRAVIA. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης μια οθόνη 8με τον επεξεργαστή X1 Ultimate. Σε συνδυασμό με τη μοναδική τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού της Sony, το πρωτότυπο της οθόνης 8K προς επίδειξη, δείχνει σε πραγματικό χρόνο την επεξεργασία του περιεχομένου 8K HDR, και προσφέρει κορυφαία φωτεινότητα στα 10.000nits, την υψηλότερη σε φορμάτ HDR.

Οι HT-ZF9 και HT-XF9000 είναι δύο κομψές μπάρες ήχου που ταιριάζουν απόλυτα, όταν αυτές τοποθετούνται δίπλα στην BRAVIA που διαθέτετε. Και οι δύο μπάρες ήχου υποστηρίζουν Dolby Atmos® και DTS:X™, τα πιο πρόσφατα φορμάτ ήχου. Εξοπλισμένες με την πρωτοποριακή τεχνολογία Vertical Surround Engine της Sony, τα μπροστινά ηχεία του κάθε μοντέλου μπορούν να παράγουν μόνα τους τρισδιάστατη ακουστική. Ειδικότερα, το HT-ZF9 είναι η πρώτη μπάρα ήχου των 3.1ch στον κόσμο που υποστηρίζει Dolby Atmos.[2] Συνδυάζοντας τες με τη συμβατή με Dolby Vision™ [3] AF8 και XF90 σειρά, καθώς και με τη συσκευή αναπαραγωγής UBP-X700 4K Ultra HD Blu-Ray™ θα ζήσετε μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία που συνδυάζει ποιότητα εικόνας 4K HDR με το τελευταίο φορμάτ ήχου.

Επιπλέον, τα ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά εξουδετέρωσης θορύβου WF-SP700N προσφέρουν ασύγκριτη ποιότητα ήχου και υποστηρίζουν έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Ακόμα, μπορούν να «υπερηφανεύονται» ότι είναι τα πρώτα[4] στον κόσμο ακουστικά με λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβου (Νoise-Cancelling) και ανθεκτικότητας στο νερό (splash-proof IPX4)[5] ανάμεσα σε πραγματικά ασύρματα ακουστικά. Τώρα μπορείτε να αφιερώσετε πλήρως την προσοχή σας στο άθλημα ή την άσκηση που κάνετε και να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική χωρίς να ανησυχείτε για τον εξωτερικό θόρυβο, πιθανή εφίδρωση ή το νερό της βροχής. Η λειτουργία Ambient Sound σας επιτρέπει, επίσης, να ακούτε τον εξωτερικό ήχο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης και παράλληλα να

Επίσης, αποκαλύφθηκε μία αύξηση στις συσκευές που είναι συμβατές με τη λειτουργία φωνητικού βοηθού. Η Sony σχεδιάζει να ενσωματώσει τη συμβατότητα με το Google Assistant[6] στην αναγνωρισμένη σειρά ασύρματων ακουστικών εξουδετέρωσης θορύβου 1000X που παρουσιάστηκε πέρσι, καθώς και στα WF-SP700N και WI-SP600N που μόλις ανακοινώθηκαν. Μέσω της αύξησης των συμβατών σειρών συσκευών μας, ελπίζουμε ότι το Google Assistant θα παρέχει έξυπνες λειτουργίες στους πελάτες μας σε όλα τα στάδια της καθημερινής τους ζωής, εντός και εκτός του σπιτιού.απολαμβάνετε μουσική. Ακόμα, τα WI-SP600N, ανακοινώθηκαν ως ένα ιδανικό προϊόν για αθλητές στην κατηγορία ασύρματων ακουστικών behind-the-neck.

Επιπλέον, η Sony θα πραγματοποιήσει μια επίδειξη λειτουργίας του ηχητικού βοηθού που θα πραγματοποιηθεί σε μια ειδικά διαμορφωμένη τοποθεσία, η οποία θα αποτελεί προσομοίωση σαλονιού και κουζίνας και θα περιλαμβάνει μια σειρά από οπτικοακουστικές συσκευές της Sony. Εκτός από την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο, το Google Assistant, μέσω της BRAVIA[7] και του έξυπνου ηχείου LF-S50G που ανακοινώθηκε πέρσι, μπορεί, επίσης, να συνδεθεί εύκολα σε μια σειρά διαφορετικών συσκευών και υπηρεσιών IoT για τον έλεγχο των οικιακών συσκευών, την παροχή των πιο πρόσφατων ειδήσεων, για onlineαγορές και πολλά άλλα. Η BRAVIA υποστηρίζει επίσης την λειτουργία φωνητικού ελέγχου μέσω των συσκευών Amazon Echo[8], Google Home[9] και LF-S50G9.

Xperia TM Smartphones

Το Xperia XA2 διαθέτει κύρια κάμερα υψηλής ανάλυσης 23 MP, ικανή για λήψη βίντεο 4K με μέγιστη ευαισθησία ISO 12800 (φωτογραφίες), καθώς και μία υπερ-ευρυγώνια εμπρόσθια «selfie» κάμερα 120 μοιρών. Το Xperia XA2 Ultra διαθέτει την ίδια κύρια κάμερα 23 MP με το Xperia XA2 και επιπλέον διαθέτει δύο εμπρόσθιες «dual selfie» κάμερες που αποτελούνται η κάθε μία από μια υπερ-ευρυγώνια «selfie» κάμερα 16 MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.Η Sony Mobile παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα smartphone μεσαίας κατηγορίας. Το Xperia XA2 συνδυάζει οθόνη Full HD 5,2 ιντσών με μπαταρία 3.300 mAh, ενώ το Xperia XA2 Ultra διαθέτει οθόνη Full HD 6,0 ιντσών με μπαταρία 3,580 mAh.

Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν ομαλή απόδοση χάρη στην Qualcomm® Snapdragon™ 630 Mobile Platform και στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Διαθέτουν επίσης μια εκλεπτυσμένη μεταλλική εμφάνιση, χάρη στο αλουμίνιο ανοδίωσης στις πλευρές και το όμορφο απρόσκοπτο σχέδιο χωρίς περιθώρια που φτάνει την οθόνη μέχρι και τις άκρες.

Και τα δύο μοντέλα πρόκειται να κυκλοφορήσουν παγκοσμίως από τα τέλη Ιανουαρίου του 2018[10] και στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018.

LifeSpaceUX

Στην έκθεση θα γίνει, επίσης, η επίδειξη του "It's All Here", μιας νέας έννοιας που χρησιμοποιεί ΑΙ ανάλυση περιεχομένου και mappingγια να παρουσιάσει μουσική σε μεγάλη ποσότητα, ταινίες και βιβλία για να βρείτε το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει.Τα προϊόντα LifeSpace UX σας δίνουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσετε το χώρο σας και να δημιουργήσετε νέες εμπειρίες. Ο νέος LKX-A1 4βιντεοπροβολέας εξαιρετικά κοντινής απόστασης, θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2018 στις ΗΠΑ. Σχεδιασμένος για να συνδυάζει μια τεχνητή μαρμάρινη άνω επιφάνεια, πλαίσιο αλουμινίου με τελείωμα ημί-καθρέπτη και ξύλινo ράφι, ο βιντεοπροβολέας αυτός ταιριάζει απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε περιβάλλον σπιτιού. Η ενσωματωμένη τεχνολογία απεικόνισης σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε προβολές 4K HDR μέχρι και 120 ιντσών, απλά τοποθετώντας τον κοντά σε έναν τοίχο, ενώ η προηγμένη τεχνολογία Vertical Drive Technology-compatible[11] tweeter παράγει ήχο που αντηχεί σε ολόκληρο τον χώρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταμορφώσετε το χώρο σας προβάλλοντας εικόνες ενός δάσους στον τοίχο και ακούγοντας ήχους από τρεχούμενο νερό σε ρυάκι. Διαθέτει επίσης subwoofers για να σας προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου, ενώ απολαμβάνετε την αγαπημένη σας ταινία.

DigitalImaging - Ψηφιακή Απεικόνιση

Game & Network ServicesΘα παρουσιαστεί, επίσης, το CCB-WD1, ένα νέο σύστημα ελέγχου της φωτογραφικής μηχανής (Camera Control Box) που επεκτείνει τις δυνατότητες της RX0 (ήδη διαθέσιμη). Η RX0 φέρει την υψηλή ποιότητα εικόνας, για την οποία η σειρά RX είναι γνωστή, σε ένα αδιάβροχο, ανθεκτικό[12] και εξαιρετικά συμπαγές σώμα. Επιπλέον, η Sony θα παρουσιάσει τη νέα δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών μονάδων κάμερας[13] για την RX0, η οποία κατέστη δυνατή μέσα από τη χρήση μιας εξαιρετικά αξιόπιστης ενσύρματης σύνδεσης[14] με το CCB-WD1 ή μιας πιο ευέλικτης ασύρματης σύνδεσης[15] μέσω ενός σημείου πρόσβασης. Ακόμα, θα παρουσιαστεί ο φακός zoom E-mount 18-135mm F3.5-5.6 OSS, συμβατός με APS-C, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 4 Ιανουαρίου (Σαν Ντιέγκο, Η.Π.Α.) και διαθέτει ένα συμπαγές, μικρό σώμα, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλή μεγέθυνση και ποιότητα εικόνας, σε ένα νέο ασημί χρώμα για να ταιριάζει με το τρέχον μοντέλο της α6300. Επιπλέον, στην έκθεση θα είναι διαθέσιμο όλο το φάσμα των τελευταίων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Sony, συμπεριλαμβανομένης της σειράς α™, Cyber-shot®, Handycam® και Action Cam, καθώς και της FS7 IIXDCAM® βιντεοκάμερας, καθώς και άλλων φωτογραφικών μηχανών κατάλληλων για χρήση σε ταινίες, διαφημίσεις, και άλλες επαγγελματικές χρήσεις.

Απολαύστε μια νέα εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στο PlayStation® VR μέσα από τον μαγευτικό κόσμο του "The Last Guardian", του τίτλου δράσης και περιπέτειας που σκιαγραφεί το δεσμό μεταξύ ενός νεαρού αγοριού και ενός κολοσσιαίου, μυστηριώδους πλάσματος που ονομάζεται Trico.

Αισθητήρες Εικόνας για το αυτοκίνητο (Ιδέα)

Οι αισθητήρες εικόνας υψηλής ανάλυσης της Sony, δίνουν στο αυτοκίνητο «το δώρο της όρασης» σε αυτή τη νέα επίδειξη που προβάλλει νέες δυνατότητες που συμβάλλουν στη δημιουργία και εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης. Καθώς η ζήτηση αυξάνεται για την τεχνολογία που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να ανιχνεύουν το περιβάλλον τους κατά 360 μοίρες σε διάφορες καταστάσεις οδήγησης, η προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων εικόνας της Sony μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για το περιβάλλον ταχύτερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια και λεπτομέρεια από το ανθρώπινο μάτι. Επισκεφτείτε το περίπτερο της Sony για να ρίξετε μια ματιά στο όραμά μας για το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αισθητήρων που υπερβαίνει το ανθρώπινο μάτι.

AI Robotics

Σε ειδική συνάντηση για την εταιρική στρατηγική της τον Ιούνιο του 2016, η Sony ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να συνδυάσει τα υπάρχοντα δυνατά της σημείασε τομείς όπως οι τεχνολογίες βίντεο και ήχου, οι αισθητήρες και mechatronics, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η ρομποτική, οι τηλεπικοινωνίες και άλλα στοιχεία, ώστε να προσφέρει νέες προτάσεις. Έκτοτε, έχει προωθήσει σταθερά πολλά έργα σε αυτούς τους τομείς. Οaibo, το αυτόνομο ρομπότ ψυχαγωγίας, είναι ένα τέτοιο εγχείρημα. Στη CES είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε περιοχή εκτός Ιαπωνίας.

* Τα καταχωρημένα προϊόντα είναι καταχωρημένα εμπορικά σήματα της Sony ή των αντίστοιχων εταιρειών.

* Το Google, το Google Home και άλλα σχετικά σήματα και λογότυπα είναι εμπορικά σήματα της Google LLC.

* Το Amazon, η Alexa και όλα τα σχετικά λογότυπα είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc. ή των θυγατρικών της.

[1] Το μέγεθος χειρισμού ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή.

[2] Από τις 8 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με έρευνα της Sony Corporation.

[3] Το Dolby Vision θα είναι διαθέσιμο μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού.

[4] Από τις 8 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με έρευνα της Sony Corporation, στα πραγματικά ασύρματα ακουστικά κατάταξης IPX4 ή υψηλότερης

[5] Το επίπεδο IPX4 για αδιάβροχη προστασία JIS, υποδεικνύει ότι το νερό που εκτοξεύεται προς την κλειστή κοιλότητα από οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν θα έχει καμία επιβλαβή επίδραση.

[6] Η συμβατότητα θα προστεθεί μέσω των μεμονωμένων ενημερώσεων λογισμικού για τη σειρά 1000X, για το WH-H900N h.ear on™ 2 Wireless NC (διαθέσιμο για αγορά), το WF-SP700N, το WI-SP600N και το νέο WH-CH700N.

[7] Συμβατότητα διαθέσιμη προς το παρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

[8] Συμβατότητα διαθέσιμη προς το παρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

[9] Συμβατότητα διαθέσιμη προς το παρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

[10] Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή.

[11] Η μοναδική τεχνολογία των ηχείων της Sony. Οι συσκευές που είναι προσαρτημένες στο τέλος των πλακών δόνησης μεταδίδουν κάθετες δονήσεις προς την κατεύθυνση που βγαίνει ο ήχος, εκπέμποντας ηχητικά κύματα για να παράγουν καθαρούς τόνους.

[12] Ανάλογα με τους συνθήκες χρήσης και τις περιστάσεις, δεν παρέχεται καμία εγγύηση σχετικά με πιθανές ζημιές, δυσλειτουργία, ή απόδοση κατά την αδιάβροχη λειτουργία αυτής της φωτογραφικής μηχανής.

[13] Αναφέρεται στη χρήση πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών που πραγματοποιούν διαδοχικές ή ταυτόχρονες λήψεις του θέματος από διαφορετικές οπτικές γωνίες, μέσω των λήψεων bullet-time (time slice), κλπ.

[14] Ανάλογα με τις προδιαγραφές του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται και ο αριθμός των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν. Έχει δοκιμαστεί σύνδεση έως και 100 διαφορετικών μονάδων (βάση των δοκιμών της Sony).

[15] Απαιτείται ενημέρωση λογισμικού συστήματος για την RX0 και PlayMemories Mobile™ ver.6.2 (είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει σύντομα). Ανάλογα με τις προδιαγραφές του σημείου πρόσβασης, του smartphone, του tablet που θα χρησιμοποιηθεί, το περιβάλλον ραδιοκυμάτων της τοποθεσίας εγκατάστασης εξαρτάται και ο αριθμός των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν. Έχει δοκιμαστεί σύνδεση έως και 50 διαφορετικών μονάδων (βάση των δοκιμών της Sony).

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $76 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2017. Web Site της Sony Global: http://www.sony.net/