Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony γνωρίζει επιτυχία στα Βραβεία TIPA 2021 με την πολύ-αναμενόμενη νίκη στη κατηγορία «Best Full Frame Professional Camera» για την Sony Alpha 1

Δελτίο τύπου   •   Μάι 25, 2021 14:30 EEST

Η Sony περήφανα ανακοινώνει ότι ο δημοφιλής οργανισμός Technical Image Press Association έχει αναγνωρίσει για ακόμη μια φορά την απόδοση και την καινοτομία της, τιμώντας τη συνολικά με πέντε βραβεία TIPA. Με διακρίσεις τόσο στον κλάδο του Digital Imaging όσο και σε αυτόν του Mobile, η Sony διεκδίκησε τίτλους όπως: «Best Full Frame Professional Camera» για την Alpha 1 και «Best Photo Smartphone» για το Xperia 1 III.

BEST FULL FRAME PROFESSIONAL CAMERA Alpha 1

Η πιο τεχνολογικά προηγμένη, καινοτόμος φωτογραφική μηχανή που κυκλοφόρησε ποτέ η Sony, η Alpha 1 συνδυάζει απόδοση υψηλής ανάλυσης και υψηλής ταχύτητας σε επίπεδο που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στον κόσμο των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Με έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα εικόνας Exmor RS™ με αισθητήρα εικόνας full-frame στα 50,1 megapixel, αδιάκοπη λήψη χωρίς συσκότιση (blackout-free) έως 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο[i], έως 120 υπολογισμούς AF/AE ανά δευτερόλεπτο[ii], 8K 30p[iii]10-bit βίντεο 4:2:0 και πολλά άλλα, η Alpha 1 επιτρέπει στους δημιουργούς να καταγράψουν αυτό που δεν είχαν καταφέρει ποτέ πριν. Η φωτογραφική μηχανή δίνει νέα δημιουργική ελευθερία σε επαγγελματίες φωτογράφους σε διάφορες κατηγορίες, όπως αθλητισμός, γάμος, πορτραίτο, άγρια ζωή και πολλών άλλων απαιτητικών τομέων.

BEST PHOTO/VIDEO CAMERA EXPERT α7S III

Διαθέτοντας αισθητήρα εικόνας Exmor RTM CMOS full-frame 12,1MP (περίπου) οπίσθιου φωτισμού με εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία και δυναμικό εύρος 15+ stop για ταινίες(S-log3), μια σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες εγγραφής βίντεο, όπως 4K 120p και βάθος χρώματος 10-bit 4:2:2, μηχανισμό απαγωγής θερμότητας, εγγραφή σε διπλή υποδοχή που επιτρέπει τη λήψη μιας ταινίας 4K 60p για μία ώρα έως ότου λήξει η μπαταρία[iv], ένα νέο σύστημα αυτόματης εστίασης και διεπαφή με οθόνης αφής και πλευρική αναστροφή Οθόνη LCD, η νέα Alpha 7S III θα γίνει το απόλυτο δημιουργικό εργαλείο για επαγγελματίες βίντεο και όλους τους τύπους υβριδικών φωτογράφων.

BEST PRIME STANDARD LENS FE 50 mm F1.2 GM

Ο FE 50mm F1.2 GM (μοντέλο SEL50F12GM) προσφέρει εξαιρετική ανάλυση και δραματικό εφέ bokeh, χαρακτηριστικά γνωστά για τη σειρά G Master TM της Sony, κορυφαίες δυνατότητες αυτόματης εστίασης AF (αυτόματη εστίαση), αλλά και επαγγελματικό έλεγχο και αξιοπιστία σε συμπαγή και ελαφριά σχεδίαση. Το μέγιστο διάφραγμα F1.2 του φακού συνδυάζει ένα εντυπωσιακό βάθος πεδίου για μέγιστη δημιουργική έκφραση με απίστευτες δυνατότητες συλλογής φωτός, επιτρέποντας γρηγορότερες ταχύτητες κλείστρου και χαμηλότερο ISO σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθιστώντας το ιδανικό για πορτραίτα, φωτογραφίες γάμου, βίντεο και άλλα.

BEST VLOGGER CAMERA Vlog Camera ZV-1

Η ZV-1 διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας Exmor RS® CMOS τύπου 1.0 με τσιπ DRAM και φακό 24-70mm[v]F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T* με μεγάλο διάφραγμα, δημιουργώντας όμορφο εφέ bokeh (θάμπωμα φόντου), επιτρέποντας στο κύριο αντικείμενο να ξεχωρίζει από το φόντο. Η κάμερα «κλειδώνει» και παρακολουθεί αντικείμενα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το κορυφαίο σύστημα αυτόματης εστίασης της Sony. Η ZV-1 έχει σχεδιαστεί με διάφορα χαρακτηριστικά και εφέ που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τους δημιουργούς περιεχομένου και τους vloggers, συμπεριλαμβανομένης μιας selfie φιλικής οθόνης LCD, λαβή σώματος και φωτεινή ένδειξη εγγραφής. Ένα κατευθυντικό μικρόφωνο 3 καψουλών με φίλτρο αέρος που καταγράφει τη φωνή σας καθαρά με μικρότερο θόρυβο ανέμου, ο διακόπτης Bokeh και η ρύθμιση Product Showcase κάνουν τα βίντεο πιο ενδιαφέροντα με λιγότερη προσπάθεια. Για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη βίντεο, η ZV-1 περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες βίντεο, όπως εγγραφή ταινίας 4K[vi] και σταθεροποίηση εικόνας, ενσωματωμένη στο σώμα.

BEST PHOTO SMARTPHONE Xperia 1 III

Το Xperia 1 III έχει αναπτυχθεί από κοινού με τους μηχανικούς που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες της σειράς Alpha, που φημίζονται για την κορυφαία τεχνολογία αυτόματης εστίασης στον κλάδο. Το μοντέλο περιλαμβάνει γρήγορη, ακριβή συνεχή αυτόματη εστίαση AF σε όλους τους φακούς και Eye AF σε πραγματικό χρόνο (Real-time Eye AF). Επιπλέον, το Xperia 1 III διαθέτει τον πρώτο τηλεφακό Variable, παγκοσμίως, σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα Dual-PD[vii] και οθόνη 4K HDR OLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz[viii].

Το Xperia 1 III παρουσιάζει ένα πιο εξελιγμένο σύνολο χαρακτηριστικών για φωτογράφους που επιζητούν τέλεια αποτελέσματα. Το Xperia 1 III διαθέτει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο (Real-time Tracking )[ix], επιτρέποντας στους χρήστες να τραβήξουν ακόμη και τα πιο απαιτητικά κινούμενα αντικείμενα με ακριβή εστίαση. Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που βασίζονται σε AI και τον αισθητήρα 3D iToF για τη μέτρηση της απόστασης, η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μπορεί να εντοπίσει και να επικεντρωθεί με ακρίβεια σε ένα αντικείμενο και να συνεχίσει να το παρακολουθεί ακόμα κι αν αυτό κινείται προσωρινά εκτός πεδίου θέασης. Αυτό εμπλουτίζεται περαιτέρω γιατί είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με μεταβλητό τηλεφακό σε συνδυασμό με αισθητήρα Dual PD που φτάνει σε εστιακή απόσταση έως 105 mm - υποβοηθούμενη από γρήγορη αυτόματη εστίαση χάρη στον αισθητήρα Dual PD. Όταν αλλάζετε μεταξύ 70 mm και 105 mm[x], η εστίαση ρυθμίζεται σε μια στιγμή για να αποτυπώσετε γρήγορα την ομορφιά στη λεπτομέρεια. Το Xperia 1 III μπορεί επίσης να αγγίξει εστιακά μήκη 16mm και 24mm για μεγαλύτερη δημιουργική ευελιξία στη λήψη.

[i]“Hi+" συνεχής λειτουργία λήψης. Σε λειτουργίες εστίασης εκτός από AF-C, ισχύει στα 1/125 δευτερόλεπτα. ή υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου. Σε λειτουργία AF-C, ισχύει στα 1/250 sec. ή υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου και ο μέγιστος ρυθμός συνεχόμενων καρέ εξαρτάται από τη λειτουργία λήψης και τον φακό που χρησιμοποιείται. Μέγιστο 20 fps κατά τη λήψη μη συμπιεσμένου ή Lossless συμπιεσμένου RAW.

[ii] Σε ταχύτητες κλείστρου 1/125 δευτ. ή υψηλότερο. Ο αριθμός των υπολογισμών AF εξαρτάται από τον φακό που χρησιμοποιείται.

[iii] [APS-C S35 Shooting] είναι «κλειδωμένη» στο [Off] κατά τη λήψη ταινιών 4K 120p και 8K.

[iv] Σε συνθήκες δοκιμής της Sony. XAVC S-I 10-bit 4:2:2, 25 βαθμοί C (περιβάλλοντος, κάμερα κατά την έναρξη της εγγραφής), Αυτόματη απενεργοποίηση θερμοκρασίας: Υψηλή. Η τιμή θα ποικίλει ανάλογα με τις συνθήκες λήψης.

[v] Γωνία προβολής (ισοδύναμο μορφής 35 mm)

[vi] 4K (QFHD: 3840×2160)

[vii] Το Xperia 1 III/Xperia 5 III διαθέτει εστιακό μήκος 70mm και 105mm στην ίδια κάμερα περισκόπιου σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα Dual PD. Επαληθεύτηκε από την υπηρεσία SpecTRAX της Strategy Analytics έναντι των δημοσιευμένων προδιαγραφών κάμερας για περισσότερα από 18.500 smartphone. Ισχύει στις 14 Απριλίου 2021

[viii] Επαληθεύτηκε από την υπηρεσία SpecTRAX της Strategy Analytics έναντι των δημοσιευμένων προδιαγραφών προβολής για περισσότερα από 18.500 smartphone

[ix] Η ακρίβεια ενδέχεται να αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση του περιβάλλοντος. Κάποιοι περιορισμοί λόγω απόδοσης ενδέχεται να εμφανιστούν

[x] Το αντικείμενο ενδέχεται να μην ανιχνευθεί ανάλογα με το περιβάλλον λήψης

Σχετικά με τη SonyCorporation

Η Sony Corporation είναι υπεύθυνη για το τμήμα Ηλεκτρονικών Προϊόντων & Λύσεων (EP&S) του Sony Group. Με το όραμα «συνέχισης της παράδοσης Kando και Anshin στους ανθρώπους και την κοινωνία σε όλο τον κόσμο μέσω της επιδίωξης της τεχνολογίας και νέων προκλήσεων», η Sony θα δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως η οικιακή ψυχαγωγία και ο ήχος, η φωτογραφία και οι κινητές επικοινωνίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: http://www.sony.net/