Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony κυκλοφορεί τη νέα ναυαρχίδα στις φωτογραφικές μηχανές A-mount, την ɑ99 II

Δελτίο τύπου   •   Σεπ 21, 2016 14:01 EEST

α99 II
  • Full-frame με εστίαση 4D: Καινοτόμο υβριδικό σύστημα ανίχνευσης φάσης AFμε 79 ακριβή υβριδικά σημεία αυτόματης εστίασης τύπου σταυρού[i] εξοπλισμένο με αποκλειστικό αισθητήρα 79 σημείων και αισθητήρα 399 σημείων αυτόματης εστίασης με εστιακό επίπεδο και συνεχή λήψη έως και 12fps[ii]
  • Full-frame αισθητήρας 35mm Exmor R™ CMOS υψηλής ανάλυσης με 42,4 ενεργά MP
  • Με ενσωματωμένο το πρόσφατα ανεπτυγμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων
  • Εκπληκτικός χειρισμός και αξιοπιστία σε ένα σώμα μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο
  • Εσωτερική εγγραφή ταινιών 4K σε φορμά XAVC-S[iii] με πλούσιες επαγγελματικές λειτουργίες ταινίας

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να παράγει κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές A-mount με εναλλάξιμους φακούς, η Sony σήμερα κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο-ναυαρχίδα της σειράς ɑ A-mount, την ɑ99 II. Ως διάδοχος της περίφημης ɑ99, η νέα ɑ99 II συνδυάζει τις καλύτερες καινοτομίες τελευταίας γενιάς στον τομέα της ψηφιακής απεικόνισης της Sony, συμπεριλαμβανομένου του νέου υβριδικού συστήματος ανίχνευσης φάσης AF, που διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά της σειράς A-mount της Sony, όπως την τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη - Translucent Mirror TechnologyTM (TMT). Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι μια κορυφαία φωτογραφική μηχανή επαγγελματικού επιπέδου, που θα έλξει ιδιαιτέρως του αθλητικούς φωτογράφους και τους φωτογράφους της άγριας φύσης.

 

Επαναπροσδιορίζοντας την αυτόματη εστίαση

Το πρόσφατα ανεπτυγμένο σύστημα ανίχνευσης φάσης AF διαθέτει δυνατότητα «full-time αυτόματης εστίασης» και αποτελεί την πρώτη εφαρμογή του 4D FOCUS στη full-frame σειρά ɑ, φέρνοντας ένα ανώτερο, νέο επίπεδο απόδοσης στην αυτόματη εστίαση στους κατόχους της ɑ99 II. Το υβριδικό σύστημα ανίχνευσης φάσης AFσυνδυάζει έναν αποκλειστικό αισθητήρα ακριβείας ανίχνευσης φάσης AF 79 σημείων[iv] με 399 σημεία AF ανίχνευσης φάσης εστιακού πεδίου,i για να παράγει μια σειρά 79 υβριδικών σημείων AF τύπου σταυρού[v]. Αυτά τα σημεία τύπου σταυρού αποδίδουν απίστευτη αυτόματη εστίαση και προηγμένη παρακολούθηση θέματος σε οποιοδήποτε κινούμενο αντικείμενο σε ολόκληρη την εικόνα, σε υψηλή ταχύτητα. Επιπλέον, εφόσον, δεν υπάρχει κινούμενος καθρέπτης, η TMT προσφέρει τη δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας AF, ενώ το εικονοσκόπιο παραμένει ανεπηρέαστο καθ’ όλη τη διάρκεια της λήψης, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όπως σε liveview και εγγραφή ταινίας.

Οι χαμηλές συνθήκες φωτισμού δεν αποτελούν πρόβλημα για την ɑ99 II. Το σύστημα ακριβείας AF λειτουργεί κανονικά, μέχρι και σε επίπεδα φωτεινότητας EV-4[vi], όπου οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Η ροή δεδομένων μέσω της ɑ99 II έχει επανασχεδιαστεί, ώστε να επιτρέπει την υψηλής ανάλυσης και συνεχή λήψη σε μεγάλες ταχύτητες κάδρων. Ένα νέο κύκλωμα front-end LSI συνεργάζεται με τον αισθητήρα εικόνας και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X, καθώς και με την πρόσφατα σχεδιασμένη μονάδα κλείστρου, για να μπορείτε να κάνετε συνεχείς λήψεις έως και 12fpsii με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης/αυτόματης έκθεσης[vii], αξιοποιώντας, παράλληλα, τις δυνατότητες των 42,4MP του αισθητήρα. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά γρήγορη φωτογραφική μηχανή που αποδίδει απίστευτα λεπτομερείς λήψεις, ακόμα και σε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Χάρη στο μεγάλο buffer και την εξεζητημένη επεξεργασία δεδομένων, μπορείτε να δείτε αυτές τις λήψεις αμέσως, ακόμα και σε λειτουργία συνεχούς λήψης υψηλής ταχύτητας, ενώ εάν οι λήψεις έχουν γίνει σε εσωτερικό χώρο με τεχνητό φως, ανιχνεύεται αυτόματα το τρέμουλο (flicker) και το κλείστρο ενεργοποιείται έγκαιρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επίδρασή του στην τελική εικόνα[viii].

Έχουν γίνει βελτιώσεις στον αλγόριθμο οθόνης EVF και ως αποτέλεσμα μπορεί πλέον να αποδώσει συνεχείς λήψεις live-view στα 8 fps[ix] με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης/αυτόματης έκθεσης με ελάχιστη καθυστέρηση προβολής, ώστε η εμπειρία προβολής να μη διαφέρει από αυτήν ενός οπτικού σκοπεύτρου. Η έκθεση, η εξισορρόπηση του λευκού και άλλες ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στο σκόπευτρο, ενώ η συνεχής λήψη live view μπορεί να οριστεί σε τρία στάδια, ώστε να ταιριάζει σε μια σειρά από θέματα: 8 fps, 6 fps και 4 fps.

Η ισχύς βρίσκεται στα pixel

Ο full-frame αισθητήρας Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό, στα 42,4MP[x] εκμεταλλεύεται τη δομή χωρίς κενά και προσφέρει γρήγορη ανάγνωση μεγάλων όγκων δεδομένων ενώ, παράλληλα, είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός στη συλλογή φωτός. Το καθαρό αποτέλεσμα έγκειται στην πολύ υψηλή ευαισθησία με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο, το μεγάλο δυναμικό εύρος και την ανάλυση 42,4MP σε ένα εύρος ISO 100-25600, με δυνατότητα επέκτασης ISO 50 – 102400[xi]. Η ɑ99 II σχεδιάστηκε χωρίς οπτικό φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων, ώστε να συλλαμβάνετε ακόμα και τις πιο αδρές φυσικές λεπτομέρειες και υφές με απαράμιλλο βάθος και ρεαλισμό, έχοντας τη δυνατότητα επιλογής συμπιεσμένων ή μη αρχείων RAW.

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων SteadyShot™ INSIDE

Δεδομένου ότι το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας αποδεδειγμένα υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλές στη σειρά φωτογραφικών μηχανών ɑ7 II, η Sony σχεδίασε ένα νέο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνων 5 αξόνων για φωτογραφικές μηχανές A-mount, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ɑ99 II. Εκτός από την κίνηση σε άξονα κάθετης και οριζόντιας περιστροφής, που συμβαίνει συνήθως σε μεγαλύτερα εστιακά μήκη, αυτό το σύστημα εντοπίζει με αποτελεσματικότητα και αντισταθμίζει τη μετατόπιση από το θόλωμα, που μπορεί να συμβεί στους άξονες X και Y, όταν κάνετε κοντινές λήψεις, και το θόλωμα από την κίνηση, που είναι συχνά τόσο εμφανές σε φωτογραφίες και ταινίες που γυρίστηκαν βράδυ. Οι νέοι αισθητήρες ακριβείας gyro μπορούν με ακρίβεια να εντοπίζουν ακόμα και τις πιο μικρές κινήσεις της φωτογραφικής μηχανής, που μπορεί να προκαλέσουν θόλωμα, και προσφέρουν ένα πλεονέκτημα ύψους 4,5 step[xii] στην ταχύτητα κλείστρου, το οποίο συμβάλει στην αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού του αισθητήρα των 42,4MP, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε ταινίες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την επίδραση του συστήματος σταθεροποίησης εικόνας στο σκόπευτρο ή στην οθόνη LCD σε live view, όταν είναι μισοπατημένο το κουμπί του κλείστρου ή όταν χρησιμοποιούνται οι λειτουργίες Focus Magnifier. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγχετε με ακρίβεια το καδράρισμα και την εστίαση μέσω του live view, όταν κάνετε λήψεις σε αποστάσεις που χρειάζεται τηλεφακός ή φακός macro.

Βελτιωμένος σχεδιασμός και λειτουργικότητα

Ο σχεδιασμός της νέας ɑ99 II έχει εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχό της, βάσει των παρατηρήσεων που έλαβε η Sony από επαγγελματίες χρήστες. Το καινούργιο μοντέλο είναι κατά 8% μικρότερο από την αρχική ɑ99 και έχει μια νέα λαβή, σώμα από κράμα μαγνησίου, διπλή υποδοχή για κάρτες SD[xiii] και άλλες αναβαθμίσεις που βελτιώνουν τόσο το κράτημα, όσο και τη λειτουργία του. Όλα τα βασικά κουμπιά διαθέτουν προστασία και το κάλυμμα του βύσματος πολυμέσων και οι άκρες του περιβλήματος διαθέτουν γλώσσα και αυλακώσεις – ως αποτέλεσμα, το σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία[xiv] και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στις πιο σκληρές και δύσκολες συνθήκες λήψεων.

Η νέα μονάδα κλείστρου, εκτός από την ταχύτερη απόκριση που προσφέρει, είναι και πιο ανθεκτική, ενώ πέρασε με επιτυχία δοκιμές αντοχής σε περισσότερες από 300.000 λειτουργίες κλείστρου[xv]. Το σκόπευτρο XGA OLED Tru-finder διαθέτει επίστρωση ZEISS® T* και έχει μια ομάδα 4 στοιχείων φακού, στην οποία περιλαμβάνεται κι ένα ασφαιρικό στοιχείο διπλής όψης, προσφέροντας, παράλληλα, ισχυρή μεγέθυνση 0,78x, και εξαιρετική καθαρότητα από τη μια γωνία στην άλλη. Διαθέτει, επίσης, επικάλυψη φθορίου στον εξωτερικό φακό, ώστε οι δαχτυλιές, η σκόνη, το νερό, το λάδι, και η βρωμιά να μην κολλάνε επάνω του και επηρεάζουν την καθαρή προβολή.

Το αθόρυβο χειριστήριο Multi Controller, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ɑ99έχει βελτιωθεί ώστε εκτός από τον έλεγχο του διαφράγματος, της ταχύτητας κλείστρου, του ISO, της αντιστάθμισης της έκθεσης, της περιοχής AF, της λειτουργίας AF και άλλων ρυθμίσεων, να διαθέτει πλέον και ένα διακόπτη ON/OFF, που ενεργοποιείται με ένα κλικ. Όταν βρίσκεται στο ON, η προτιμώμενη ρύθμιση για φωτογραφίες, ο διακόπτης κάνει κλικ, προσφέροντας μια απτή ένδειξη του μήκους της περιστροφής. Όταν βρίσκεται στο OFF, γυρίζει απαλά και αθόρυβα και είναι ιδανική επιλογή για τις ταινίες σας. Μπορείτε, ακόμα μέσω σύνδεσης Bluetooth[xvi] με μια συμβατή κινητή συσκευή να έχετε τα δεδομένα τοποθεσίας και, πλέον, να επιλέγετε αν θα τα αποθηκεύσετε σε έναν υπολογιστή με tethering ή και στη φωτογραφική σας μηχανή για να τα ελέγχετε εύκολα χωρίς να αφήνετε τη θέση της φωτογράφισης. Βάση των σχολίων που έλαβε η Sony, από πολλούς χρήστες της σειράς ɑ, αναβαθμίστηκε και η δομή του μενού της ɑ99 II, ώστε να σας προσφέρει μια ομαλότερη εμπειρία πλοήγησης.

Ταινίες με μαγεία

Η ɑ99 II προσφέρει εσωτερική εγγραφή ταινιών σε 4K [xvii] με πλήρη ανάγνωση των pixel, χωρίς τη συγχώνευση των γειτονικών pixel[xviii], για βίντεο με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, σε φιλικό προς τον επαγγελματία φορμά XAVC S. Αποδίδει, επίσης, υψηλής ποιότητας υλικό σε 100Mbps για εγγραφές 4K. Χάρη στη νέα λειτουργία Slow and Quick[xix] (S&Q), υποστηρίζεται τόσο η αργή όσο και η γρήγορη κίνηση. Οι ταχύτητες κάδρου από 1 fps έως 120 fps (100 fps) είναι επιλέξιμες σε 8 βήματα μέχρι 60x (50x) για εγγραφή σε γρήγορη κίνηση και 5x (4x) για εγγραφή σε αργή κίνηση.[xx] Έχουν περιληφθεί μια σειρά από χαρακτηριστικά, που σχεδιάστηκαν για επαγγελματικές παραγωγές, όπως τα προφίλ φωτογραφιών, ο κωδικός χρόνου και τη καθαρή έξοδος HDMI. Η καινούργια ɑ99 II διαθέτει, επίσης, τη λειτουργία υποβοήθησης gamma assist για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο S-Log και μια λειτουργία Zebra για ευκολότερη ρύθμιση της έκθεσης. Πλέον, περιλαμβάνει τα S-Log3 και S-Log2 gamma, καθιστώντας δυνατή τη λήψη με μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, με έντονα φωτεινά σημεία ή «παγιδευμένες» σκιές. Η ɑ99 II μπορεί επάξια να ενσωματωθεί σε μια επαγγελματική παραγωγή ταινίας.

Οι αποστολές για τη νέα ɑ99 II θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο κανάλι των φωτογραφικών μηχανών της Sony: www.youtube.com/c/ImagingbySony/ και τη συλλογή φωτογραφιών της Sony:www.sony.net/Product/di_photo_gallery/

[i] Ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων σημείων αυτόματης εστίασης ενδέχεται να εξαρτάται από το φακό και τη λειτουργία λήψης. Είναι επιλέξιμα έως 323 σημεία εστίασης. Δεν διατίθεται σε λειτουργία εγγραφής ταινίας

[ii] Η λειτουργία Συνεχούς λήψης (Continuous shooting) να έχει οριστεί στο Hi+

[iii] Για την εγγραφή ταινίας σε φορμά XAVC S είναι απαραίτητη μια κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Κατηγορίας 10 ή υψηλότερη. Είναι απαραίτητη η κάρτα UHS-I (U3) SDHC/SDXC για εγγραφές στα 100Mbps.

[iv] Ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων σημείων αυτόματης εστίασης ενδέχεται να εξαρτάται από το φακό και τη λειτουργία λήψης.

[v] Με ενεργό το υβριδικό σύστημα ανίχνευσης φάσης AF.Ο αποκλειστικός αισθητήρας ανίχνευσης φάσης AF ή ο αισθητήρας εστιακού πεδίου ανίχνευσης φάσης AF μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα σε κάποιες φωτογραφικές καταστάσεις.

[vi] Κεντρικό σημείο εστίασης

[vii] Η υποστηριζόμενη περιοχή εστίασης θα εξαρτάται από τη λειτουργία λήψης και το φακό που χρησιμοποιείται. Επιπλέον, όταν επιλέγεται η λειτουργία λήψης Continuous Shooting:Hi+ η εστίαση θα ορίζεται στην πρώτη λήψη καρέ όταν είναι ενεργό το υβριδικό σύστημα ανίχνευσης φάσης AF με ρυθμίσεις διαφράγματος στα F9 ή υψηλότερα, ή όταν το υβριδικό σύστημα ανίχνευσης φάσης AF δεν είναι ενεργό με ρυθμίσεις διαφράγματος στα F4 ή υψηλότερα.

[viii] Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Anti-flicker Shoot. Η ανίχνευση του τρέμουλου (flicker) γίνεται μόνο στα 100 Hz ή στα 120 Hz. Η ταχύτητα Continuous shooting ενδέχεται να μειωθεί. Δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια έκθεσης bulb ή την εγγραφή ταινιών.

[ix] Η λειτουργία Continuous shooting να έχει οριστεί στο Hi+

[x] Ενεργά megapixels κατά προσέγγιση.

[xi] Μόνο φωτογραφίες

[xii] Πρότυπα CIPA. Κινήσεις κάθετης/οριζόντιας περιστροφής μόνο. Φακός SAL135F18Z. Με απενεργοποιημένη τη μακρά έκθεση μείωσης ψηφιακού θορύβου.

[xiii] Σε μια υποδοχή χωράει μια κάρτα SD ή ένα Memory Stick.

[xiv] Δεν είναι εγγυημένα 100% ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία.

[xv] Με ενεργοποιημένη την εμπρόσθια ηλεκτρονική κουρτίνα κλείστρου

[xvi] Είναι απαραίτητη η σύζευξη με συμβατές κινητές συσκευές που εκτελούν την εφαρμογή PlayMemories Mobile. Οι υποστηριζόμενες συσκευές είναι smartphones με Android που εκτελούν Android 5.0 ή μεταγενέστερο και είναι συμβατά με Bluetooth 4.0 ή μεταγενέστερο. iPhone/iPad: iPhone 4S ή μεταγενέστερο /iPad 3ης γενιάς ή μεταγενέστερο.

[xvii] Για την εγγραφή ταινιών σε φορμά XAVC S, χρειάζεται κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Κατηγορίας 10 ή υψηλότερη. Είναι απαραίτητη η κάρτα UHS-I (U3) SDHC/SDXC για εγγραφές στα 100Mbps

[xviii] Σε λειτουργία εγγραφής Super 35mm

[xix]Δεν είναι δυνατή η εγγραφή ήχου. Είναι απαραίτητη κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Κατηγορία 10 ή υψηλότερη.

[xx] Σε σύστημα NTSC (PAL) 

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών.Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. Global Web Site της Sony: http://www.sony.net/