Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony παρουσιάζει την πιο γρήγορη και πιο ανθεκτική κάρτα μνήμης SD στον κόσμο

Δελτίο τύπου   •   Αύγ 28, 2018 12:00 EEST

  • Η πιο ανθεκτική[i] κάρτα μνήμης SD στον κόσμο έχει 18 φορές[ii] μεγαλύτερη αντοχή στις πτώσεις[iii] και τους κραδασμούς[iv]
  • Η πρώτη στον κόσμο[v] με μονοκόμματη σχεδίαση για αντοχή και σταθερότητα.
  • Ο σχεδιασμός χωρίς εσωτερικά στηρίγματα (ribless) και διακόπτες εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν εύθραυστα εξαρτήματα
  • Η ταχύτερη[vi] ανάγνωση παγκοσμίως έως 300MB/s και ταχύτητα εγγραφής έως και 299MB/s[vii]
  • Αδιάβροχη και ανθεκτική στην σκόνη σε αξιολόγηση παγκόσμιας κλάσης IPX8 και IP6X αντίστοιχα[viii]
  • Κρατήστε τα αρχεία σας ασφαλή με το πρόγραμμα σάρωσης (SD Scan Utility) και το λογισμικό File Rescue Software

Η Sony ανακοίνωσε, σήμερα, μια νέα καινοτομία στα μέσα αποθήκευσης με τo λανσάρισμα της UHS-II κάρτας μνήμης SD της σειράς "SF-G TOUGH specification". Ικανοποιώντας την ανάγκη των φωτογράφων, για τους οποίους είναι πολύ σημαντικό να παραμένουν οι φωτογραφίες τους ασφαλείς όταν αφαιρούνται οι κάρτες SD από τη φωτογραφική τους μηχανή, η νέα σειρά SF-G TOUGH specification συνδυάζει τις πιο γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής στον κόσμο και ένα εξαιρετικά στιβαρό, άκαμπτο σχεδιασμό έως 180N, με αντοχή σε πτώση έως και από 5 μέτρα. Για τους φωτογράφους που αγωνίζονται ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες και τα στοιχεία της φύσης για να τραβήξουν το τέλειο πλάνο, η σειρά καρτών μνήμης SD SF-G TOUGH specification είναι, επίσης, αδιάβροχη με βαθμό προστασίας IPX8 και ανθεκτική στη σκόνη με βαθμό προστασίας IP6X.

Η νέα σειρά SD καρτών SF-TOUGH specification είναι 18 φορές πιο ανθεκτική από τις standard SD[ix], με την πρώτη μονολιθικού τύπου κατασκευή στον κόσμο (μονοκόμματη φόρμα, χωρίς κενό στην κάρτα) και υλικά υψηλής σκληρότητας, σε αντίθεση με συμβατικές SD κάρτες που αποτελούνται από ένα λεπτό σύνολο 3 τεμαχίων. Προστατεύονται από τις φυσικές ζημιές που μπορεί να επηρεάσει τις συμβατικές κάρτες SD, όπως φθορές στο πλαστικό περίβλημα, στο κλείδωμα προστασίας δεδομένων και στις πλευρές σύνδεσης.

Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στην νέα τεχνολογία που την καθιστά την πρώτη κάρτα μνήμης SD στον κόσμο χωρίς εσωτερικά στηρίγματα και χωρίς κανένα διακόπτη προστασίας εγγραφής. Αυτή η εξέλιξη διασφαλίζει ότι η σειρά SF-TOUGH specification είναι πολύ πιο άκαμπτη, ενώ τα εύθραυστα τμήματα έχουν αφαιρεθεί εξ’ ολοκλήρου, ενώ έχει κατασκευαστεί από τη Sony, ώστε να παρέχει την καλύτερη ισορροπία σκληρότητας και ανθεκτικότητας. Πλήρως ασφαλής με ενιαία φόρμα, δεν επιτρέπει την εισροή νερού, σκόνης ή βρωμιάς στην κάρτα, φτάνοντας στον υψηλότερο βαθμό προστασίας (IPX8) και ανθεκτικότητας στη σκόνη (IP6X).

Απελευθερώστε την δύναμη της κάμερας

Στο πλαίσιο της τάσης που ξεκινά από τη Sony, οι “mirrorless” φωτογραφικές μηχανές πλήρους καρέ, όπως οι σειρές α9 και α7, παρουσιάζουν όλο και καλύτερες επιδόσεις τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο. Αυτές οι κάμερες κορυφαίας τεχνολογίας βασίζονται σε γρήγορες κάρτες μνήμης για να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους, και με τους επαγγελματίες φωτογράφους να χρησιμοποιούν κάρτες SD πιο συχνά, οι χρήστες απαιτούν επίπεδα αξιοπιστίας και αντοχής που σχετίζονται με άλλους επαγγελματικούς τύπους καρτών. Με την μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής στον κόσμο, έως και 299MB/s, ελαχιστοποιείται ο χρόνος εκκαθάρισης buffer, γεγονός που επιτρέπει στον φωτογράφο να τραβήξει πολλά καρέ ανά δευτερόλεπτο και να καταγράψει τη σκηνή που θέλει. Η σειρά SF-TOUGH specification υποστηρίζει επίσης το V90, το υψηλότερο πρότυπο στην κατηγορία ταχύτητας βίντεο, καθιστώντας την ιδανική για λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Επιπλέον, η μεταφορά φωτογραφιών και αρχείων βίντεο υψηλής ανάλυσης γίνεται απλή με την σειρά SF-TOUGH specification, χάρη στην ταχύτητα ανάγνωσης έως 300MB/s. Είναι η πιο γρήγορη ταχύτητα στον κόσμο και βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της ροής εργασίας μετά την ολοκλήρωση της λήψης. Αναγνωρίζοντας πιο προσεκτικά τις πρακτικές ανάγκες των φωτογράφων, η σειρά SF-TOUGH specification, χαρακτηρίζεται από φωτεινό κίτρινο σχεδιασμό, καθιστώντας τον εντοπισμό της κάρτας ευκολότερο σε σκοτεινές συνθήκες λήψης.

Απόλυτη Διασφάλιση

Οι κάρτες SD της σειράς SF-TOUGH specification προσφέρουν ένα εύρος επιπλέον χαρακτηριστικών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους φωτογράφους σιγουριά και αξιοπιστία. Αυτά περιλαμβάνουν την λειτουργία «SD Scan Utility» η οποία επιτρέπει στον χρήστη να ελέγξει ότι η κάρτα είναι σε καλή κατάσταση, και το «File Rescue Software[x]» που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ανακτήσει δεδομένα και φωτογραφίες που έχουν λανθασμένα διαγραφεί. Ακόμη, οι κάρτες SD της σειράς SF-G TOUGH specification είναι ανθεκτικές στις ακτίνες Χ-ray, την θερμοκρασία και την ακτινοβολία UV, είναι αντιστατικές και ανθεκτικές στους μαγνήτες.

Διαθεσιμότητα

Η σειρά καρτών μνήμης SF-G TOUGH θα είναι διαθέσιμη στα 32GB, 64GB και 128GB. Θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο. Περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν θα βρείτε εδώ: http://www.sony.net/sfgt/

[i] Ως κάρτα μνήμης SD καταναλωτών, έρευνα της Sony για τον Αύγουστο 2018

[ii] Η απόδοση είναι 18 φορές καλύτερη σε σύγκριση με τις δοκιμές ευελιξίας της κάρτας σε προδιαγραφές 10N

[iii] Αντοχή ευελιξίας 180N

[iv] Αντοχή στις πτώσεις από 5 μέτρα

[v] Ως κάρτα SD πάχους 2,1 mm. Συμμόρφωση με προδιαγραφές κάρτας SD χωρίς εσωτερικά στηρίγματα Standard Mechanical Addendum 6.0. Έρευνα της Sony από τον Αύγουστο του 2018.

[vi] Για τον Αύγουστο 2018, έρευνα της Sony

[vii] Με βάση τις εσωτερικές δοκιμές της Sony. Οι ταχύτητες μεταφοράς ποικίλλουν και εξαρτώνται από τις συσκευές υποδοχής, την έκδοση λειτουργικού συστήματος ή τις συνθήκες χρήσης. Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις δυνατότητες υψηλής ταχύτητας του προϊόντος, η συμβατή συσκευή σας πρέπει να υποστηρίζει UHS-II. Έρευνα της Sony από τον Αύγουστο του 2018.

[viii] Σύγκριση με το πρότυπο IP68. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα καταστραφούν τα δεδομένα ή η κάρτα σε όλες τις καταστάσεις και συνθήκες

[ix] Η standard SD αντέχει τη πίεση 10N, ενώ αυτή η κάρτα αντέχει σε πίεση 180Ν.

[x] Λήψη από την ιστοσελίδα υποστήριξης της Sony

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής που απευθύνονται σε καταναλωτές, επαγγελματίες και τον κλάδο των επιχειρήσεων. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, τη ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $77 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2018.

Παγκόσμιο Web Site της Sony:http://www.sony.net/