Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony παρουσιάζει τις μικρότερες ταξιδιωτικές φωτογραφικές μηχανές με υψηλό ζουμ στον κόσμο με δυνατότητα 4K Movie και αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας

Δελτίο τύπου   •   Αύγ 30, 2018 14:30 EEST

  • Φακός ZEISS®  Vario-Sonnar T* 24-720mm[i] με ζουμ μεγάλης μεγέθυνσης και υψηλή ποιότητα εικόνας σε μηχανή μικρού μεγέθους
  • Εκπληκτικά βίντεο 4K[ii] με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning)
  • Επεξεργαστής εικόνας BIONZ X™ και νέο κύκλωμα LSI για πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες
  • Ευέλικτη χρηστικότητα και δυνατότητες λήψης φωτογραφιών που περιλαμβάνουν τη λειτουργία Eye AF, το EVF, [iii], το Touch Focus /Touch Shutter iii, την οθόνη LCD με κλίση και άλλες, για περισσότερες επιλογές φωτογράφισης

Η Sony παρουσίασε σήμερα τη σειρά ταξιδιωτικών φωτογραφικών μηχανών υψηλού ζουμ Cyber-shot® με την κυκλοφορία της DSC-HX99 και της DSC-HX95.

Σχεδιάστηκαν για τους χρήστες που θέλουν μια φωτογραφική μηχανή που θα μπορούν να μεταφέρουν πάντα μαζί τους, χωρίς να τους εμποδίζει. Τα νέα αυτά μοντέλα διαθέτουν το μικρότερο σώμα στον κόσμο[iv] και προσφέρουν ένα πραγματικά ευέλικτο εύρος ζουμ από 24mmi σε ευρεία γωνία έως 720mm[i] σε σούπερ τηλεφακό. Επιπλέον της εκπληκτικής ποιότητας 4K[ii] κατά τη λήψη βίντεο, στην καρδιά και των δυο αυτών μοντέλων βρίσκεται ο ισχυρός επεξεργαστής εικόνας BIONZ X μαζί με ένα κύκλωμα LSI που αποδίδει συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας έως και 10 fps με όριο buffer έως και 155 [v]. Επιδεικνύουν, επίσης, υψηλή ταχύτητα αυτόματης εστίασης στα 0,09 [vi]. Μερικές ακόμα νέες λειτουργίες είναι οι εξής: Eye AF, εγγραφή εικόνων σε φορμά RAW, λειτουργία touch focus /touch shutter[iii], και ανάκτηση των δεδομένων τοποθεσίας[vii] μέσω Bluetooth®.

Φακός ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm [viii] με ζουμ μεγάλης μεγέθυνσης και υψηλή ποιότητα εικόνας σε μηχανή μικρού μεγέθους

HX99 και η HX95 είναι οι ιδανικές φωτογραφικές μηχανές για τις διαφορετικές απαιτήσεις της ταξιδιωτικής φωτογραφίας και της απαθανάτισης της καθημερινής ζωής χάρη στο τεράστιο εύρος ζουμ που προσφέρουν. Η σταθεροποίηση της εικόνας ελέγχεται με το σύστημα Optical Steady Shot™ το οποίο με αποτελεσματικό τρόπο ακυρώνει τη θολότητα από το κούνημα της μηχανής που προκύπτει συνήθως όταν βγάζετε φωτογραφίες κρατώντας τη μηχανή στο χέρι ή σε λήψεις με τηλεφακό. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν και λειτουργία Zoom Assist που δίνει τη δυνατότητα στον φωτογράφο να ξεζουμάρει προσωρινά και να εμφανίζει μια ευρύτερη περιοχή όταν φωτογραφίζει με τηλεφακό.

Δύναμη επεξεργασίας

Η HX99 και η HX95 μπορούν να γυρίσουν βίντεο 4Kμε πλήρη ανάγνωση των pixel χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning). Αυτό συνεπάγεται ότι ακόμα και οι παραμικρές λεπτομέρειες αποδίδονται όμορφα, ενώ μειώνονται σημαντικά τα ανεπιθύμητα μουαρέ και jaggies. Μπορείτε να τραβήξετε γρήγορα κινούμενα θέματα με αυτά τα νέα μοντέλα με υψηλή ταχύτητα εγγραφής κάδρου HD[ix] μέχρι και 100fps[x] για εντυπωσιακές συνεχόμενες σκηνές slow-motion στην επεξεργασία.

Συνήθως η τέλεια φωτογραφία παρουσιάζεται αναπάντεχα, γι΄αυτό και οι φωτογράφοι πρέπει να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στη μηχανή τους ότι θα αντιδράσει γρήγορα. Με την ταχύτητα της λειτουργίας αυτόματης εστίασης Fast Intelligent AF σε μόλις 0,09 δευτερόλεπτα[vi] και τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή BIONZ X [xi] και το κύκλωμα LSI, η HX99 και η HX95 αποτελούν τις ιδανικές επιλογές, αφού η υψηλή ταχύτητα συνεχούς λήψης φτάνει έως και τα 10 fps (με όριο buffer έως και 155 εικόνες)[v]. Για πορτρέτα με όμορφη εστίαση, τα νέα αυτά μοντέλα έχουν κληρονομήσει την περίφημη τεχνολογία Eye AF από την συγγενική τους σειρά α™, ενώ για τους φωτογράφους που επιθυμούν να βελτιώνουν τις φωτογραφίες τους με λογισμικό επεξεργασίας εικόνων, η HX99 και η HX95 παρέχουν την επιλογή λήψης σε RAW. Χάνεται το φως; Μην ανησυχείτε, χάρη στο ISO6400[xii] που διαθέτουν.

Καινοτόμα και άνετη λειτουργία

Η Sony λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια των χρηστών της σειράς HX90 πρόσθεσε τη λειτουργία Touch Focus/ Touch Shutter στην HX99 ώστε ο φωτογράφος να μπορεί να επιλέγει απευθείας το θέμα που θέλει και να το φωτογραφίζει εφαρμόζοντας παράλληλα τη λειτουργία Touch Pad για ομαλή μεταβολή του σημείου εστίασης με τη χρήση τηλεσκοπικού OLED Tru-Finder™. Όσοι επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο των ρυθμίσεών τους, μπορούν με τον δακτύλιο ελέγχου στην HX99 να προσαρμόσουν λειτουργίες όπως τη χειροκίνητη εστίαση ή το ζουμ βήμα-βήμα, τόσο η HX99 όσο και η HX95 προσφέρουν εξατομίκευση My Menu για άμεση ανάκληση έως και 30 στοιχείων και τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων μενού.

Με οθόνη LCD με δυνατότητα κλίσης 180 μοιρών μπορείτε εύκολα να τραβήξετε μια σέλφι και ομαδικές πόζες, ενώ χάρη στην αναβαθμισμένη λαβή[x] έχετε σταθερό κράτημα και μεγαλύτερη σταθερότητα στις λήψεις σας. Με την ανάκτηση των δεδομένων τοποθεσίας μέσω Bluetooth® μπορείτε να συλλέγετε και να καταγράφετε δεδομένα τοποθεσίας από μια κινητή συσκευή[vii] (Location Information Link) ενώ με την εγγραφή σε ένα Proxy μικρού μεγέθους μπορείτε να τα μεταφέρετε σε smartphone ή να τα ανεβάσετε σε website για να τα μοιραστείτε γρήγορα.

Οι καινούργιες Cyber-shot HX99 και HX95 της Sony θα είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο του 2018.

[i] Γωνία προβολής (ισοδύναμο με φορμά 35mm)

[ii] 3840 x 2160 pixels. Ο χρόνος συνεχούς εγγραφής είναι περίπου 5 λεπτά και ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον εγγραφής.

[iii] Μόνο στη DSC-HX99

[iv] Μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών με σταθερούς φακούς με ενσωματωμένο σκόπευτρο και άκρο τηλεφακού 700mm ή μεγαλύτερο (γωνία προβολής - ισοδύναμο με φορμά 35mm). Από την κυκλοφορία του δελτίου τύπου, Αύγουστος 2018, βάσει έρευνας της Sony.

[v] Με τη Λειτουργία Continuous shooting στο Speed Priority Continuous και το Image quality στο Fine

[vi] Πρότυπο για εσωτερικές μετρήσεις, στα f=4,25mm (ευρεία γωνία), EV8.5, Πρόγραμμα Auto, Περιοχή αυτόματης εστίασης: ευρεία, λειτουργία NTSC

[vii] Μπορεί να συνδεθεί, μέσω Bluetooth, με smartphones που το διαθέτουν (από την ημερομηνία κυκλοφορίας του δελτίου τύπου, Αύγουστος 2018):

Για τα Android smartphones: Android 5.0 ή μεταγενέστερο και συμβατό με Bluetooth 4.0 ή μεταγενέστερο

Για τα iPhone/iPad: iPhone 4S ή μεταγενέστερο/iPad 3ης γενιάς ή μεταγενέστερο

[viii] Γωνία προβολής (ισοδύναμο με φορμά 35mm)

[ix] Απαιτείται κάρτα μνήμης 10 SDHC/SDXC κατηγορίας 10 ή υψηλότερης για την εγγραφή βίντεο σε φορμά XAVC S™. Απαιτείται επίσης UHS-I (U3) για την εγγραφή στα 100Mbps

[x] PAL. 120fps σε NTSC

[xi] Σε σύγκριση με τη σειρά DSC-HX90

[xii] Όταν έχει ενεργοποιηθεί η εκτεταμένη ευαισθησία του ISO

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής που απευθύνονται σε καταναλωτές, επαγγελματίες και τον κλάδο των επιχειρήσεων. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, τη ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $77 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2018.

Παγκόσμιο Web Site της Sony:http://www.sony.net/