Ακολουθήστε το Sony Hellas

Η Sony παρουσιάζει το φακό G Master™ 100mm F2.8 STF με την υψηλότερη ποιότητα από-εστίασης φόντου που έχει υπάρξει ποτέ για έναν φακό α

Δελτίο τύπου   •   Φεβ 09, 2017 14:00 EET

Φακός SEL85F18

Η Sony παρουσίασε σήμερα δυο νέους φακούς της δημοφιλούς σειράς φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς E-mount.

Μεταξύ των νέων φακών της Sony συμπεριλαμβάνεται κι ένας από την κυρίαρχη σειρά της, τη G Master, ο primeτηλεφακός μεσαίου εύρους FE 100mmF2.8[i] STFGMOSS (μοντέλο SEL100F28GM), που κατασκευάστηκε για να αποδίδει εφέ από-εστίασης φόντου που κόβουν την ανάσα με το μοναδικό σχεδιασμό STF™ (SmoothTrans Focus), και ο νέος, compact και ελαφρύς prime τηλεφακός μεσαίου εύρους FE 85mm F1.8 (μοντέλο SEL85F18) που θα γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από κάθε ερασιτέχνη ή χομπίστα φωτογράφο, ο οποίος επιθυμεί φανταστικά πορτρέτα.

Η Sony παρουσίασε, επίσης, ένα νέο, ισχυρό και compact φλας (μοντέλο HVL-F45RM) με ασύρματη επικοινωνία με τηλεχειρισμό ραδιοσημάτων, που είναι ιδανικό για επαγγελματικές λήψεις, σε συνδυασμό με τη σειρά των full-frame φωτογραφικών μηχανών α7 της Sony.

Prime τηλεφακός FE 100mm F2.8i STF GM OSS

Ένας ειδικά σχεδιασμένος full-frame, prime τηλεφακός μεσαίου εύρους, ο νέος STF 100mm κατασκευάστηκε για να αποδίδει πραγματικά μοναδικά, υπέροχα και όμορφα εφέ από-εστίασης φόντου, ενώ παράλληλα να διατηρεί το εξαιρετικό επίπεδο ανάλυσης, που χαρακτηρίζει όλη τη σειρά των εκπληκτικών φωτογραφικών μηχανών G Master της Sony, καθιστώντας τες ένα ισχυρό φωτογραφικό εργαλείο για κάθε δουλειά και κάθε περίσταση.

Χάρη στην προηγμένη οπτική δομή του φακού, στην οποία περιλαμβάνεται ένα καινούργιο διάφραγμα 11 λεπίδων και ένα μοναδικό στοιχείο φακού οπτικού αποδισμού (apodization), μπορείτε να απολαμβάνετε εντυπωσιακές δυνατότητες από-εστίασης φόντου. Όπως ένα ουδέτερο φίλτρο πυκνότητας αυξάνει την πυκνότητα προς τις άκρες, έτσι και το στοιχείο αποδισμού δημιουργεί όμορφη μετάβαση από περιοχές εντός εστίασης σε περιοχές εκτός εστίασης μέσα σε μια εικόνα και αποδίδει εξαιρετικά απαλό και ομαλό εφέ από-εστίασης φόντου, που προσθέτει βάθος και διάσταση. Με αυτόν τον τρόπο τα θέματά σας έρχονται σε αντίθεση με τα όμορφα από-εστιασμένα στοιχεία, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, και παράγεται μια φυσικά ευχάριστη εικόνα. Ο σχεδιασμός του φακού σάς διασφαλίζει ότι το βινιετάρισμα θα παραμένει σε απόλυτα χαμηλά επίπεδα, ενώ σάς προσφέρει τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας.

Επιπλέον, ο νέος φακός 100mm υποστηρίζει την αντίθεση αυτόματης εστίασης, την ανίχνευση αυτόματης εστίασης φάσης εστιακού πεδίου[ii], αλλά και ένα σύστημα υψηλής ακρίβειας, αθόρυβης μονάδας οδήγησης SSM (Super Sonic Motor), για εξαιρετικά γρήγορη και ακριβή απόδοση στην αυτόματη εστίαση. Ο SEL100F28GMπροσφέρει close-upμέχρι και 0,25x, και διαθέτει ενσωματωμένο δακτύλιο αλλαγής σε macro, ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical Steady Shot™, προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης της εστίασης, διακόπτη AF/MF και δακτύλιο διαφράγματος, ενώ είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία.[iii]

Prime τηλεφακός FE 85mmF1.8

Ο νέος primeτηλεφακός μεσαίου εύρους SEL85F18 αποτελεί μια εξαιρετικά ευέλικτη, ελαφριά και compact λύση prime τηλεφακού για μια σειρά από κατόχους φωτογραφικών μηχανών Sony, από επαγγελματίες μέχρι απλούς λάτρεις της φωτογραφίας, που πέρασαν σε μια APS-Cή μια full-frame φωτογραφική μηχανή για πρώτη φορά. Με μεγάλο εύρος F1.8, μπορεί να αναπαράγει εντυπωσιακά και εξαιρετικά ευκρινή πορτρέτα με απαλή από-εστίαση φόντου, που εκμεταλλεύεται το εστιακό μήκος των 85 χλστ. και το ευρύ μέγιστο διάφραγμα F1.8.

Ο νέος φακός primeδιαθέτει κυκλικό μηχανισμό διαφράγματος 9 λεπίδων, που διασφαλίζει ομαλό εφέ από-εστίασης φόντου, με φυσική εμφάνιση και ένα σύστημα διπλού γραμμικού μηχανισμού για γρήγορη, ακριβή και ήσυχη εστίαση. Διαθέτει, ακόμα, κουμπί διατήρησης της εστίασης, που μπορείτε να το προσαρμόσετε και να το συνδέσετε με λειτουργίες στη φωτογραφική μηχανή, όπως τη δημοφιλή Eye-AF. Έχει, επίσης, ένα δακτύλιο εστίασης με ομαλή απόκριση και διακόπτη AF/MF. Τέλος, ο φακός είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία.iii

Νέο compactφλας με τηλεχειρισμό ραδιοσημάτων

Το νέο φλας HVL-F45RM της Sony βελτιώνει τις δυνατότητες του συστήματος φωτισμού που ελέγχεται με ραδιοσήματα, προσφέροντας μια compact επαγγελματική λύση για τις φωτογραφίες σας, σε συνδυασμό με το υπάρχον ασύρματο τηλεχειριστήριο FA-WRC1M και το δέκτη FA-WRR1.

Αυτό το φλας, το οποίο σχεδιάστηκε για να συμπληρώνει τις compactφωτογραφικές μηχανές της σειράς E-mountτης Sony στις οποίες περιλαμβάνονται full-frameμοντέλα α7, παράγει μέγιστη απόδοση φωτός ύψους GN45[iv]. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται επαρκής φωτισμός ακόμα και σε λήψεις με φωτισμό σε αντανακλώμενη επιφάνεια (bounce lighting) ή φλας υψηλής ταχύτητας συγχρονισμού (HSS - high-speed-sync). Χάρη στις δυνατότητες τηλεχειρισμού με ραδιοσήματα του HVL-F45RM, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πομπό ή δέκτη σε απόσταση μέχρι και 30 μέτρα[v], και είναι ιδανικό για δημιουργικό φωτισμό με πολλαπλά φλας. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα οπτικά συστήματα φλας, τα φλας με τηλεχειρισμό ραδιοσημάτων δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε άμεση ευθεία με τα στοιχεία για να λειτουργούν σωστά, ενώ ελαχιστοποιείται οποιαδήποτε επίδραση του έντονου ηλιακού φωτός στη μετάδοση και τον έλεγχο του σήματος.

Το φλας HVL-F45RM διαθέτει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέχρι 210 bursts, και μπορεί να περιστραφεί μέχρι 150κάθετα, 360οριζόντια και 8προς τα κάτω, προσφέροντάς σας μέγιστη ευελιξία. Η δυνατότητα χρήσης έχει μεγιστοποιηθεί χάρη στη νέα μεγάλη, φωτεινή οθόνη LCD, με LED, που σχεδιάστηκε για να αντέχει στη σκόνη και την υγρασία3 και διαθέτει ένα ανανεωμένο σύστημα μενού που μιμείται τα συστήματα των τελευταίων φωτογραφικών μηχανών της Sony.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Οι νέοι φακοί και το φλας θα είναι διαθέσιμοι από τον Μάρτιο του 2017. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Κανάλι Sony Camera: www.youtube.com/c/ImagingbySony/ και στη Συλλογή Φωτογραφιών της Sony: www.sony.net/Product/di_photo_gallery/

[i]Αριθμός T(T) =5.6

[ii]Με συμβατό σώμα φωτογραφικών μηχανών α. Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες υποστήριξης της Sonyγια περισσότερες λεπτομέρειες.

[iii]Δεν είναι 100% εγγυημένος ως ανθεκτικός στη σκόνη και στην υγρασία.

[iv]GN(Αριθμός οδηγός) 45 (105 χλστ., σε μέτρα σε ISO 100)

[v]Εσωτερικές μετρήσεις της Sony

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $72 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2016. Global Web Site της Sony:http://www.sony.net//