Ακολουθήστε το Sony Hellas

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τα Sony World Photography Awards 2016, το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας, παγκοσμίως

Δελτίο τύπου   •   Ιούν 03, 2015 15:29 EEST

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τα Sony World Photography Awards 2016, το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας, παγκοσμίως

H Κατηγορία Επαγγελματιών αποτελείται πλέον από δυο νέες ενότητες: την Τέχνη και το Ντοκιμαντέρ

Σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών στην έκθεση των Βραβείων 2015

Το βρετανικό περιοδικό British Journal of Photography χρίστηκε media partner για το Διαγωνισμό Student Focus

3 Ιουνίου 2015: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους για τα Sony World Photography Awards 2016, το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organization).

Στον ένατο, πλέον, χρόνο τους, τα βραβεία αποτελούν μια αξιόπιστη φωνή στον κόσμο της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο προσελκύουν νέα ταλέντα, αλλά και παλαιότερους καλλιτέχνες, και παρουσιάζουν στο κοινό ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο της σύγχρονης φωτογραφίας, παγκοσμίως, στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

Η συμμετοχή γίνεται δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα www.worldphoto.org, ενώ φωτογράφοι όλων των δυνατοτήτων καλούνται να υποβάλουν έργα τους σε οποιονδήποτε από τους πέντε διαγωνισμούς των βραβείων: την Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοιχτό Διαγωνισμό, την Κατηγορία Νέων, τα Εθνικά Βραβεία και το Διαγωνισμό Student Focus. Στη «Σημείωση προς τους συντάκτες» μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το διαγωνισμό και τις κατηγορίες.

Πρώτη φορά για τα Βραβεία 2016, οι 14 Κατηγορίες Επαγγελματιών χωρίζονται σε δυοευδιάκριτες ενότητες: την Τέχνη και το Ντοκιμαντέρ. Αυτή η αλλαγή έγινε ώστε να υπάρχει μια σαφέστερη δομή με την οποία θα μπορούν να διακριθούν οι φωτογράφοι. Στις δυο αυτές ενότητες έχουν προστεθεί και νέες κατηγορίες, στην Τέχνη οι κατηγορίες Σκηνοθετημένη και Ενσταντανέ, και στο Ντοκιμαντέρ οι κατηγορίες Καθημερινή ζωή και Περιβάλλον.

Φέτος, επίσης για πρώτη φορά, το βρετανικό περιοδικό British Journal of Photography (BJP), το παλιότερο περιοδικό φωτογραφίας στον κόσμο, θα συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας και το Διαγωνισμό Student Focus. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο νικητής φωτογράφος του Διαγωνισμού Student Focus θα προβάλει online το έργο του στην ιστοσελίδα του BJP και θα έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη διαχείριση του λογαριασμού του περιοδικού στο Instagram.

Τα Sony World Photography Awards προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα σε όσους συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Πρώτα από όλα, όλες οι φωτογραφίες που υποβάλλονται αξιολογούνται από μια κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από κορυφαίους ειδικούς στο χώρο της φωτογραφίας. Πέρα από αυτό, οι φιναλίστ και οι νικητές φωτογράφοι χαίρουν παγκόσμιας έκθεσης και αναγνώρισης, ενώ έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν και να πουλήσουν τα έργα τους μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας.

Κάποια από τα έπαθλα των νικητών είναι τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακός φωτογραφικός εξοπλισμός από τη Sony, συμμετοχή στην έκθεση των Sony World Photography Awards στο Somerset House, στο Λονδίνο, προβολή των φωτογραφιών τους στον τόμο των Βραβείων 2016 και συνολικά χρηματικά έπαθλα ύψους $30.000 για τους νικητές των Κατηγοριών.

Τα SonyWorldPhotographyAwards 2015 προσέλκυσαν 173.444 συμμετοχές από 171 χώρες. Ο φωτογράφος John Moore, από το Getty Images, απέσπασε το βραβείο L’Iris d’Or μαζί με τον τίτλο Φωτογράφος της Χρονιάς 2015. Η ετήσια έκθεση των βραβείων με φωτογραφίες των νικητών και των φιναλίστ επέστρεψε στο Somerset House, στο Λονδίνο και σημείωσε ρεκόρ 33.394 επισκεπτών.

Η λίστα των φιναλίστ των Sony World Photography Awards θα ανακοινωθεί στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι νικητές των κατηγοριών θα αποκαλυφθούν στις 21 Απριλίου με παράλληλη έκθεση των έργων τους στο Somerset House, στο Λονδίνο, η οποία θα διαρκέσει από τις 22 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2016.

Οι φωτογραφίες των νικητών καθώς και των φιναλίστ των Βραβείων 2015 είναι διαθέσιμες για λήψη στην ηλεκτρονική τοποθεσία press.worldphoto.org

Σημείωσεις προς τους συντάκτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Κατηγορίες επαγγελματιών – 14 κατηγορίες σε δυο ενότητες για σοβαρούς φωτογράφους, οι οποίοι κρίνονται για μια σειρά από έργα τους.

○Τέχνη - Αρχιτεκτονική, Εννοιολογική Σύλληψη, Τοπίο, Πορτρέτο, Σκηνοθετημένη, Νεκρή φύση, Ενσταντανέ

○Ντοκιμαντέρ - Καμπάνια, Επικαιρότητα, Σύγχρονα θέματα, Καθημερινή ζωή, Περιβάλλον, Άνθρωποι, Σπορ

Ανοικτός Διαγωνισμός – είναι ανοιχτός σε όλους τους φωτογράφους και χωρίζεται σε 10 κατηγορίες, στις οποίες οι φωτογράφοι κρίνονται για μία και μόνο φωτογραφία.

○Αρχιτεκτονική, Τέχνες & Πολιτισμός, Βελτιωμένη, Σε χαμηλό φωτισμό, Φύση & Άγρια ζωή, Πανοραμικές, Άνθρωποι, Χαμόγελα, Σε κλάσματα δευτερολέπτου, Ταξίδια

Κατηγορία Νέων – για φωτογράφους ηλικίας μεταξύ 12 και 19 ετών. Χωρίζεται σε 3 κατηγορίες, στις οποίες οι φωτογράφοι κρίνονται για μία και μόνο φωτογραφία.

○Πολιτισμός, Περιβάλλον, Πορτρέτα

Εθνικά Βραβεία – αναζητούνται οι καλύτερες μοναδικές λήψεις ντόπιων φωτογράφων από περισσότερες από 50 χώρες.

Διαγωνισμός Student Focus – για νέα φωτογραφικά ταλέντα που σπουδάζουν φωτογραφία σε οποιοδήποτε επίπεδο

○Ανατρέξτε στην τοποθεσία www.worldphoto.org για να δείτε μια πλήρη λίστα των χωρών που συμμετέχουν

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

●4 Δεκεμβρίου 2015 – Λήγει ο διαγωνισμός Student Focus.

●5 Ιανουαρίου 2016 – Λήγει ο Ανοικτός διαγωνισμός, ο διαγωνισμός για την Κατηγορία Νέων και ο διαγωνισμός για τα Εθνικά βραβεία.

●12 Ιανουαρίου 2016 – Λήγει ο διαγωνισμός για την Κατηγορία Επαγγελματιών.

●23 Φεβρουαρίου 2016 – Ανακοινώνεται η λίστα των φιναλίστ για την Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοικτό Διαγωνισμό, τα Εθνικά Βραβεία, και την Κατηγορία Νέων.

●1 Μαρτίου 2016 – Θα αποκαλυφθεί η λίστα των φιναλίστ για την Κατηγορία Student Focus.

●15 Μαρτίου 2016 – Ανακοινώνονται οι νικητές των Εθνικών Βραβείων.

● 29 Μαρτίου 2016 – Αποκαλύπτονται οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων.

●21 Απριλίου 2016 – Θα ανακοινωθούν σε μία τελετή απονομής, μαζί με γκαλά, στο Λονδίνο, ο νικητής του βραβείου L’Iris d’Or και του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς, καθώς και οι Φωτογράφοι της Χρονιάς στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στις Κατηγορίες Νέων και Student Focus.

●22 Απριλίου – 8 Μαΐου – Έκθεση των Sony World Photography Awards 2015, στο Somerset House, στο Λονδίνο.

Σημείωση προς τους συντάκτες

●Sony World Photography Awards 2015 – πλήρης κατάλογος των κατηγοριών

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

●Αρχιτεκτονική

●Τέχνες & Πολιτισμός

●Βελτιωμένη

●Σε χαμηλό φωτισμό

●Φύση & Άγρια ζωή

●Πανοραμικές

●Άνθρωποι

●Χαμόγελα

●Σε κλάσματα δευτερολέπτου

●Ταξίδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ

●Περιβάλλον

●Πορτρέτα

●Πολιτισμός

●Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι δωρεάν και όλες οι φωτογραφίες που υποβάλλονται πρέπει να έχουν ληφθεί μέσα στο 2015. Οι φωτογράφοι μπορούν να συμμετέχουν είτε στην Κατηγορία επαγγελματιών, είτε στον Ανοικτό διαγωνισμό, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν και στα δυο. Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα www.worldphoto.org

●Οι φωτογραφίες από τα Sony World Photography Awards 2014 είναι διαθέσιμες μέσω του κέντρου τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας. Εγγραφείτε στο press.worldphoto.org/register

Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας υποστηρίζει επαγγελματίες, ερασιτέχνες και νέους φωτογράφους, δημιουργώντας μια παγκόσμια πλατφόρμα για τη βιομηχανία της φωτογραφίας, μέσω της οποίας μπορεί επικοινωνεί, να συγκλίνει και να επιδεικνύει τις τρέχουσες τάσεις σε όλα τα είδη της φωτογραφίας.Επωμίζεται τη διοργάνωση διαφόρων πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο, οι οποίες οδηγούν σε προγράμματα, που εμπλέκουν τους φωτογράφους σε εμπορικές, πολιτισμικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες μέσα στους πολλούς τομείς της βιομηχανίας της φωτογραφίας, ενώ συγχρόνως δημιουργεί πολιτιστικά δρώμενα για να συμμετέχει και το ευρύ κοινό. Τελευταία, στις δραστηριότητες του World Photography συμπεριελήφθησαν και οι παρακάτω: τα βραβεία φωτογραφίας Sony World Photography Awards, το World Photography Student Focus Competition και το Youth on Assignment. Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας διοργάνωσε, πρόσφατα, το Photo Shanghai, την πρώτη διεθνή εκδήλωση Art Fair στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, η οποία επικεντρώνεται στη φωτογραφία, καθώς και το The Magazine, μία μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση, η οποία εξερευνά, συζητά και αναλύει τη φωτογραφία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας έχει επίσης έντονη ηλεκτρονική παρουσία μέσω του website του, του Twitter, του Facebook και του Instagram και εμπλέκει το ηλεκτρονικό κοινό του σε τακτικές συζητήσεις μέσω του PhotoTALK. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική τοποθεσία www.worldphoto.org

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. WebSite της SonyGlobal: http://www.sony.net/.

Οι ονομασίες Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, α, BRAVIA και XDCAM αποτελούν σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα της SonyCorporation. Όλες οι άλλες ονομασίες ή λογότυπα που τυχόν αναφέρονται αποτελούν σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους.

Συνημμένα αρχεία

Έγγραφο Word