Ακολουθήστε το Sony Hellas

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης αετού από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Δελτίο τύπου   •   Μάρ 16, 2015 13:07 EET

ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΠΤΗΣΗΣ ΑΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Στις 14 Μαρτίου 2015, η μη κερδοσκοπική οργάνωση FREEDOM έσπασε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, για την επιτυχημένη πτήση του Αετού Darshan, ο οποίος «φορώντας» μια Sony Action Cam πέταξε από την κορυφή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Burj Khalifa στο Dubai.

Χρησιμοποιώντας την Sony Action Cam Mini HDR-AZ1, μια από τις μικρότερες action κάμερες του κόσμου, με τεχνολογία τελευταίας γενιάς, η πτήση κατέγραψε το τοπίο από την μοναδική οπτική του αετού, συλλαμβάνοντας μαγευτικό υλικό.

Μπορείτε να δείτε την πτήση του Darshan εδώ.

Η πτήση του Αυτοκρατορικού Αετού, που εκπαιδεύτηκε από τον επικεφαλής της FREEDOM Jacques Olivier Travers, από την κορυφή του Burj Khalifa που βρίσκεται στα 829,8 μέτρα, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ενώ δημιουργεί ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό της πτήσης πτηνού από το υψηλότερο κτίριο που έχει κατασκευαστεί από άνθρωπο στον κόσμο.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση FREEDOM, σε συνεργασία με τη SOS (SaveOurSpecies) και την UNESCOεπιδιώκουν την ευαισθητοποίηση του κοινού, στον αγώνα για την προστασία της άγριας ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως καταγράφεται και από την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN.

Ο Darshanο Αετός, που έθεσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα και λαμπρός πρεσβευτής απειλούμενου είδους, που έχει επανεισαχθεί επαρκώς στο φυσικό του περιβάλλον, μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων αποκατάστασης, τα οποία έχουν σώσει τον Αυτοκρατορικό Αετό από την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN και συνεπώς από την εξαφάνιση.

Οι Αετοί της FREEDOM, έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις από ποικίλα μνημεία της Ευρώπης, όπως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και ο Πύργος του Eiffel (301 μέτρα), ενώ οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις πτήσεις αυτές, αποτελούν τις εικόνες ζώων με την μεγαλύτερη προβολή στο διαδίκτυο για το 2013-2014.

Η Sony και η FREEDOM

Η Sony συνεργάζεται με τη FREEDOM, ως επίσημος χορηγός, προκειμένου να τη βοηθήσει να επιτύχει τον στόχο της, που είναι ο επαναπατρισμός των θαλασσαετών στη φυσική τους κατοικία στις Γαλλικές και τις Ελβετικές Άλπεις. Η Sony προσφέρει τις βιντεοκάμερες Action CamTM στη FREEDOM, για να μπορέσει να καταγράψει με ακρίβεια τις πτήσεις των θαλασσαετών. Η FREEDOM θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό για να κατανοήσει τη συμπεριφορά των αετών και να προετοιμάσει καλύτερα το έδαφος για τον επαναπατρισμό τους.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Action Camτην καθιστούν ικανή να προσφέρει ομαλό περιεχόμενο βίντεο Full-HD, ενώ χάρη στην τεχνολογία SteadyShotTM της Sony, και σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επικάλυψης δεδομένων GPS πάνω στις λήψεις, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να αποκτήσει η Freedom τις πληροφορίες που χρειάζεται για το έργο της. Επιπλέον, λόγω του μικρού μεγέθους της Action Cam, μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί πάνω σε αετούς χωρίς να εμποδίζει το πέταγμα τους, με οποιονδήποτε τρόπο.

                                                                   - Τέλος -

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Η Sony Corporation είναι μία από ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $72 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2013. Web Site της Sony Global: http://www.sony.net

Οι ονομασίες Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA και XDCAM αποτελούν σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα της Sony Corporation. Όλες οι άλλες ονομασίες ή λογότυπα που τυχόν αναφέρονται αποτελούν σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους.

Συνημμένα αρχεία

Έγγραφο Word