Ακολουθήστε το Sony Hellas

O Nadav Kander θα τιμηθεί με το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία στα Sony World Photography Awards 2019

Δελτίο τύπου   •   Μάρ 06, 2019 12:00 EET

  • Το έργο του Nadav Kander θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Sony World Photography Awards στο Somerset House, στο Λονδίνο, από τις 18 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου
  • Nadav Kander συνομιλεί με τον William A. Ewing στις 18 Απριλίου, στο Λονδίνο
  • Οι φωτογραφίες του καλλιτέχνη είναι διαθέσιμες στο press.worldphoto.org

5 Μαρτίου 2019: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε σήμερα τον καλλιτέχνη Nadav Kander, ως τον αποδέκτη του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία 2019 στα Sony World Photography Awards.

Ο καλλιτέχνης θα τιμηθεί στην τελετή απονομής των Βραβείων του Λονδίνου στις 17 Απριλίου για την μοναδική του πορεία και τη σημαντική προσφορά του στην φωτογραφία. Τα Βραβεία θα τιμήσουν τον καλλιτέχνη με μια αναλυτική παρουσίαση του έργου του, στην Έκθεση των Sony World Photography Awards 2019, η οποία θα διεξαχθεί από τις 18 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, στο Somerset House του Λονδίνου. Η έκθεση θα δώσει στους θεατές τη σπάνια ευκαιρία να δουν από κοντά επτά διαφορετικά έργα του Kander στον ίδιο χώρο, άλλα αναγνωρίσιμα και άλλα λιγότερο γνωστά στο κοινό, όπως πορτρέτα, μορφολογικές μελέτες, τοπία και κινούμενες εικόνες.

Την έναρξη της έκθεσης θα σηματοδοτήσει η δημόσια συζήτηση από την συνέντευξη του Nadav Kander από τον William A. Ewing, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Η έκδοση του σκληρόδετου βιβλίου των Sony World Photography Awards 2019, θα περιλαμβάνει επίσης ένα δοκίμιο για το έργο του καλλιτέχνη από τον David Campany, καθώς και μια ειδικά επιλεγμένη συλλογή από φωτογραφίες.

Μιλώντας για το βραβείο του, ο Nadav Kander σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή, να είσαι ο αποδέκτης του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία για το 2019, καθώς σημαίνει πως υπήρξες έμπνευση για άλλους καλλιτέχνες και δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη φιλοφρόνηση από αυτή. Αισθάνομαι τιμή που βρίσκομαι στην ίδια θέση με τους προηγούμενους αποδέκτες του βραβείου και αν έχω καταφέρει να εμπνεύσω τους ανθρώπους να κάνουν μια βαθύτερη αναζήτηση και να φωτογραφίζουν πιο αυθεντικά, τότε η τιμή αυτή είναι διπλή. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη Sony και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας για αυτόν τον θεσμό που δημιούργησαν, είναι πραγματικά πολύ γενναιόδωρος».

Ο Scott Gray, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, προσθέτει: «Ο Nadav Kander ξεχωρίζει για την διαφορετικότητά του, τη δύναμη και την ευφυΐα του. Δυναμικές, ισχυρές φωτογραφίες με απίστευτη κλιμάκωση, συχνά παρουσιάζουν την κυριαρχία του ανθρώπου πάνω στην αθωότητα του περιβάλλοντός μας. Είμαι ενθουσιασμένος που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας μπορεί να τιμήσει έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη, παρουσιάζοντας έργα από όλη την καριέρα του.»

Με την αποδοχή του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία, ο Kander αποτελεί μέλος της ομάδας των υπόλοιπων διακεκριμένων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι Candida Höfer, Martin Parr, Elliott Erwitt, William Klein, Eve Arnold και Mary Ellen Mark. Το έργο του Kander στην Έκθεση Sony World Photography Awards 2019, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Flowers Gallery του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Η ατομική έκθεση, «Nadav Kander: Dark Line - The Thames Estuary», πραγματοποιείται στο Flowers Gallery της Νέας Υόρκης από τις 4 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου του 2019.

Η πρεμιέρα της έκθεσης για τον Τύπο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 9 π.μ. στο Somerset House, στο Λονδίνο.

ΠΑ μέσω του press@worldphoto.org

*****

Με ενεργή παρουσία για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Nadav Kander (1961) έχει παραμείνει μια επιβλητική και δυναμική παρουσία στο χώρο της φωτογραφίας. Η καλλιτεχνική του πορεία εκτείνεται σε όλα τα φωτογραφικά είδη και το βραβευμένο έργο του είτε είναι εμπορικό, προσωπογραφίες, μορφές και τοπία υπογράφεται από το μοναδικό στυλ του, που συχνά γεννά συναισθήματα ηρεμίας και ανησυχίας.

Ζώντας και δουλεύοντας στο Λονδίνο, ο Kander έχει κυκλοφορήσει επτά βιβλία και έχει συμπεριληφθεί σε περίπου 30 διεθνείς εκθέσεις. Το 2015 του απονεμήθηκε το «Honorary Fellowship» από την Royal Photographic Society, ενώ τα έργα του φιλοξενούνται σε πολλές δημόσιες συλλογές παγκοσμίως, όπως στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτου, στο Λονδίνο και στο Μουσείο Σύγχρονης Φωτογραφίας, στο Σικάγο.

Ανάμεσα σε επιλεγμένα έργα του βρίσκουμε: «Το Yangtze - The Long River», για το οποίο απέκτησε το Βραβείο Prix Pictet το 2009, το «Dust», με το οποίο διερευνά τα απομεινάρια του Ψυχρού Πολέμου μέσα από τα ραδιενεργά ερείπια των κρυφών πόλεων στα σύνορα μεταξύ Καζακστάν και Ρωσίας, τα έργα «Bodies 6 Women», «1 Man» και «Obama’s People», μια αναγνωρισμένη συλλογή από 52 πορτρέτα που δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του New York Times Magazine. Στην συνεχιζόμενη σειρά «Dark Line - The Thames Estuary», παρουσιάζει την προσωπική του οπτική για το τοπίο του ποταμού Τάμεση, στο σημείο που συνδέεται με τη θάλασσα.

Έκθεση Sony World Photography Awards 2019

Το έργο του Nadav Kander θα παρουσιαστεί στο Somerset House του Λονδίνου ως τμήμα της Έκθεσης Sony World Photography Awards 2019.

Αυτή η σημαντική νέα έκθεση προσφέρει μια διεξοδική ματιά στις καλύτερες οπτικές αφηγήσεις και εικόνες του 2018 από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που έχουν τιμηθεί στα Βραβεία για το 2019.

Με πάνω από 800 φωτογραφίες σε έκθεση και με ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών προσεγγίσεων και διαφορετικών θεμάτων, αυτή η παγκόσμια έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει τις νικήτριες και φιναλίστ συμμετοχές των Sony World Photography Awards, συμπεριλαμβανομένου του «Φωτογράφου της Χρονιάς», στους τέσσερις διαγωνισμούς: «Επαγγελματιών», «Ανοιχτού Διαγωνισμού» , «Διαγωνισμού Νέων» και «Student». Με 327.000 υποβολές από 195 χώρες και περιοχές το 2019, τα Βραβεία συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτογραφίας παγκοσμίως.

Παράλληλα με την κύρια έκθεση, θα υπάρξει μια αποκλειστική έκθεση έργων από τους αποδέκτες των Βραβείων για το 2018, από τον «Διαγωνισμό Επαγγελματιών», «Student» και «Sony Alpha Female υποτροφιών», καθώς και από τις φιναλίστ και νικήτριες φωτογραφίες του Βραβείου ZEISS Photography Award 2019. Επιπλέον, θα υπάρχει μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή φωτογραφιών από το «The Swap Project», μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και του Creative hub, που εμπλέκει την φωτογραφική κοινότητα παγκοσμίως, τα μέλη της οποίας αντάλλασσαν μεταξύ τους κάποιες από τις καλύτερες τους φωτογραφίες.

Μετά την ολοκλήρωσή της στο Λονδίνο, η Έκθεση των Sony World Photography Awards 2019, θα ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία που θα περιλαμβάνει εκθέσεις στην Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τίτλος:   Έκθεση Sony World Photography Awards 2019

Τόπος Διεξαγωγής:    Somerset House, Λονδίνο, WC2R 1LA

Ημερομηνίες:    18 Απριλίου-6 Μαΐου του 2019

Ημέρες και Ώρες:    Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ.-9μ.μ./ Σάββατο- Κυριακή 10π.μ.-8μ.μ.

Εισιτήρια:    £8 - £14/ Συνδυασμός ομιλίας Nadav Kander & έκθεσης £25

Κρατήσεις:  worldphoto.org/2019exhibition

Τίτλος:    Nadav Kander, καλλιτέχνης σε συζήτηση

Τόπος Διεξαγωγής:    Αμφιθέατρο Edmond J Safra, King’s College London, The Strand, WC2R 2LS

Ημερομηνίες:    Πέμπτη 18 Απριλίου

Ώρες:    7-8:30 μ.μ.

Εισιτήρια:    £25 συνδυαστικό εισιτήριο για την ομιλία και την έκθεση

Κρατήσεις:   worldphoto.org/2019exhibition


Σημειώσεις για τους συντάκτες

Μια ευρεία γκάμα φωτογραφιών του Nadav Kander μαζί με τις νικήτριες και φιναλίστ φωτογραφίες των Sony World Photography Awards, είναι διαθέσιμες για λήψη προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.worldphoto.org/press

Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι μια διεθνής πλατφόρμα για πρωτοβουλίες σχετικά με τη φωτογραφία. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες, σκοπεύοντας να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης γύρω από τη φωτογραφία, επιβραβεύοντας την καλύτερη απεικόνιση και τους καλύτερους φωτογράφους του πλανήτη. Είμαστε περήφανοι που χτίζουμε διαρκείς σχέσεις τόσο με επιμέρους φωτογράφους όσο και με τους κορυφαίους εταίρους του κλάδου σε όλο τον κόσμο. Φιλοξενούμε ένα ετήσιο χαρτοφυλάκιο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: Sony World Photography Awards, τον μεγαλύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό παγκοσμίως, και PHOTOFAIRS, διεθνείς συναντήσεις τέχνης αφιερωμένες στη φωτογραφία. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.worldphoto.org

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής που απευθύνονται σε καταναλωτές, επαγγελματίες και τον κλάδο των επιχειρήσεων. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, τη ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $77 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2018.

Παγκόσμιο Web Site της Sony:http://www.sony.net/