Ακολουθήστε το Sony Hellas

Οι λεμούριοι και οι σεμνοπίθηκοι βλέπουν τηλεόραση με ανάλυση 4K στα πλαίσια της επανένταξής τους στην άγρια φύση

Δελτίο τύπου   •   Δεκ 09, 2015 12:52 EET

Οι λεμούριοι και οι σεμνοπίθηκοι βλέπουν

τηλεόραση με ανάλυση 4K στα πλαίσια της επανένταξής τους στην άγρια φύση

Η ρεαλιστική ποιότητα εικόνας της BRAVIA χαρίζει στα ζώα μια ματιά της καινούργιας τους κατοικίας, ως μέρος του προγράμματος «Back to the Wild»

Το διεθνώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα για την προστασία των ζώων, The Aspinall Foundation, εγκατέστησε τηλεοράσεις BRAVIA 4K της Sony στο χώρο διαβίωσης των πρωτευόντων θηλαστικών, ώστε να προβάλει ρεαλιστικό υλικό με αναλυτικές λεπτομέρειες στα ζώα που πρόκειται να εισαχθούν σε προστατευμένες περιοχές του φυσικού τους περιβάλλοντος, από το 2016 και μετά.

Αυτό το δοκιμαστικό εγχείρημα αποτελεί μέρος ενός συνεχιζόμενου προγράμματος με πολλά στάδια που έχει σκοπό να προετοιμάσει τους λεμούριους και τους σεμνοπιθήκους για το επερχόμενο ταξίδι τους. Οι τηλεοράσεις θα προσφέρουν στα θηλαστικά την εμπειρία της αντιμετώπισης νέων καταστάσεων και στόχων.

Αυτήν, την εβδομάδα, το καταφύγιο Port Lympne στο Κεντ, του Ηνωμένου Βασιλείου, εγκατέστησε τηλεοράσεις Sony BRAVIA X90C 4Ultra HD με τεχνολογίες αιχμής, στους χώρους διαβίωσης των λεμούριων και των σεμνοπιθήκων. Αυτό το δοκιμαστικό εγχείρημα γίνεται στo πλαίσιo του παγκοσμίως αναγνωρισμένου προγράμματος «Back to the Wild», για την προστασία των ζώων, και δίνει σε αυτά τα πρωτεύοντα θηλαστικά τη δυνατότητα να παρακολουθούν πλάνα από το φυσικό τους περιβάλλον στην Ιάβα και τη Μαδαγασκάρη, σε πολύ αναλυτικές λεπτομέρειες, ποιότητας 4K, ώστε να τα βοηθήσει, ενδεχομένως, να νιώσουν οικεία με το πιθανό νέο τους σπίτι.

Ο Simon Jeffery, Animal Manager στο καταφύγιο Port Lympne, σχολίασε τα εξής: «Εμείς, στο Port Lympne, πάντα αναζητούμε νέους τρόπους για να εμπλέκουμε και να δραστηριοποιούμε τα ζώα μας. Χρησιμοποιούμε πάρα πολλές διαφορετικές τεχνολογίες, ώστε να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον των ζώων μας αλλά και να τα διατηρούμε υγιή. Κάποιες φορές εμπλουτίζουμε το περιβάλλον τους με μυρωδιές ή γεύσεις, ή ακόμα και με νέες κατασκευές για σκαρφάλωμα, ή παιχνίδια, αλλά αυτήν τη φορά θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι κάπως διαφορετικό για να δούμε εάν θα έδειχναν ενδιαφέρον για το φυσικό τους περιβάλλον.»

«Παρόλο που οι χώροι διαβίωσης των ζώων μας έχουν σχεδιαστεί, ώστε να προσομοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με το φυσικό τους περιβάλλον, αποφασίσαμε να δώσουμε στους λεμούριους και τους σεμνοπιθήκους μας μια γεύση από το πώς είναι πραγματικά η άγρια φύση, που ίσως κάποτε γίνει το νέο τους σπίτι. Η ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης BRAVIA 4K της Sony είναι τόσο καθαρή και λεπτομερής, που είναι σαν να βλέπεις το τροπικό δάσος με τα ίδια σου τα μάτια.»

Η νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA X90C φέρνει την εκπληκτική ποιότητα εικόνας 4K σε ο,τιδήποτε και αν βλέπετε, με τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από την ανάλυση HD. Χάρη στον ισχυρό επεξεργαστή εικόνας 4K, X1, η καθαρότητα και η αντίθεση κάθε σκηνής είναι πλέον ακόμα περισσότερο ρεαλιστική. Όσο για τα χρώματα στην εικόνα, με τη μοναδική τεχνολογία TRILUMINOS Display της Sony θα απολαύσετε το μεγαλύτερο από ποτέ χρωματικό εύρος, που κάνει τα τροπικά δάση με την πλούσια βλάστηση να φαίνονται εκπληκτικά αληθινά.

Ο Simon πρόσθεσε ότι: «Από το 2012, έχουμε επανεισάγει με επιτυχία αρκετές ομάδες σεμνοπιθήκων, γιββώνων και γκρι πιθήκων των φύλλων (Presbytiscomata) από το καταφύγιο Port Lympne και το αδερφό πάρκο μας, Howletts Wild Animal Park, σε προστατευμένα δάση στην Ιάβα. Σχεδιάζουμε να στείλουμε εκεί και αυτό το συγκεκριμένο γκρουπ σεμνοπιθήκων, το 2016.»

«Παρόλο που εδώ και καιρό εργαζόμαστε στενά με τις τοπικές κοινωνίες στη Μαδαγασκάρη, δεν έχουμε εντάξει ακόμα λεμούριους, που έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία, από τα πάρκα μας σε αυτό το μοναδικό νησί. Οι έρευνές μας και η δουλειά που έχει γίνει επί τόπου στέφθηκαν με επιτυχία και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα αρχίσουμε να ερευνάμε την πιθανότητα να στείλουμε λεμούριους που γεννήθηκαν στην αιχμαλωσία πίσω στη φύση, όπου ανήκουν.»

Ως μέρος του ιδρύματος The Aspinall Foundation, το καταφύγιο Port Lympne έχει αφιερωθεί στην προστασία σπάνιων ειδών και ειδών υπό εξαφάνιση και στην επιστροφή τους σε προστατευμένες περιοχές στην άγρια φύση, όπου αυτό είναι δυνατό. Το Port Lympne εμπλέκεται ενεργά σε προγράμματα ανταλλαγής και εκτροφής σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει πολλές επιτυχίες στον τομέα της εκτροφής.

Στα προγράμματα επανένταξης συμπεριλαμβάνεται και η διασφάλιση των κατάλληλων υποδομών. Οι ομάδες που βρίσκονται στην περιοχή είναι επαρκώς εξοπλισμένες, ώστε να παρακολουθούν τα πάντα πριν και μετά την απελευθέρωση, κατασκευάζονται οι κατάλληλοι χώροι διαβίωσης, ώστε να εγκλιματιστούν και να εγκατασταθούν τα ζώα στα νέα τους σπίτια, ενώ παράλληλα αλλάζει σταδιακά και η διατροφή τους. Σε όλα τα βήματα της διαδικασίας απασχολούνται εξειδικευμένοι κτηνίατροι και φύλακες, ώστε να διασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση.

- Τέλος -

Σχετικά με την τηλεόραση X90C TV

Η νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA X90C είναι απίστευτα λεπτή, με πάχος μόλις 4,9 χλστ., και προσφέρει ταυτόχρονα όμορφη εμφάνιση και λειτουργία, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε απίστευτες εικόνες 4K με εκπληκτική καθαρότητα, ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακή αντίθεση.

Ο ισχυρός 4K επεξεργαστής X1 χαρίζει εντυπωσιακή ποιότητα εικόνων σε ό,τι κι αν βλέπετε. Κάθε πηγή αναλύεται έξυπνα και αναβαθμίζεται σε σχεδόν 4K ανάλυση, είτε παρακολουθείτε τηλεοπτικά προγράμματα, Blu-ray Disc, DVD, είτε 4Κ βίντεο από το internet.

Χάρη στον ισχυρό επεξεργαστή εικόνας 4K, X1, αλλά και την τεχνολογία ακριβείας απεικόνισης χρωμάτων, η BRAVIA χαρίζει ακόμα πιο ζωντανά και πιο ραφιναρισμένα χρώματα. Κάθε σκηνή γεμίζει με πλούσια και ζωντανά κόκκινα, πράσινα και μπλε. Με τη μοναδική τεχνολογία TRILUMINOS Display, της Sony, θα απολαύσετε ένα μεγαλύτερο, από ποτέ, χρωματικό εύρος.

Η X90C είναι συμβατή με HDR, το οποίο αναπαράγει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος φωτεινότητας ή επιπέδων φωτεινότητας και φέρνει εντονότερη αντίθεση στην οθόνη. Χάρη σε αυτήν τη βελτιωμένη αντίθεση αποκαλύπτονται και οι λεπτές αποχρώσεις της εικόνας, από τα γεμάτα λεπτομέρειες μαύρα και τις σκιές, μέχρι τα πιο φωτεινά λευκά και τα χρώματα.


Σχετικά με το καταφύγιο Port Lympne Reserve

Το καταφύγιο Port Lympne, που βρίσκεται κοντά στο Άσφορντ, στο Κεντ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα με άγρια ζώα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με έκταση πάνω από 2.428 στρέμματα, αυτό το καταφύγιο προσφέρει την αυθεντική εμπειρία σαφάρι στο Κεντ. Οι επισκέπτες μπορούν, πάνω σε ένα φορτηγάκι ειδικό για σαφάρι, να ζήσουν την Αφρικανική εμπειρία, σε περίπου 404 στρέμματα σαβάνας στο Κεντ – μαζί με ζώα από την Αφρική, απολαμβάνοντας την εντυπωσιακή θέα της φύσης και των ακτών του Κεντ.


Είναι διάσημο για τους μεγάλους ανοιχτούς χώρους του, αλλά και τη φυσική του ομορφιά. Εκεί εκτρέφονται και προφυλάσσονται κάποια από τα πλέον απειλούμενα είδη ζώων στον κόσμο, ενώ τους παρέχεται καταφύγιο και απομόνωση σε φυσικό περιβάλλον.


Το Port Lympne προσφέρει επίσης τη δυνατότητα διανυκτερεύσεων σε διάφορα καταλύματα, όπως σε πολυτελές εποχιακό glamping (κάμπινγκ με γκλάμουρ), σε ξύλινες καλύβες για κάμπινγκ, σε ένα boutique hotel, σε ένα άνετο αγροτόσπιτο και σε πολυτελή μοντέρνα δεντρόσπιτα.


Σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό ίδρυμα, The Aspinall Foundation, το Port Lympne ασχολείται ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος. Τα χρήματα των επισκεπτών πηγαίνουν στη χρηματοδότηση του καίριου έργου του καταφυγίου διατήρησης των ειδών υπό εξαφάνιση σε τέσσερις ηπείρους. www.aspinallfoundation.org/portlympne

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών.Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. Global Web Site της Sony: http://www.sony.net/

Συνημμένα αρχεία

Έγγραφο Word