Ακολουθήστε το Sony Hellas

Φυλάξτε για πάντα τις πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής σας σε ανάλυση 4K με τη νέα σειρά βιντεοκαμερών Handycam® της Sony

Δελτίο τύπου   •   Ιαν 07, 2016 13:01 EET

Οι ξεχωριστές στιγμές του σήμερα γίνονται οι καλύτερες αναμνήσεις του αύριο με τη νέα σειρά Handycam με νέα ανάλυση 4K[i] και δυο νέα μοντέλα HD

  • Βιντεοκάμερα 4K Handycam FDR-AX53 με νέο αισθητήρα Exmor R™ CMOS με περίπου 1,6x μεγαλύτερο μέγεθος pixel[ii], για απαράμιλλη ευαισθησία, ιδίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
  • Νέος φακός ZEISS® Vario-Sonnar T* για εντυπωσιακή ανάλυση που φτάνει τα 26,8 χλστ. σε ευρεία γωνία[iii], οπτικό ζουμ 20x και Clear Image ζουμ 30x[iv]
  • Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που ενεργοποιείται από τη λειτουργία Balanced Optical SteadyShot™ της Sony, η οποία έχει βελτιωθεί με τη ΝΕΑ λειτουργία Intelligent Active[v], αντισταθμίζοντας το κούνημα της κάμερας, ακόμα και όταν τρέχετε
  • Νέα δομή μικροφώνου, που συλλέγει ήχους από πέντε κατευθύνσεις παρέχοντας προηγμένη ποιότητα ήχου
  • Υψηλή ταχύτητα εγγραφής full HD στα 100fps για επεξεργασία post-production σε ταινίες με απίστευτα αργή κίνησηvii
  • Επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως χειροκίνητος δακτύλιος, ηλεκτρονικό σκόπευτρο, εγγραφή με Timecode και User Bit, για περισσότερη ευελιξία κατά τις λήψεις
  • Οι HD βιντεοκάμερες HDR-CX625 και HDR-CX450 διαθέτουν ενισχυμένα χαρακτηριστικά, όπως σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, λειτουργία αυτόματης εστίασης Fast Intelligent AF και την εφαρμογή Time-lapse Capture

Οι καθοριστικές στιγμές της ζωής μας μπορούν να συμβούν τόσο γρήγορα, που συχνά δεν καταφέρνουμε να εκτιμήσουμε πλήρως την ουσία της εμπειρίας που βιώσαμε. Είτε πρόκειται για τα πρώτα βήματα του παιδιού μας, το θεατρικό έργο του στο σχολείο, την αποφοίτηση του, ή το γάμο του, το βίντεο με τις αυτές χαρούμενες στιγμές είναι ένας πολύτιμος θησαυρός που θα μας βοηθήσει να τις ξαναζήσουμε παρέα με τους δικούς μας ανθρώπους. Οι ολοκαίνουργιες βιντεοκάμερες Handycam της Sony σάς δίνουν τη δυνατότητα να διαφυλάξετε αυτές τις στιγμές σε ζωντανές λεπτομέρειες ανάλυσης 4K.

FDR-AX53 – Μαγευτική ποιότητα εικόνας με τη βιντεοκάμερα Handycam 4Κ

Ο πατριάρχης της φετινής σειράς, η ολοκαίνουργια 4K Handycam της Sony, FDR-AX53,συνδυάζει την βελτιωμένη ποιότητα εικόνας με την απίστευτη απόδοση ήχου.

Η FDR-AX53 διαθέτει έναν νέο αισθητήρα Exmor R CMOS, που αποδίδει εξαιρετικά λεπτομερείς ταινίες σε 4K. Χάρη στο μέγεθος pixel του νέου αισθητήρα, που είναι περίπου 1,6x μεγαλύτεροii, η FDR-AX53 απολαμβάνει μεγαλύτερο επίπεδο ευαισθησίας από τον προκάτοχό της και επιτρέπει φανταστικά καθαρό περιεχόμενο με ξεχωριστή ανάλυση, ακόμα και σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό.

Η FDR-AX53 διαθέτει ένα νέο φακό ZEISS που επεκτείνεται ευρυγώνια έως και 26,8mmiii, συλλαμβάνοντας με ακρίβεια τη σκηνή από ευρεία γωνία ως τηλεφακό. Ο φακός χαρίζει στη βιντεοκάμερα ένα ισχυρό εύρος οπτικού ζουμ 20x και Clear Image ζουμ 30x (4K)/ 40x (FHD), για όμορφα κοντινά πλάνα, που δεν θέλετε να χάσετε.

Χάρη στα δυο στοιχεία φακού, το προηγμένο ασφαιρικό στοιχείο (ΑΑ) και το γυάλινο στοιχείο εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED), το χρωματικό σφάλμα μειώνεται αισθητά επιτρέποντας στο φακό να αποδίδει χρώματα με απίστευτη ακρίβεια για όμορφες λήψεις. Η επικάλυψη πολλαπλών στρώσεων ZEISS T* μειώνει τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις, όπως το φαινόμενο ειδώλων (ghosting) και αναλαμπών (flare), αποδίδοντας ευκρινέστερες και καθαρότερες εικόνες, ακόμα και σε εξωτερικές λήψεις με έντονο φως.

Η FDR-AX53 είναι η πρώτη βιντεοκάμερα Handycam που διαθέτει το ενισχυμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Balance Optical SteadyShot της Sony, ένα σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων που σας προσφέρει πλάνα χωρίς θόλωμα, όταν γυρίζετε με την κάμερα στο χέρι, ενώ χάρη στη νέα λειτουργία Intelligent Activev, έχετε καθαρές λήψεις ακόμα και όταν τρέχετε. Αυτό το εκπληκτικά ισχυρό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας προσφέρει εξαιρετικά ομαλή και καθαρή λήψη βίντεο από όλες τις γωνίες, ακόμα και όταν κινήστε ή χρησιμοποιείτε τηλεφακό με οπτικό ζουμ 20x και στοχεύετε σε κοντινά πλάνα. Η νέα λειτουργία Intelligent Active κάνει και κάτι παραπάνω, σας επιτρέπει να τραβάτε απίστευτα καθαρές λήψεις HD ακόμα και όταν τρέχετε.

Η FDR-AX53 εγγράφει σε 4Κ, στην απίστευτα μεγάλη ταχύτητα bit των 100Mbps, με το υψηλής απόδοσης φορμά εγγραφής XAVC S™[vi], ώστε κάθε πλάνο να γεμίζει από εκπληκτικές λεπτομέρειες 4K και να ξαναζείτε τα πάντα, από τα κύματα που έσκαγαν στην ακρογιαλιά, μέχρι τα πολύχρωμα κομφετί που έπεφταν στο πάρτι.

Η βιντεοκάμερα διαθέτει έναν αλγόριθμο αυτόματης εστίασης, που προσαρμόστηκε μόλις πρόσφατα, το Fast Intelligent AF, που βρίσκεται επίσης και στη φωτογραφική μηχανή α7S II της Sony, ο οποίος βελτιστοποιεί την επικοινωνία μεταξύ του φακού και του επεξεργαστή, ώστε να επιτυγχάνει ταχύτητες μέχρι και 40% μεγαλύτερεςii από προηγούμενα μοντέλα και με μεγαλύτερη ακρίβεια στη σύλληψη του θέματος.

Προηγμένη ποιότητα ήχου

Η νέα δομή μικροφώνου της FDR-AX53 συλλέγει ήχους από πέντε κατευθύνσεις, με αυτόν τον τρόπο συλλαμβάνει πραγματικούς ήχους και αποδίδει μια ρεαλιστικότερη αίσθηση του περιβάλλοντος. Χάρη στη βελτιωμένη δομή του μικροφώνου, τα επίπεδα του θορύβου έχουν πέσει κατά 40%ii, περίπου, και η στερεοφωνική απόδοση είναι σχεδόν διπλάσια, από ότι σε προηγούμενα μοντέλαii, προσφέροντας καθαρές εγγραφές σε περισσότερα περιβάλλοντα. Το μικρόφωνο 5,1 καναλιών της καταγράφει στερεοφωνικό ήχο υψηλής ποιότητας σε 2 κανάλια, σε φορμά XAVC S 4K/HD και ήχο surround, επίσης υψηλής ποιότητας, σε 5,1 κανάλια, σε φορμά AVCHD. Επιπλέον, η λειτουργία My Voice Canceling μειώνει τη φωνή του ίδιου του χρήστη όσο γίνεται η εγγραφή.

Εγγραφή full HD στα 100fps για ταινίες σε αργή κίνηση[vii]

Για πρώτη φορά στη σειρά Handycam, η FDR-AX53 εγγράφει σε Full HD στα 100fps, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε τις λήψεις σας σε συναρπαστικά πλάνα αργής κίνησης με το δωρεάν λογισμικό για υπολογιστές, το PlayMemories Home™, και να δώσετε μια νέα διάσταση στις ερασιτεχνικές σας παραγωγές.

Διαθέτει πολλές επαγγελματικές βελτιώσεις για να έχετε μεγαλύτερη ευελιξία όταν γυρίζετε βίντεο, όπως το χειροκίνητο δακτύλιο και ένα κουμπί, στο οποίο μπορείτε να συνδέσετε λειτουργίες, όπως το ζουμ, την εστίαση και την έκθεση και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, που βοηθάει τον χρήστη να συνθέτει με ευκολία σκηνές ακόμα και όταν τις γυρίζει κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Οι προηγμένοι χρήστες μπορούν, επίσης, να εκμεταλλευτούν τις επιλογές Time Code και User Bit για να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην επεξεργασία.

Για να απολαμβάνετε τις λήψεις σας στο σπίτι, μπορείτε να αναπαράγετε το περιεχόμενο 4K σε μια τηλεόραση συμβατή με 4K μέσω του καλωδίου HDMI που σας παρέχεται, ή να μετατρέψετε αυτόματα τα 4K πλάνα σας σε Full HD για αναπαραγωγή σε μια τηλεόραση HD. Με αυτήν τη βιντεοκάμερα Handycam, μπορείτε ακόμα να αναπαράγετε τριμαρισμένες εικόνες 4Κ από επιλεγμένα πλάνα βίντεο, να μεγαλώσετε ή να κροπάρετε[viii] επιλεγμένη μέρη του πλάνου σε ποιότητα Full HD.

Περισσότεροι καινούργιοι τρόποι για να αποτυπώνετε και να μοιράζεστε τις αναμνήσεις σας

Η σειρά Full HD βιντεοκαμερών της Sony καλωσορίζει δυο νέα μέλη, την HDR-CX625 και την HDR-CX450. Όπως και τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους, η ευρεία γωνία τους φτάνει τα 26,8 χλστ.iii, για όμορφες οικογενειακές στιγμές σε κάθε περίσταση. Και τα δυο αυτά καινούργια μοντέλα, επωφελούνται από τις τεχνολογίες σταθεροποίησης εικόνας, συγκεκριμένα η HDR-CX625 διαθέτειτην προηγμένη Balanced Optical SteadyShot με τη λειτουργία Intelligent Active 5 αξόνων, και η HDR-CX450 την Optical SteadyShot με τη λειτουργία Intelligent Active 5 αξόνων, και διασφαλίζουν υλικό χωρίς θόλωμα και γεμάτο λεπτομέρειες.

Οι βιντεοκάμερες Handycam έχουν δυνατότητα εγγραφής σε φορμά XAVC S στην υψηλή ταχύτητα bit των 50Mbpsvi και διαθέτουν Fast Intelligent AF. Η ανώτερη ποιότητα ήχου είναι εξασφαλισμένη, χάρη στην απόδοση του μικροφώνου surround με 5,1 κανάλια[ix] και τη λειτουργία My Voice Canceling.

Με το δωρεάν λογισμικό για υπολογιστές PlayMemories Home της Sony, μπορείτε να οργανώσετε και να επεξεργαστείτε το υλικό σας, καθώς και να δημιουργήσετε τις προσωπικές σας ταινίες υψηλής ποιότητας σε time-lapsevii χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Time-lapse Capture για έντονες και γεμάτες αντίκτυπο σκηνές σε 4K με την FDR-AX53, και σε HD με την HDR-CX625 και την HDR-CX450.

Κάντε live αναμεταδόσεις

Για να βάλετε κι άλλους στο παιχνίδι, με όλα τα νέα μοντέλα Handycam μπορείτε να κάνετε Live Streaming μέσω του USTREAMTM [x] στα HD βίντεο και τις ηχητικές εγγραφές που έχετε δημιουργήσει με τις βιντεοκάμερες Handycam, μέσω ενός ασύρματου σημείου πρόσβασης. Κανένας, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεται, δεν θα χάνει πια τις σημαντικές σας στιγμές.

Όπως και σε όλες οι σειρές των βιντεοκαμερών Handycam της Sony, τα νέα μοντέλα διαθέτουν μια εσωτερική αυτόματη λειτουργία επεξεργασίας ταινίας, το Highlight Movie Maker[xi], το οποίο επιλέγει τις βασικές στιγμές από τις λήψεις σας όπως τα γέλια ή τα ζουμαρισμένα πλάνα και τα συνθέτει σε μικρά κλιπάκια, χωρίς να πρέπει εσείς να κάνετε επεξεργασία post-production. Μπορείτε να τα εξατομικεύσετε με εφέ μετάβασης και μουσική soundtrack και μόλις τα ολοκληρώσετε, να τα μοιραστείτε εύκολα σε MP4, στα site κοινωνικής δικτύωσης.

Η νέα 4Κ βιντεοκάμερα Handycam της Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τα μέσα Μαρτίου του 2016. Οι full HD βιντεοκάμερες θα είναι διαθέσιμες από τα μέσα Φεβρουαρίου 2016.

Μπορείτε να βρείτετις πλήρεις προδιαγραφέςτης νέας FDR-AX53, εδώ, της HDR-CX625 εδώ και της HDR-CX450 εδώ.

[i]3840 x 2160 pixels

[ii] Σε σύγκριση με τις FDR-AXP33/FDR-AX33

[iii] Ισοδύναμο με 35mm

[iv] Οπτικό ζουμ 20x, Clear Image ζουμ 30x (4K)/ 40x (FHD)

[v] Διατίθεται μόνο σε εγγραφή HD

[vi]Απαιτείται κάρτα μνήμης SDXC/SDHC UHS-I U3 ή υψηλότερο για εγγραφή σε φορμά XAVC S 4K στα 100Mbps και κάρτα μνήμης SDXC/SDHC Κατηγορίας 10 ή υψηλότερη για εγγραφή σε φορμά XAVC S 4K στα 60Mbps και σε φορμά XAVC S HD στα 50Mbps

[vii] Διατίθεται με την εφαρμογή PlayMemories Home. Για δημιουργία ταινίας με time-lapse, είναι απαραίτητη η έκδοση 5.1(Windows)/3.1(Mac), η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2016, ή αργότερα.

[viii] Το ελάχιστο μέγεθος τριμαρίσματος είναι 1920 x 1080

[ix] Η εγγραφή σε 5,1κανάλια γίνεται μόνο σε AVCHD

[x] Απαιτείται Wi-Fi router ή smartphone με δυνατότητα tethering.

[xi] Διατίθεται μόνο σε AVCHD 

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών.Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. Global Web Site της Sony: http://www.sony.net/

Συνημμένα αρχεία

Έγγραφο Word