Ακολουθήστε το Sony Hellas

Student Διαγωνισμός και Διαγωνισμός Νέων 2020 - Ανακοινώθηκαν οι τελικοί υποψήφιοι και οι αποδέκτες επιχορηγήσεων

Δελτίο τύπου   •   Μάρ 10, 2020 12:00 EET

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοινώνει σήμερα τους τελικούς υποψήφιους φωτογράφους του Student Διαγωνισμού, καθώς και νέες πληροφορίες σχετικά με τα φωτογραφικά έργα των αποδεκτών επιχορηγήσεων της Sony για τον Student Διαγωνισμό 2019. Περιλαμβάνονται, επίσης,περισσότερες πληροφορίες για τους φωτογράφους που έχουν επιλεγεί ως τελικοί υποψήφιοι στον Διαγωνισμό Νέων. Τα έργα των φοιτητών, των νέων και των αποδεκτών επιχορηγήσεων της Sony για τον Student Διαγωνισμό, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards 2020 στο Somerset House τον Απρίλιο.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ STUDENT ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η λίστα των τελικών υποψηφίων του Student Διαγωνισμού περιλαμβάνει συλλογές έργων δέκα φοιτητών από κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο. Οι φοιτητές κλήθηκαν να υποβάλουν μια συλλογή από πέντε έως δέκα φωτογραφίες που ανταποκρίνονταν σε δύο διαφορετικές θεματικές. Και οι δέκα φωτογράφοι που επιλέχθηκαν από τη λίστα έχουν κερδίσει φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony για να τους βοηθήσει στην ολοκλήρωση του έργου τους, με τον νικητή του βραβείου «Φωτογράφος της χρονιάς»στον Διαγωνισμό Student να λαμβάνει φωτογραφικό εξοπλισμό Sony αξίας 30.000 ευρώ για το εκπαιδευτικό του ίδρυμα.

Η πρώτη θεματική «Invisible Lines» είχε ως ζητούμενοοι μαθητές να ασχοληθούν με ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν να «σπάσουν» αόρατους φραγμούς και φυσικούς, κοινωνικούς ή πνευματικούς κανόνες. Στο έργο του«The Name of My City is Dustand Smoke and Life» ο Reyad Abedin (Bangladesh, Counter Foto - A Center for Visual Arts)παρουσιάζει φωτογραφίες από την πατρίδα του Dhaka, στην οποία η ταχεία ανάπτυξη των υποδομών και η υπέρβαση τωνορίων μεταξύ φύσης και ανθρώπινης δράσης είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία του περιβάλλοντος, εντός και γύρω από την πόλη. Στο έργο της «The Truth is in The Soil»,η Ιωάννα Σακελλαράκη (Ελλάδα, Royal College of Art) βρέθηκε κοντά σε παραδοσιακές κοινότητες, σε «μοιρολογίστρες», γυναίκες, δηλαδή, επαγγελματίεςστο πένθος και το μοιρολόι, που κατοικούν στη χερσόνησο της Μάνης στην Ελλάδα. Με αφορμή την προσωπική θλίψη και απώλεια, οι εικόνες της Ι. Σακελλαράκη παρουσιάζουν σιλουέτες των γυναικών αυτών, να προβάλλονται μπροστά από αφηρημένα σκηνικά, για να αναδείξουν τη σχέση που έχουμε με τον θάνατο και την αποδοχή του.

Η δεύτερη θεματική, «Sustainability Now», προκαλούσε τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα σύνολο έργων που να συνδέεται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Στα σημαντικότερα έργα περιλαμβάνονται το «Guardians» του Fangbin Chen (Κίνα, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Qilu), στο οποίο ο δημιουργός καταγράφει τις προσπάθειες της τοπικής κοινότητας στην οποία και ανήκει, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Με αναφορές στην κατανάλωση άγριων ζώων ως πιθανή πηγή της επιδημίας, μέσα από τις φωτογραφίες του ο Chen παροτρύνει τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τη σχέση τους με τον φυσικό κόσμο. Στο «Roots of Cause», η Arantza Sánchez Reyes (Mexico, LCI Monterrey)παρουσιάζει τις προσπάθειες των κατοίκων του Μοντερέι του Μεξικού, γνωστή ως μία από τις πιο μολυσμένες πόλεις της Λατινικής Αμερικής, να επιτύχουν μια νέα ισορροπία με τη φύση ακολουθώντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Άλλοι φοιτητές που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι οι: MicaeladelSolAngulo (Περού, Centro de la Imagen), Robin Ansart (Γαλλία, Ecole Nationale Supérieure Louis Lumière), Amy Davis (Νότια Αφρική, City Varsity Κέηπ Τάουν), AshleyTofa (Νέα Ζηλανδία, Πανεπιστήμιο του Όκλαντ), Tobia Faverio (Ιταλία, Nuova Accademia di Belle Arti) και Chip Skingley (Ηνωμένο Βασίλειο, Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας - Μπρίστολ).

Η τελική λίστα των υποψηφίων φέτος έχει επιλεγεί από τον Tim Clark, επιμελητή, συγγραφέα και αρχισυντάκτη του «1000 Words».

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ SONYSTUDENT 2019

Κατόπιν επιλογής από τους τελικούς υποψηφίους του Student Διαγωνισμού των βραβείων Sony World Photography Awards 2019, οι τελικοί παραλήπτες των Sony επιχορηγήσεων για τον Διαγωνισμό Student είναι οι :Joel Davies (Ηνωμένο Βασίλειο), Sam Delaware (ΗΠΑ) και Tobias Kobborg Kristensen (Δανία). Κάθε φωτογράφος έλαβε 3.500 δολάρια (USD), καθώς, επίσης, του ζητήθηκε να χρησιμοποιήσει τις κάμερες Sony για την παραγωγή ενός έργου εμπνευσμένου από τη θεματική «Changing Cities»,ένα ταξίδι στις «πράσινες» πρωτοβουλίες διάφορων πόλεων.

Τα έργα που θα προκύψουν θα παρουσιαστούν στην έκθεση Sony World Photography Awards 2020 και θα περιλαμβάνουν:

Το έργο «We Reap What We Sow»από τον Joel Davies το οποίο παρουσιάζει το έργο της Φάρμας Freightliners, μια φιλανθρωπική οργάνωση που λειτουργεί στον δήμο του Islington στο Λονδίνο - την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φωτογραφίες του Davies καταγράφουν τους εθελοντές και τους επισκέπτες για τους οποίους η φάρμα λειτουργεί ως απαραίτητος χώρος πρασίνου και κοινοτικής στήριξης. Το έργο«Cellular Culture» του Sam Delaware που περιλαμβάνει την πρωτοποριακή έρευνα που πραγματοποιείται από την JUST Inc., μια εταιρεία παραγωγής τροφίμων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και επιθυμεί να στραφεί σε εργαστηριακά αναπτυγμένα κρέατα για να μετριάσει τις επιπτώσεις που προκαλούν οι ανθρώπινες κοινότητες στους φυσικούς πόρους της γης. Το έργο«Green Copenhagen»από τον Tobias Kobborg Kristensen, το οποίο παρουσιάζει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των ιθυνόντων και των κατοίκων της πόλης, με στόχο η Κοπεγχάγη να γίνειη πρώτη πρωτεύουσα απαλλαγμένη από άνθρακα έως το 2025.

ΤΕΛΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΕΩΝ

Φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας έδωσε νέα μορφή στον Διαγωνισμό Νέων 2020, ο οποίος είχε ως στόχο να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε νέους φωτογράφους και είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 50% αύξηση των συμμετοχών. Από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2019, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να υποβάλουν έως τρεις φωτογραφίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε μήνα. Τα θέματα περιλάμβαναν «Τοπία», «Ταξίδια», «Πορτραίτα» και «Φωτογραφία Δρόμου». Κάθε μήνα ανακοινωνόταν ένας νέος νικητής για τις κατηγορίες και συμπεριλαμβανόταν στους τελικούς υποψήφιους για το βραβείο «Φωτογράφος της Χρονιάς 2020» για τον Διαγωνισμό Νέων.

Η λίστα τελικών υποψηφίων του Διαγωνισμού Νέων για το 2020 περιλαμβάνει:

Τη φωτογραφία του Jason Chen (USA, 17 χρονών, κατηγορία «Landscape», Ιούνιος 2019) που απεικονίζει μια μαγευτική σκηνή του ποταμού και του καταρράκτη, γνωστή ως το «Grand Canyon του Yellowstone». Μέσα από την φωτογραφία της, η Dita Suci Putri Rahmawati (Ινδονησία, 18 ετών, κατηγορία «Περιβάλλον», Ιούλιος 2019) στοχεύει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις μολυσμένες και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης στην TPST Piyungan στο Bantul Regency της Yogyakarta. Τον Bruce Bai (Ηπειρωτική Κίνα, 17 χρονών, κατηγορία «Nature & Wildlife», Αύγουστος 2019) ο οποίος παρουσιάζει μια ασπρόμαυρη εικόνα της λείας επιφάνειας της γαλήνιας λίμνης Qinghai στην Κίνα. Τη φωτογραφία του Ram Kaushalyan (India, 17 χρονών, κατηγορία «Travel», Σεπτέμβριος 2019) που απεικονίζει το πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας που προετοιμάζεται για το Φεστιβάλ Maha Shivaratri στο Kaveripattinam, μια ετήσια γιορτή προς τιμήν του Λόρδου Shiva. Για το πορτραίτο της, η Kolton Almany (ΗΠΑ, 16 χρονών, κατηγορία «Portraiture», Οκτώβριος 2019) αποφάσισε να φωτογραφίσει το μοντέλο της σε μια βιβλιοθήκη αναπαριστώντας έτσι τα διάφορα «κεφάλαια» και τις ιστορίες στις ζωές των ανθρώπων. Τον Hsien-PangHsieh (Περιφέρεια της Ταϊβάν, 19 ετών, κατηγορία «Street Photography», Νοέμβριος 2019) ο οποίος χρησιμοποιεί την φωτογραφία ενός άντρα που φαινομενικά περπατά βιαστικά αλλά στην πραγματικότητα στέκεται ακίνητος, σχολιάζοντας τον γρήγορο ρυθμό ζωής και ενθαρρύνοντας τον κόσμο να επιβραδύνει πότε-πότε. Την ασπρόμαυρη φωτογραφία υψηλής αντίθεσης του Liam Moynihan (USA, 17 χρονών, κατηγορία «OpenCall», Δεκέμβριος 2019) που παρουσιάζει τα σκοτεινά περιγράμματα τριών παιδιών που παίζουν «roofball» σε μια θερινή κατασκήνωση, στο Worton, του Maryland.

Για τον φετινό Διαγωνισμό Νέων, πρόεδρος είναι η Gisela Kayser, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Freundeskreis Willy-Brandt-Haus e.V., στο Βερολίνο. Παράλληλα, με την παγκόσμια έκθεσή της πλάι στους κορυφαίους φωτογράφους της εποχής, η νικήτρια θα λάβει μια σειρά προϊόντων από τον ψηφιακό εξοπλισμό της Sony για να αναπτύξει επιπλέον το όραμά της.

ΛΙΣΤΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 2020 ΤΟΥ STUDENTΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Reyad Abedin, Μπαγκλαντές Counter Foto – A Center for Visual Art
Robin Ansart, Γαλλία Ecole Nationale Supérieure Louis-Lumière
Micaela Del Sol Angulo, Περού
Centro de la Imagen
Fangbin Chen, Ηπειρωτική Κίνα Qilu University of Technology
Amy Davis, Νότια Αφρική City Varsity Cape Town
Tobia Faverio, Ιταλία NABA Nuova Accademia di Belle Arti
Ιωάννα Σακελλαράκη, Ελλάδα Royal College of Art UK
Arantza Sánchez Reyes, Mεξικό LCI Monterrey
ChipSkingley, Ηνωμένο Βασίλειο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αγγλίας
AshleyTofa Νέα Ζηλανδία Πανεπιστήμιο του Οκλαντ.
ΤΕΛΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΕΩΝ 2020
ΤΟΠΙΟ: Jason Chen, ΗΠΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Dita Suci Putri Rahmawati, Ινδονησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ:BruceBai, Ηπειρωτική Κίνα
ΤΑΞΙΔΙΑ: Ram Kaushalyan, Ινδία
ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ: Kolton Almany, ΗΠΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΡΟΜΟΥ:Hsien-PangHsieh, Ταιβάν
OPEN CALL: Liam Moynihan, ΗΠΑ

Σημειώσεις για τους συντάκτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του διεθνούς φωτογραφικού κλάδου. Για 13η χρονιά, φέτος, και χωρίς κόστος συμμετοχής, τα Βραβεία αποτελούν την παγκόσμια φωνή της φωτογραφίας και εμβαθύνουν στην σύγχρονη φωτογραφία. Τόσο για τους ήδη αναγνωρισμένους, όσο και για τους ανερχόμενους καλλιτέχνες, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες προβολής παγκοσμίως. Επιπροσθέτως, τα Βραβεία αναγνωρίζουν τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κλάδου στον κόσμο, μέσω της αναγνώρισης για την Εξαιρετική Προσφορά στη Φωτογραφία, την οποία έχουν λάβει στο παρελθόν, ανάμεσα σε άλλους, οι Martin Parr, William Eggleston και Nadav Kander. Τα Βραβεία παρουσιάζουν τα έργα των νικητών και των φωτογράφων που έχουν επιλεγεί σε μια ετήσια έκθεση στο Somerset House του Λονδίνου. Για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων, επισκεφθείτε τη διεύθυνση worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ SONY

Προωθώντας τη δέσμευση της Sony να υποστηρίξει σύγχρονους φωτογράφους και να συμβάλει στη συνεχή ανάπτυξη της φωτογραφικής κουλτούρας παγκοσμίως, το πρόγραμμα επιχορηγήσεων τηε Sony ξεκίνησε το 2016 και διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας. Παρέχει στους νικητές και υποψήφιους φωτογράφους των Sony World Photography Awards επιπλέον ευκαιρίες για να καλλιεργήσουν και να δημιουργήσουν μια συνεχή/ σταθερή σχέση με τη Sony μετά τα βραβεία. Οι αποδέκτες επιλέγονται από τη Sony από τους Διαγωνισμούς Επαγγελματικών και Φοιτητικών Βραβείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι μια διεθνής πλατφόρμα για πρωτοβουλίες σχετικά με τη φωτογραφία. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες, σκοπεύοντας να ανεβάσει το επίπεδο συζήτησης γύρω από τη φωτογραφία, επιβραβεύοντας την καλύτερη απεικόνιση και τους καλύτερους φωτογράφους του πλανήτη. Είμαστε περήφανοι που χτίζουμε διαρκείς σχέσεις τόσο με επιμέρους φωτογράφους όσο και με τους κορυφαίους εταίρους του κλάδου σε όλο τον κόσμο. Φιλοξενούμε ένα ετήσιο χαρτοφυλάκιο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: Sony World Photography Awards, τον μεγαλύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό παγκοσμίως, και PHOTOFAIRS, διεθνείς συναντήσεις τέχνης αφιερωμένες στη φωτογραφία Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.worldphoto.org. Ακολουθείστε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας στο Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) , το LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Μπορείτε να ακολουθήσετε τα hashtags: #sonyworldphotographyawards #swpa.

Η SONY IMAGING ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΛΥΣΕΙΣ INC.είναι θυγατρική και ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη Sony Corporation. Έχει στην ευθύνη της επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν σε προϊόντα και λύσεις σχετικές με την εικόνα, όπως κάμερες για καταναλωτές, λύσεις για τον ραδιοτηλεοπτικό κλάδο και άλλου επαγγελματικούς κλάδους, όπως ο ιατρικός.

IMAGE CREDITS

© Chip Skingley, Ηνωμένο Βασίλειο, Τελικός υποψήφιος Student Διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2020

© Sam Delaware, Ηνωμένες Πολιτείες, Αποδέκτης Επιχορήγησης για τον Επαγγελματικό Διαγωνισμό, Sony World Photography Awards 2020

© William Moynihan, ΗνωμένεςΠολιτείες, Νικητής του Διαγωνισμού Νέων, στην κατηγορία «Open call», Sony World Photography Awards 2020

© Jason Chen, Ηνωμένες Πολιτείες, Νικητής του Διαγωνισμού Νέων, στην κατηγορία «Τοπίο», Sony World Photography Awards 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ:Έκθεση Sony World Photography Awards 2020

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Somerset House, Λονδίνο, WC2R 1LA

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 17 Απριλίου-4 Μαΐου του 2020

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ.-9μ.μ./ Σάββατο- Κυριακή 10π.μ.-8μ.μ.

Εισιτήρια: Διαθέσιμα για αγορά στις 5 Μαρτίου, 2020 (£9-14).

Δείτε περισσότερα στο worldphoto.org/exhibition

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μια εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας που διαθέτει αξιόπιστη και θεμελιώδη τεχνολογία. Από υπηρεσίες gaming και δικτύου έως μουσική, κινηματογράφο, ηλεκτρονικά, semiconductors και οικονομικές υπηρεσίες - σκοπός της Sony είναι να δημιουργήσει ένα κόσμο συναισθημάτων, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.sony.net/