Ακολουθήστε το Sony Hellas

Το νέο Xperia 1 II, το smartphone-ναυαρχίδα της Sony, κατασκευάστηκε για να προσφέρει ταχύτητα, ενώ είναι το πρώτο παγκοσμίως με ανάλυση 20fps AF/AE και 5G συνδεσιμότητα για μια πιο ολοκληρωμένη και δημιουργική εμπειρία ψυχαγωγίας.

Δελτίο τύπου   •   Φεβ 26, 2020 12:00 EET

  • Τριπλή κάμερα που ενσωματώνει τις κορυφαίες τεχνολογίες της Sony σειράς Alpha της Sony, οπτικά στοιχεία ZEISS που έχουν βαθμονομηθεί ειδικά για το Xperia με 3D iToF 
  • Η κορυφαία τεχνολογία αυτόματης εστίασης της κάμερας προσφέρει δυνατότητα συνεχόμενων λήψεων 20 fpsμε AF/AE3 60 φορές το δευτερόλεπτο[1] και Real-time Eye AF4 για ανθρώπους και ζώα[2]
  • Η λειτουργία Cinematography Pro «powered by CineAlta» μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή πολλαπλών καρέ και προσφέρει περισσότερες χειροκίνητες επιλογές, όπως αυτόματη εστίαση αφής και προσαρμοσμένη ισορροπία λευκού, για να βελτιώσει τις κινηματογραφικές σας εμπειρίες λήψεις
  • Η 21:9 Cinema Wide 6.5” 4K HDR OLED oθόνη[3] προσφέρει πρωτοποριακή ακρίβεια χρώματος με την λειτουργία Creator «powered by CineAlta»
  • Παρακολουθήστε ταινίες με ήχο Dolby Atmos®, διαμορφωμένο σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainmentγια μια πολυδιάστατη εμπειρία surround ήχου
  • Ποιότητα ήχου όπως πραγματικά προοριζόταν από τους δημιουργούς της, διαμορφωμένη σε συνεργασία με τη Sony Music Entertainment, με μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία και νέα λειτουργία 360 Reality Audio[4] με μοναδική αποκωδικοποίηση για καλύτερη ποιότητα ήχου
  • Επόμενης γενιάς 5G συνδεσιμότητα και πλατφόρμα κινητού τηλεφώνου Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G, με μπαταρία 4000mAh υψηλής αντοχής με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για βέλτιστη ταχύτητα και απόδοση

Η Sony ενίσχυσε περαιτέρω τη σειρά Xperia παρουσιάζοντας το πρώτο κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα πλοήγησης 5G. Το Xperia 1 II είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει ταχύτητα, για να σας βοηθά να δημιουργείτε και να απολαμβάνετε περιεχόμενο απεριόριστα, ενσωματώνοντας κορυφαίες τεχνολογίες της αγοράς από όλο το φάσμα τεχνολογιών της Sony, όπως:

  • -20 fps2 burst shooting με AF/AE3 60 φορές το δευτερόλεπτο4 από τους εναλλασσόμενους φακούς της σειράς Alphaτης Sony.
  • -Λειτουργία «Creator» και εγγραφής βίντεο Cinematography Pro «powered by CineAlta» από το τμήμα επαγγελματικών λύσεων της Sony
  • -X1™ για κινητά, που βασίζεται στην τεχνολογία των τηλεοράσεων BRAVIA®

«Η Sonyείναι μοναδικά τοποθετημένη στην εποχή του 5G, διαθέτοντας ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που το υποστηρίζουν», δήλωσε ο Mitsuya Kishida, Πρόεδρος της Sony Mobile Communications. «Τα Xperia που υποστηρίζουν 5G συνδεσιμότητα, μεταφέρουν την κινητή σας εμπειρία στο επόμενο επίπεδο.»

Απαθανατίστε τη στιγμή με υψηλής ταχύτητας λήψεις

Σχεδιασμένο με την κορυφαία τεχνολογία AF της σειράς Alpha™ της Sony, η πρόσφατα ανεπτυγμένη κάμερα τριπλού φακού υποστηρίζει προηγμένες τεχνολογίες λήψεων που συνδυάζονται με εξαιρετικά οπτικά στοιχεία ZEISS, βαθμονομημένα ειδικά για το Xperia 1 II και ZEISST* Coating, συμβάλλοντας στην εξαιρετική απόδοση και αντίθεση μειώνοντας τις αντανακλάσεις.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για τις κάμερες εναλλασσόμενων φακών Alpha™, το μοντέλο Xperia 1 IIπροσφέρει συνεχή AFλειτουργία με AF/AE3 60 φορές το δευτερόλεπτο4.

Αυτό επιτρέπει την πρώτη1 παρακολούθησηAF/AE3 στον κόσμο για πολύ γρήγορες λήψεις με μέγιστη ταχύτητα 20 fps2, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη φωτογράφιση κινούμενων αντικειμένων, όπως τα παιδιά ή τα ζώα5 και τα γρήγορα αθλήματα. Εστιάστε και ακολουθήστε το θέμα σας με μεγάλη ακρίβεια και καταγράψτε εκείνη την κρίσιμη στιγμή που δεν θέλετε να χάσετε.

Επιπλέον, η λειτουργία «Real-time Eye AF4», η οποία «κλειδώνει» την εστίαση στο μάτι του υποκειμένου για εντυπωσιακές λήψεις πορτραίτου, είναι πλέον διαθέσιμη τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα.

Η γρήγορη εστίαση του Xperia 1 II λειτουργεί επίσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, προσφέροντας ποιοτικές εικόνες σε δύσκολες συνθήκες λήψης, χάρη στο συνδυασμό τεσσάρων τεχνολογιών: τον αισθητήρα[5] «Dual photo diode», το σύστημα αυτόματης εστίασης που καλύπτει σχεδόν το 70% του αισθητήρα, τον αισθητήρα[6] 3D iToF και τον καινούργιο μεγάλου μεγέθους 1/1,7’’ Exmor RS™ αισθητήραγια κινητά, που κάνει αυτό το μοντέλο 1,5 φορά πιο «ευαίσθητο» από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα την ταχύτερη και πιο ακριβή αυτόματη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η κάμερα τριπλού φακού προσφέρει φανταστική ευελιξία με τρία εστιακά μήκη: 16χιλ / 24χιλ / 70χιλ. Το νέο Photography Pro, μια τεχνολογία από την σειρά Alpha, προσφέρει παρόμοιο περιβάλλον χρήστη (UI – User Interface), με αυτό που είναι ήδη γνωστό στους φωτογράφους που χρησιμοποιούν Alpha φωτογραφικές μηχανές, με χειροκίνητο έλεγχο ISO, ταχύτητα κλείστρου και άλλα.

Η λειτουργία Imaging Edge για κινητά συνδέει το Xperia 1 II με τις φωτογραφικές μηχανές[7]της σειράς Alpha της Sony, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε το κινητό ως χειριστήριο, για να ελέγχετε την σύνθεση της εικόνας, την εστίαση και το ISO, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων. Αυτό επιτρέπει επίσης στον χρήστη να μεταφέρει φωτογραφίες που έχει τραβήξει από την Alpha στο Xperia 1 II για να επεξεργαστεί τα χρώματα και τις αποχρώσεις με επαγγελματική ακρίβεια.

Το Cinematography Pro «powered by CineAlta» υποστηρίζει πλέον 2K 120fps[8]HDR κινηματογραφικής λήψης[9] υψηλής ταχύτητας καρέ και Cinematic 21:9 4KHDR σε 24/25/30/60fps, βελτιώνοντας την εμπειρία κατά την διάρκεια των κινηματογραφικών σας λήψεων. Το Touch AF, Metered Manual , Level metre προσφέρουν περισσότερες χειροκίνητες ρυθμίσεις για τον καθορισμό της έκθεσης και της ισορροπίας λευκού, ενώ η μοναδική τεχνολογία Intelligent wind filter από τη Sony μειώνει την παρεμβολή του θορύβου και του ανέμου για καθαρή εγγραφή ήχου.

«Έξυπνο» και δυναμικό

Το Xperia 1 II τροφοδοτείται από μια μπαταρία 4.000mAh υψηλής αντοχής με γρήγορη φόρτιση που φτάνει έως και 50% σε μόλις 30 λεπτά[10], ενώ διαθέτει επίσης γρήγορη ασύρματη φόρτιση Qi για γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας εν κινήσει. Η Sony συνεχίζει να αναπτύσσει τεχνολογίες μπαταρίας με σκοπό να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής τους και να διατηρήσει την μπαταρία λειτουργική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας “Battery Care” που τροφοδοτείται από AI τεχνολογίες και προσαρμόζεται στην προσωπική σας ρουτίνα.

«Βυθιστείτε» στη Διασκέδαση

Είτε ακούτε μουσική είτε παρακολουθείτε ταινίες, το Xperia 1 IIείναι σχεδιασμένο για να σας προσφέρει μια άψογη εμπειρία ψυχαγωγίας. Η τεχνολογία «Motion blur reduction» είναι ισοδύναμη με αυτή μιας οθόνης 90Hz μειώνοντας την καθυστέρηση της εικόνας για πιο καθαρή ποιότητα, ενώ με τον ήχο Dolby Atmos® που έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment, το αποτέλεσμα είναι μια πολυδιάστατη εμπειρία ήχου surround.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας τόσο στις συσκευές ήχου όσο και τη μουσική ψυχαγωγία, το Xperia 1 II έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια πραγματικά αυθεντική εμπειρία ακρόασης με τον ήχο να έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με τη Sony Music Entertainment.

Η ηχητική εμπειρία περνάει σε άλλο επίπεδο με το πρώτο[11] smartphone στον κόσμο που διαθέτει «360 Reality Audio» αποκωδικοποιητή που βελτιστοποιεί την ποιότητα ήχου όταν ακούτε μουσική μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας μουσικής και ψυχαγωγίας, TIDAL[12]. Μπορείτε να απολαύσετε υψηλής ποιότητας μουσική μέσω των μπροστινών στερεοφωνικών ηχείων ή σε συνδυασμό με ενσύρματα ακουστικά με υποδοχή 3,5χιλ ή ασύρματα ακουστικά. Ο σωστός συντονισμός ήχου, μειώνει τις ηχητικές παρεμβολές στον ανεπαίσθητο βαθμό των 20dB – δηλαδή περισσότερο από 90% πιο χαμηλά από USB-C σύνδεση ακουστικών.

Εκτός από ήχο High-Resolution και High- Resolution Wireless Audio16, το Xperia 1 II παρουσιάζει τη νέα λειτουργία DSEE Ultimate. Αυτή η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να βελτιώνει αυτόματα τη συχνότητα του ήχου και το ρυθμό των bit σε πραγματικό χρόνο, «φέρνοντας» κάθε μουσικό κομμάτι πιο κοντά σε υψηλής ανάλυσης ήχο. Λειτουργεί με ενσύρματα ή ασύρματα ακουστικά, για streaming μουσικής ή μουσική που βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη στο κινητό σας.

Gaming εν κινήσει

Απολαύστε απεριόριστες στιγμές παιχνιδιών δράσης σε οθόνη 21:9™. Το Xperia 1 II υποστηρίζει άμεση σύνδεση με το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK®4[13]του PlayStation για να κάνει το gaming εν κινήσει πιο ρεαλιστικό και διασκεδαστικό, ενώ είναι πλέον συμβατό με το Call of Duty®: Mobile από την Activision. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε την βελτιστοποιημένη Call of Duty®: Mobile gaming εμπειρία μέσω της συσκευής, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Sony με το Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Η λειτουργία «Game Enhancer», ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Xperia 1 για να ενισχύσει την εμπειρία παιχνιδιών σε κινητά, έχει βελτιωθεί με επιπλέον λειτουργικότητα στο Xperia 1 II. Τώρα υποστηρίζει το «Competition Set» που διατηρεί την εφαρμογή gaming στην οθόνη και μετατρέπει το Xperia σε συσκευή που εστιάζει πρωτίστως στο gaming, κατάλληλη ακόμη και για ανταγωνιστικά E-Sports. Επιπλέον, διαθέτει βελτιωμένο χρόνο απόκρισης αφής στην οθόνη σε σύγκριση με το Xperia 1, προσφέροντας την απόλυτη gaming εμπειρία στο κινητό.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το 5G

Κατασκευασμένο για να προσφέρει ταχύτητα, το Xperia 1 IIυποστηρίζει 5Gκαι δημιουργήθηκε με κύριο γνώμονα την επαγγελματική ροή εργασίας. Επωφελούμενο από την υποστήριξη δικτύου Sub-6 GHz, το Xperia 1 II προσφέρει πρόσβαση σε περιεχόμενο ασύγκριτης, υψηλής ποιότητας.

Η πλατφόρμα Qualcomm® Snapdragon™ 865 5Gγια κινητά και το σύστημα Snapdragon Modem-RFX55 5G σάς δίνουν τη δυνατότητα να παίζετε, να καταγράφετε, να κάνετε παράλληλες εργασίες και να συνδέεστε όπως ποτέ στο παρελθόν, με εκπληκτικές ταχύτητες multi-gigabit 5G, αλλά και βελτιωμένη απόδοση με 25% ταχύτερη μονάδα CPU και GPU από το προηγούμενο μοντέλο.

Το Xperia 1 II διαθέτει IP65/68 πιστοποίηση ανθεκτικότητας[14]στο νερό και Corning® Gorilla® Glass 6 και στις δύο πλευρές, καθιστώντας το τόσο αδιάβλητο, όσο και όμορφα σχεδιασμένο.

Το Xperia 1 II θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τα τέλη της άνοιξης του 2020[15] σε μαύρο και μωβ χρώμα, με AndroidTM 10.

Αξεσουάρ

Για να δώσετε έξτρα κομψότητα στο Xperia 1 IIσας, μπορείτε να αποκτήσετε μία από τις αντίστοιχες θήκες που κυκλοφορούν[16]. Η θήκη Xperia 1 IIStyle Cover View όχι μόνο προστατεύει το κινητό σας από την καθημερινή φθορά, αλλά σας επιτρέπει να βλέπετε την οθόνη – την ώρα, την ημερομηνία, τις ειδοποιήσεις και τη μπαταρία - ακόμη και όταν είναι κλειστό. Παράλληλα, η θήκη Xperia 1 IIStyle Cover with Stand, είναι λεπτή και έχει ενσωματωμένη βάση που σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε άνετα την οθόνη, να παρακολουθήσετε ταινίες και να παίζετε παιχνίδια. Οι δύο αυτές θήκες είναι διαθέσιμες σε μαύρο και μωβ χρώμα για να ταιριάζουν απόλυτα με τα χρώματα του Xperia 1 IIπου κυκλοφορούν.

Τα "SONY" και "Xperia" είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της Sony Corporation. Όλα τα υπόλοιπα εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους.

Το "PlayStation" είναι σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα της Sony Interactive Entertainment Inc.

Το "DUALSHOCK" είναι σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα της Sony Interactive Entertainment Inc.

Το Android είναι εμπορικό σήμα της Google Inc.

Τα Qualcomm και Snapdragon είναι εμπορικά σήματα της Qualcomm Incorporated, καταχωρημένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Το Snapdragon Elite Gaming είναι εμπορικό σήμα της Qualcomm Incorporated. Τα Qualcomm Snapdragon και Qualcomm Snapdragon Elite Gaming είναι προϊόντα της Qualcomm Technologies, Inc. και /ή των θυγατρικών της.

Το Dolby, το Dolby Atmos και το double-D symbol ανήκουν στα καταχωρημένα και μη καταχωρημένα εμπορικά σήματα των Dolby Laboratories, Inc. στις Ηνωμένες Πολιτείες ή /και σε άλλες χώρες.

© 2020 Activision Publishing, Inc. Το ACTIVISION και το Call of Duty είναι εμπορικά σήματα της Activision Publishing, Inc. Η Tencent είναι εμπορικό σήμα της Tencent Games Co., Ltd

© 1998 - 2020 Tencent. All Rights Reserved.

Η Tencent καιTencent Games είναι εμπορικάσήματα της Tencent Holding Limited.

[1]Αποτελεσματική σε ευέλικτο φακό 2mm. Αυτή η λειτουργία μπορεί να ληφθεί με το "Photography Pro". Ισχύει όταν η ταχύτητα κλείστρου είναι 1/60 δευτερόλεπτο ή γρηγορότερη. Ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον λήψης.

[2]Η ακριβής εστίαση μπορεί να μην επιτευχθεί με ορισμένα αντικείμενα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και δεν λειτουργεί με όλα τα είδη των ζώων

[3]Οι αναλογίες οθόνης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη μορφοποίηση περιεχομένου.

[4]Η λειτουργία 360 Reality Audio απαιτεί συνδρομή σε συμβατή ηλεκτρονική υπηρεσία μουσικής και ενδέχεται να ισχύουν όροι, προϋποθέσεις, λογαριασμοί και αμοιβές τρίτων.

[5]Dual Photo Diodeείναι διαθέσιμη για τις φωτογραφικές μηχανές 16χιλ. και 24χιλ.

[6]Έως 5m απόσταση. Ο αισθητήρας 3D iToFγια βίντεο λειτουργεί για 70χιλ

[7]Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Sony για να δείτε τη λίστα με τις συμβατές κάμερες.

[8]Ισχύουν χρονικοί περιορισμοί στο χρόνο μαγνητοσκόπησης. Ποιότητα αναπαραγωγής που υπόκειται στις δυνατότητες της πλατφόρμας και της οθόνης και συσκευής

[9]Το βίντεο κλιπ που έχει τραβηχτεί σε ρυθμό υψηλής ταχύτητας 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο θα καταγράφεται και θα αναπαράγεται αργά. Το εφέ αργής κίνησης ποικίλλει ανάλογα με το ρυθμό FPS του έργου, όπως x2 x4 x4.8 x5.

[10]Φορτίζει έως 50% σε 30 λεπτά (χρησιμοποιώντας φορτιστή 21W USB PD, το εξάρτημα πωλείται ξεχωριστά)

[11]Το Xperia 1 II διαθέτει συσκευή αποκωδικοποιητή 360 Audio Audio. Η αποκωδικοποίηση υλικού λειτουργεί με το TIDAL. Μπορούν να ισχύουν όροι, προϋποθέσεις, λογαριασμοί και αμοιβές τρίτων. Η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την αγορά. Έχει πιστοποιηθεί από την Υπηρεσία SpecTRAX της Strategy Analytics ενάντια στις τρέχουσες προδιαγραφές ήχου για πάνω από 16.000 smartphones. Ισχύει από τις 23 Φεβρουαρίου 2020.

† 360 Reality Audio απαιτεί συνδρομή σε συμβατή ηλεκτρονική υπηρεσία μουσικής και ενδέχεται να ισχύουν όροι, προϋποθέσεις, λογαριασμοί και αμοιβές τρίτων.

†† Η τεχνολογία 360 Reality Audio αποκωδικοποίησης υλικού ακουστικών λειτουργεί με το TIDAL. Ενδέχεται να ισχύουν όροι, προϋποθέσεις, λογαριασμοί και αμοιβές τρίτων. Η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά.

[12]Μπορεί να ισχύουν όροι, προϋποθέσεις, λογαριασμοί και αμοιβές τρίτων. Η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά.

[13]Το DUALSHOCK®4 και η βάση XD πωλούνται ξεχωριστά. Η συμβατότητα με παιχνίδια ίσως διαφέρει.

[14]Το XPERIA 1 II είναι αδιάβροχο και προστατεύεται από τη σκόνη, οπότε μην ανησυχείτε αν σας «πιάσει» βροχή ή θέλετε να το ξεπλύνετε κάτω από τη βρύση, να θυμάστε όμως ότι όλες οι θύρες και τα προσαρτημένα καλύμματα πρέπει να είναι καλά κλεισμένα. Δεν πρέπει να βυθίζετε εντελώς τη συσκευή στο νερό, ή να εκτεθεί σε θαλασσινό/αλμυρό νερό, χλωριωμένο νερό ή υγρά όπως ποτά. Η κακοποίηση και η ακατάλληλη χρήση της συσκευής ακυρώνει την εγγύηση. Η συσκευή έχει δοκιμαστεί σύμφωνα με το πρότυπο Ingress Protection Rating IP65 / 68. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη διεύθυνση https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/. Σημειώστε ότι το XPERIA 1 II διαθέτει θύρα USB χωρίς καπάκι για σύνδεση και φόρτιση. Η θύρα USB πρέπει να είναι εντελώς στεγνή πριν τη φόρτιση.

[15]Η ημερομηνία κυκλοφορίας και η διαθεσιμότητα θα διαφοροποιηθεί αναλόγως τη χώρα.

[16]Η ημερομηνία κυκλοφορίας και η διαθεσιμότητα θα διαφοροποιηθεί αναλόγως τη χώρα.

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μια εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας που διαθέτει αξιόπιστη και θεμελιώδη τεχνολογία. Από υπηρεσίες gaming και δικτύου έως μουσική, κινηματογράφο, ηλεκτρονικά, semiconductors και οικονομικές υπηρεσίες - σκοπός της Sony είναι να δημιουργήσει ένα κόσμο συναισθημάτων, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.sony.net/