Ακολουθήστε το Sony Hellas

Τρεις Έλληνες φωτογράφοι συγκαταλέγονται στη λίστα των φιναλίστ του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, παγκοσμίως, των Sony World Photography Awards 2016

Δελτίο τύπου   •   Φεβ 23, 2016 15:39 EET

Τρεις Έλληνες φωτογράφοι συγκαταλέγονται στη λίστα των φιναλίστ του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, παγκοσμίως, των Sony World Photography Awards 2016

 • Οι συμμετοχές από την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 80% από το 2015
 • Αριθμός ρεκόρ συμμετοχών – 230.103 φωτογραφίες. Σημειώθηκε αύξηση 33% από το 2015
 • Συμμετοχές από 186 χώρες – οι περισσότερες στην ιστορία των βραβείων
 • Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα ανακοινωθούν στις 21 Απριλίου
 • Μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες για δημοσίευση στην τοποθεσία press.worldphoto.org

Τρεις Έλληνες φωτογράφοι συγκαταλέγονται στη λίστα των φιναλίστ των Sony World Photography Awards, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, που ανακοινώθηκε σήμερα – δυο φωτογράφοι στην Κατηγορία Επαγγελματιών, που κρίνονται για μια σειρά φωτογραφιών τους, και ένας στον Ανοικτό Διαγωνισμό, ο οποίος θα κριθεί για μία και μοναδική φωτογραφία.

Οι φιναλίστ φωτογράφοι, που επιλέχθηκαν από ένα πάνελ εξειδικευμένων κριτών (μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα εδώ), είναι οι:

 • Άγγελος Τζωρτζίνης, Κατηγορία Επαγγελματιών, Υποκατηγορία Επικαιρότητα
 • Κωνσταντίνος Ξενούλης, Κατηγορία Επαγγελματιών, Υποκατηγορία Ενσταντανέ
 • Νίκος Κοντοσταυλάκης, Ανοικτός διαγωνισμός, Υποκατηγορίες Φύση & Άγρια ζωή, και Ταξίδια

Οι συμμετοχές στα βραβεία από την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 80% από το2015. Οι φιναλίστ φωτογράφοι επελέγησαν μέσα από 230.103 συμμετοχές, έναν αριθμό ρεκόρ, τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στα εννιά χρόνια της ιστορίας των βραβείων, ο οποίος ανέβηκε κατά 33% από το 2015, και προέρχονται από 186 χώρες. Ο συνολικός αριθμός συμμετοχών στα Sony World Photography Awards, από την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν το 2007, έχει πλέον ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο φωτογραφίες, ισχυροποιώντας τη θέση των βραβείων, ως έναν από τους πιο αξιοσέβαστους και σημαντικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο.


Όλοι οι φιναλίστ φωτογράφοι ανταγωνίζονται τώρα για να κερδίσουν στην κατηγορία τους, καθώς και τον τίτλο Επαγγελματίας Φωτογράφος της χρονιάς και Φωτογράφος της χρονιάς του Ανοικτού Διαγωνισμού, ενώ θα πάρουν ένα μέρος από το χρηματικό έπαθλο των $30.000. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο γκαλά της τελετής στο Λονδίνο, στις 21 Απριλίου.


Επιπλέον, οι φιναλίστ φωτογράφοι θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης των Sony World Photography Awards 2016, τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά και να συμπεριλαμβάνονται στον τόμο Sony World Photography Awards, έκδοση 2016. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί, επίσης, η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση φωτογραφιών του καλλιτεχνικού ντουέτου φωτογράφων καλών τεχνών, RongRong & inri, αποδεκτών του βραβείου Outstanding Contribution to Photography.


Άγγελος Τζωρτζίνης: «
InsearchoftheEuropeanDream» (Σε αναζήτηση του Ευρωπαϊκού ονείρου)

Ο freelance φωτογράφος Άγγελος Τζωρτζίνης, με έδρα του την Αθήνα, έχει επικεντρώσει τα τελευταία πέντε χρόνια τη δουλειά του στην κλιμακούμενη προσφυγική κρίση. Ταξιδεύει στα νησιά και καταγράφει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες, που καταφτάνουν εκεί με την ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος στην Ευρώπη. Στη συγκλονιστική σειρά φωτογραφιών του, με τίτλο «In search of the European Dream» ο Άγγελος Τζωρτζίνηςμάς δίνει μια ιδέα, με βάναυση ειλικρίνεια, της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.


Κωνσταντίνος Ξενούλης
: «GipsyLifeScenesinaperiodofabsolutepoverty» (Σκηνές από τη ζωή των Τσιγγάνων σε μια περίοδο απόλυτης ένδειας)

Ο Κωνσταντίνος Ξενούλης είναι φιναλίστ στην Κατηγορία Επαγγελματιών, υποκατηγορία Ενσταντανέ. Με μια εύστοχη σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Gipsy Life Scenes in a period of absolute poverty» στρέφει την προσοχή μας σε μια ομάδα που ζει στην κοινωνική απομόνωση.

Νίκος Κοντοσταυλάκης: «Icelandic Horses» (Ισλανδικά άλογα)και «Vesturhorn Iceland» (Vesturhorn Ισλανδία)

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης, γεννημένος το 1983, με έδρα του τη Ζάκυνθο, εργάζεται ως freelance φωτογράφος και εξειδικεύεται σε φωτογραφίες φύσης και τοπίων. Οι φωτογραφίες του Νίκου Κοντοσταυλάκη είναι γεμάτες, ονειρικές και ιδιαίτερα αναλυτικές. Παρόλο που πολλές από τις φωτογραφίες του τις έβγαλε σε ταξίδια του σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν αποσκοπεί να αναπαραστήσει την πραγματικότητα ή συγκεκριμένους τόπους. Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης είναι φιναλίστ με δυο εκπληκτικές φωτογραφίες με σκηνές από τη φύση, την «Icelandic Horses» (Κατηγορίες Φύση & Άγρια Ζωή) και την «Vesturhorn Iceland» (Κατηγορία Ταξίδια), και οι δυο τραβήχτηκαν στην Ισλανδία, έναν από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του Νίκου.


Τα Sony World Photography Awards επιβραβεύουν και αναγνωρίζουν τις καλύτερες σύγχρονες φωτογραφίες από την περασμένη χρονιά. Προσελκύουν φωτογράφους όλων των δυνατοτήτων και περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες: την Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοικτό Διαγωνισμό, την Κατηγορία Νέων και το Διαγωνισμό Student. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία στο www.worldphoto.org


Ο Scott Gray, CEO του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και διοργανωτής των βραβείων, αναφερόμενος σε όλους τους φωτογράφους που προκρίθηκαν, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι με τις επιλογές των κριτών μας φέτος. Παρά την αύξηση στον αριθμό των φωτογράφων και των φωτογραφιών, που πέρασαν από την κριτική επιτροπή, φέτος, πάνω από όλα, παρατηρήσαμε την αύξηση έντονων συναισθηματικά εικόνων στις κατηγορίες των ντοκιμαντέρ κοινωνικών θεμάτων, καθώς και στην κατηγορία τέχνης και εννοιολογικής σύλληψης. Είναι υπέροχο που υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλομορφία».

 • Οι φωτογραφίες της λίστας των φιναλίστ είναι διαθέσιμες για λήψη στην τοποθεσία press.worldphoto.org
 • Εάν χρησιμοποιείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιήστε το #SWPA και κάντε tag το @WorldPhotoOrg


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ


Υπεβλήθησαν συνολικά 230.103 φωτογραφίες στα Sony World Photography Awards 2016: 127.098 για την Κατηγορία Επαγγελματιών, 95.541 για τον Ανοιχτό διαγωνισμό και 7.464 για την Κατηγορία Νέων

 • Στα Sony World Photography Awards 2015 υπεβλήθησαν 173.444 φωτογραφίες
 • Ο συνολικός αριθμός συμμετοχών, από την αρχή τους, έφτασε στις 1.097.012

Επικείμενες ανακοινώσεις των Sony World Photography Awards

 • 29 Μαρτίου – Θα ανακοινωθούν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων
 • 21 Απριλίου – Θα ανακοινωθούν οι Φωτογράφοι της Χρονιάς στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό, στην κατηγορία Student και στην Κατηγορία Νέων καθώς και οι νικητές στην Κατηγορία Επαγγελματιών

Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι το σπίτι της φωτογραφίας, εκεί όπου τιμάται η φωτογραφία και αναγνωρίζεται η τέχνη του φωτογράφου. Συνεργάζεται με επαγγελματίες, ερασιτέχνες και σπουδαστές φωτογραφίας, δημιουργώντας μια παγκόσμια πλατφόρμα στη βιομηχανία της φωτογραφίας, ανεβάζοντας το επίπεδο των συζητήσεων γύρω από το θέμα, αλλά και προσφέροντας γνώσεις και αναγνώριση για αυτήν τη μορφή τέχνης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες και δημόσιες εκδηλώσεις ανά έτος, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Sony World Photography Awards, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας, παγκοσμίως, μαζί με την έκθεση, το πρόγραμμα World Photography Student Focus Programme, που εμπνέει και συνεργάζεται με την επόμενη γενιά φωτογράφων, το Photo Shanghai, η κυριότερη εκδήλωση Art Fair στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, η οποία επικεντρώνεται στη φωτογραφία και το Photo San Francisco, η καινούργια διεθνής εκδήλωση art fair για τη σύγχρονη φωτογραφία στην Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική τοποθεσία www.worldphoto.org


Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών.Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. Global Web Site της Sony: http://www.sony.net/

Συνημμένα αρχεία

Έγγραφο Word