Ακολουθήστε το Sony Hellas

XAV-AX8050D και XAV-1500: Ταξιδέψτε έξυπνα και με ασφάλεια με τους νέους δέκτες πολυμέσων αυτοκινήτου της Sony

Δελτίο τύπου   •   Σεπ 05, 2019 12:00 EEST

  • XAV-AX8050D με μεγάλη οθόνη 8,95 ιντσών και εγκατάσταση 1 DIN, ρυθμιζόμενη βάση με 3 σημεία στήριξης και την πιο πρόσφατη λειτουργία συνδεσιμότητας με smartphone μαζί με τον δέκτη ραδιοφώνου DAB
  • XAV-1500 με WebLinkCast για mirroring των smartphone σε μια αντι-θαμβωτική οθόνη αφής 6,2"[1]

Η Sony παρουσιάζει σήμερα τους δέκτες πολυμέσων αυτοκινήτου XAV-AX8050D και XAV-1500, οι οποίοι συνδυάζουν μερικές από τις πιο εξελιγμένες και εκπληκτικές οθόνες μέχρι τώρα. Ο νέος ήχος και τα χαρακτηριστικά διευρυμένης χρηστικότητας βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης με τρόπο έξυπνο και ασφαλή για χρήση στον δρόμο.

Η ευκρινής και γρήγορα ανταποκρινόμενη αντι-θαμβωτική οθόνη αφής του XAV-AX8050D

Με το νέο δέκτη πολυμέσων αυτοκινήτου, η αναζήτηση οδηγιών σε χάρτες ή η εναλλαγή μουσικής δεν θα σας αποσπά πλέον από τη διαδρομή σας. Απολαύστε τη μεγάλη αντι-θαμβωτική οθόνη αφής 8,95 ιντσών που φέρουν τα XAV-AX8050D.

Ο δέκτης XAV-AX8050D διαθέτει μια μοναδική, σταθερή και ρυθμιζόμενη βάση οθόνης 3 σημείων στήριξης, με ευέλικτη εγκατάσταση ύψους και βάθους και προσαρμογή κλίσης, που ταιριάζει στις ανάγκες του δικού σας οχήματος και των προτιμήσεων του οδηγού[2]. Η άνετη και η εύκολη λειτουργία συμβαδίζουν με το νέο δέκτη πολυμέσων αυτοκινήτου της Sony, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούνται οι περισπασμοί.

Η ασφάλεια και ο καινοτόμος σχεδιασμός είναι κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος. Ο ιδανικός συνδυασμός της εύκολης και απαλής αφής κατά τη χρήση και η βελτιωμένη δυνατότητα ορατότητας της οθόνης, με μια ματιά, είναι χαρακτηριστικά πολύ σημαντικά για τις στιγμές που είστε εν κινήσει.

Ενισχυμένη συνδεσιμότητα smartphone

Το Apple CarPlay στον XAV-AX8050D συγχρονίζει απρόσκοπτα το iPhone με την οθόνη ή τα χειριστήρια του αυτοκινήτου. Παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να έχουν πρόσβαση στη μουσική, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, να λαμβάνουν βελτιστοποιημένες οδηγίες κατευθύνσεως για την αποφυγή της κίνησης και άλλα, ενώ ο οδηγός παραμένει επικεντρωμένος στο δρόμο. Το Apple CarPlay υποστηρίζει πλέον εφαρμογές πλοήγησης και άλλων κατασκευαστών, ώστε να παρέχονται ακόμη περισσότερες επιλογές για να φτάσετε στον προορισμό σας[3].

  • Σχεδιασμένο με γνώμονα την ασφάλεια και την ευκολία, το Android Auto™ στον XAV-AX8050D είναι ο απλούστερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα smartphoneσε συνδυασμό με την οθόνη του αυτοκινήτου. Με το Google Assistant στο Android Auto, οι οδηγοί μπορούν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, συνδεδεμένοι, απολαμβάνοντας την αγαπημένη τους μουσική, κρατώντας, παρόλα αυτά, τα μάτια τους στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, ενώ χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να ολοκληρώσουν τις καθημερινές τους εργασίες[4].
  • WebLink™ Cast - Το WebLink είναι μια πλατφόρμα εφαρμογών, ειδικά σχεδιασμένη για χρήση σε αυτοκίνητα. Χρησιμοποιώντας τη σύνδεση της συσκευής Android ή iOS, πλέον παρέχεται η δυνατότητα να αντικατοπτρίζεται η οθόνη του smartphone σας στην οθόνη του XAV-AX8050D για αξιόπιστη και γρήγορη ενημέρωση και ψυχαγωγία οποτεδήποτε στο δρόμο (διαθέσιμη με ενημέρωση υλικολογισμικού)[5].

Ρύθμισε τον δικό σου ήχο

  • Ο δέκτης XAV-AX8050D διαθέτει επίσης ποιοτική βελτιστοποίηση ήχου που επιτρέπει στους οδηγούς να εφαρμόζουν τις δικές τους ρυθμίσεις για να δημιουργήσουν ένα ηχητικό πεδίο ιδανικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και να βελτιστοποιήσουν την οδηγική τους εμπειρία.
  • Το DSO (Dynamic Stage Organizer) δημιουργεί έναν ζωντανό και αληθοφανή ήχο σαν να υπάρχουν πραγματικά ηχεία στο ταμπλό. Η λειτουργία EXTRA BASS™ παρακάμπτει τον θόρυβο του κινητήρα και αναπαράγει έναν καθαρό, δυνατό ήχο σε οποιοδήποτε επίπεδο έντασης, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε λεπτές αλλά και αναβαθμισμένες ρυθμίσεις ανάλογα με τη διάθεση σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις[6].

Ο δέκτης XAV-X8050D είναι, επίσης, συμβατός με το αρχείο ήχου FLAC. Το FLAC συμπιέζει τη μουσική χωρίς απώλεια ποιότητας. Ο δέκτης πολυμέσων XAV-X8050D μπορεί να αναπαράγει αρχεία FLAC με βάθος έως και 24 bit και συχνότητα δειγματοληψίας στα 48kHz[7].

Εκτός από αυτό, το μοντέλο XAV-X8050D διαθέτει 3 προεξοχές υψηλής τάσης. Το σήμα 5 volt προσφέρει καθαρότερο ήχο με λιγότερη παραμόρφωση όταν η μονάδα κεφαλής είναι συνδεδεμένη με ενισχυτή ισχύος για μελλοντική επεκτασιμότητα ακουστικών.

Χαρακτηριστικά στα καλύτερα τους

Με την μοναδική λειτουργία γρήγορης αφύπνισης (quickwakeup) στον XAV-X8050D, είστε έτοιμοι να ξεχυθείτε στο δρόμο αμέσως μετά την εκκίνηση του αυτοκινήτου[8].

Αν έχετε οπίσθια κάμερα στο όχημά σας, μπορείτε να την δείτε μέσω της οθόνης, μαζί με προσαρμόσιμες οδηγίες που θα βοηθήσουν να κινηθείτε όπισθεν με ασφάλεια.

XAV-1500 – επανάσταση στη εμπειρία οδήγησης

Μεταφέρετε εύκολα την οθόνη του smartphone σας στον XAV-1500 με τη λειτουργία WebLink™ Cast και συνδεθείτε μέσω Bluetooth για κλήσεις ανοιχτής ακρόασης και ασύρματη ροή ήχου (streaming).

Η οθόνη 6,2" διαθέτει ευαίσθητη λειτουργία αφής και βελτιωμένη ορατότητα λόγω της οθόνης αφής με αντι-θαμβωτική προστασία, εγκατάσταση που προσφέρει εξοικονόμηση χώρου και εργονομικό σχεδιασμό για ένα κομψό εσωτερικό σαλόνι αυτοκινήτου.

Βάλτε μπάσο στο ταξίδι σας με το EXTRA BASS™, το οποίο παράγει καθαρό, πανίσχυρο ήχο σε οποιοδήποτε επίπεδο έντασης. Μαζί με τη βελτιστοποίηση του ήχου, όπως το DSO (Dynamic Stage Organizer), τον ισοσταθμιστή 10 ζωνών καθώς και τη συμβατότητα ήχου FLAC, μπορείτε να απολαύσετε ισχυρό και ποιοτικό ήχο όπου κι αν βρίσκεστε.

Ανακαλύψτε τη λειτουργία αφύπνισης (wake-up), έτοιμη για ενεργοποίηση, αμέσως μετά την εκκίνηση της μηχανής. Επιπλέον, το XAV-1500 παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής οπίσθιας κάμερας με προσαρμόσιμες οδηγίες που σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε όπισθεν με ασφάλεια και ευκολία.

Τα μοντέλα XAV-AX8050D και XAV-1500 θα είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προιόντα, επισκεφθείτε: https://www.sony.gr/electronics/dektes-kai-syskeves-anaparagwgis-aftokinitou/xav-ax1500

https://www.sony.gr/electronics/dektes-kai-syskeves-anaparagwgis-aftokinitou/xav-ax8050d

Για περισσότερα νέα από την εταιρεία, επισκεφθείτε: http://presscentre.sony.eu/

[1]Το Weblink είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα της Abalta Technologies, Inc. στις Η.Π.Α. και εμπορικό σήμα σε άλλες χώρες. Η συμβατότητα εφαρμογών ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή. Για τα απαιτούμενα συστήματα λειτουργιών smartphone, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.albatech.com/weblinkfaq.

[2]Κατά την εγκατάσταση, εξασφαλίστε πρόσβαση στον αρχικό εξοπλισμό του οχήματος και βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δεν εμποδίζει το οπτικό πεδίο του οδηγού.

[3]Τα Apple, iPad, iPhone, iPod και iPod touch είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc., καταχωρημένα στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες. Το AppleCarPlayείναι εμπορικό σήμα της AppleInc.

[4]Το Google και το Android Auto είναι εμπορικά σήματα της Google LCC.

[5]Το WebLink ™ για το XAV-AX8050D θα είναι διαθέσιμο με την επικείμενη αναβάθμιση υλικολογισμικού. Για λεπτομέρειες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.sony.net/SonyInfo/Support/.

[6]Το EXTRA BASS είναι εμπορικό σήμα της Sony Corporation.

[7]Αποκωδικοποιημένες ιδιότητες αρχείου. Αναπαραγωγή μέσω γραμμικής μετατροπής PCM σε 24 bit / 44,1 kHz.

[8]Κάτω από 6,5 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος μετράται περίπου μέχρι να εμφανιστεί η ειδοποίηση ασφαλείας.

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μια εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας που διαθέτει αξιόπιστη και θεμελιώδη τεχνολογία. Από υπηρεσίες gaming και δικτύου έως μουσική, κινηματογράφο, ηλεκτρονικά, semiconductors και οικονομικές υπηρεσίες - σκοπός της Sony είναι να δημιουργήσει ένα κόσμο συναισθημάτων, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.sony.net/