Ακολουθήστε το Sony Hellas

Ζωντανέψτε τα βινύλιά σας με το νέο κορυφαίο πικάπ της Sony

Δελτίο τύπου   •   Ιαν 07, 2016 13:01 EET

Ασυμβίβαστα χαρακτηριστικά για μια εξαιρετική εμπειρία ήχου υψηλής ανάλυσης στο σπίτι ή στο δρόμο

  • Πικάπ για λάτρεις της υψηλής απόδοσης ήχου με ήχο υψηλής ανάλυσης και δυνατότητα εγγραφής σε σκληρό δίσκο (ripping) για κορυφαία μουσική, όσο είστε εκτός
  • Ποιότητα ήχου που ξεχωρίζει μέσω της βελτιωμένης ρύθμισης ήχου και των πρόσφατα ανεπτυγμένων βραχίονα και βάσης
  • Νέο και απίστευτα εύχρηστο λογισμικό για εγγραφή και επεξεργασία εγγραφών από δίσκους βινυλίου

Το ενδιαφέρον για δίσκους βινυλίου έχει αναζωπυρωθεί παγκοσμίως. Η Sony παρουσίασε σήμερα ένα νέο κορυφαίο πικάπ, που προσφέρει στους κατόχους βινυλίων τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους κομμάτια σε εξαιρετική ποιότητα, ακόμα και όταν βρίσκονται στο δρόμο[i]. Για πρώτη φορά στον κόσμο, το PS-HX500 της Sony σάς δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε τη συλλογή των δίσκων βινυλίου σας σε ψηφιακά αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης (σε ποιότητα αντίστοιχη με DSD), ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τον μοναδικό τους ήχο, όπου κι αν βρίσκεστε.

Λεπτομέρειες ήχου υψηλής ποιότητας

Φτιάχτηκε για λάτρεις της μουσικής. Κάθε μέρος του PS-HX500 δημιουργήθηκε για να αποδίδει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου και να φέρεται στους δίσκους βινυλίου σας με το σεβασμό που τους αξίζει. Από τον πρόσφατα ανεπτυγμένο βραχίονα, μέχρι το πλατό σε μεταλλικό χρώμα και τη βάση, κάθε μέρος του πικάπ σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αποδίδει τα μέγιστα.

Ο ευθύς βραχίονας, που σχεδιάστηκε με την άκρη της ακίδας να βρίσκεται στον κεντρικό άξονα του βραχίονα, διασφαλίζει μια άριστη στερεοφωνική ισορροπία. Διαθέτει ένα κέλυφος σφαιρικής κεφαλής που μειώνει την αντήχηση και προσφέρει αναπαραγωγή καθαρού ήχου. Στο βραχίονα έχει προστεθεί μια συσκευή anti-skating, μαζί με ένα σύστημα cueing. Υπάρχει, επίσης, ένα κινούμενο μαγνητικό φυσίγγιο με εύκολα προσαρμόσιμη tracking force και ισορροπία.

Το PS-HX500 διαθέτει πλατό αλουμινίου σε μεταλλικό χρώμα και μηχανισμό δύο ταχυτήτων με ιμάντα, ακουστική βάση 30χλστ. υψηλής πυκνότητας, έναν πρόσφατα σχεδιασμένο ελαστικό τάπητα 5 χλστ. και τέσσερα πόδια μόνωσης. Χάρη στην πολυετή εμπειρία της Sony, ακολουθήθηκε μια κλασική προσέγγιση στο σχεδιασμό του πικάπ, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό μουσικόφιλο.

Ακούστε τα βινύλιά σας στο δρόμο

Οι λάτρεις των δίσκων βινυλίου συχνά καταλήγουν σε κατώτερα ψηφιακά αρχεία των αναλογικών τους εγγραφών, ώστε να τις ακούνε εν κινήσει. Το PS-HX500 με τονυψηλής ποιότητας native μετατροπέαDSD, που διαθέτει, σας δίνει την επιλογή να αντιγράψετε τα αγαπημένα σας αναλογικά κομμάτια σε έναν υπολογιστή ως ψηφιακό αρχείο, σε ποιότητα που φτάνει τον ήχο υψηλής ανάλυσης. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε την αγαπημένη σας μουσική από τη συλλογή δίσκων σας και να την αναπαράγετε σε έναν συμβατό υπολογιστή, σε μια κινητή συσκευή, σε μια φορητή συσκευή μουσικής αναπαραγωγής ή ακόμα και στο αυτοκίνητό σας. Το πικάπ διαθέτει, επίσης, έναν ενσωματωμένο προενισχυτή phono, που επιτρέπει την άμεση σύνδεση με έναν εξωτερικό ενισχυτή για αναπαραγωγή ήχου υψηλής πιστότητας.

Το PS-HX500 είναι το πρώτο πικάπ στον κόσμο, που υποστηρίζει Double-rate και Single-rate DSD (5,6MHz/1bit, 2,8MHz/1bit), ένα ισχυρό φορμά ήχου που αναπαράγει τη μουσική σας με ακρίβεια και φυσική μουσικότητα. Επιπλέον, με τη διαδικασία μετατροπής AD μπορείτε να επιλέξετε ποιότητα αρχείου από WAV μέχρι ήχο υψηλής ανάλυσης, με υψηλότερο bit rate και υψηλότερες συχνότητες δειγματοληψίας, μέσω του Double-rate DSD. Μπορείτε, λοιπόν, όχι μόνο να απολαμβάνετε τους δίσκους σας όπου πάτε, αλλά να τους απολαμβάνετε και σε ανώτερη ποιότητα.

Λογισμικό για εύκολη εγγραφή και επεξεργασία

Με το λογισμικό εφαρμογής υπολογιστή για το PS-HX500, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε ένα δίσκο βινυλίου σε αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης στον υπολογιστή σας και να τα επεξεργαστείτε στο post-production.

Εσείς κατεβάστε τη συμβατή εφαρμογή λογισμικού και συνδέστε τον υπολογιστή με το πικάπ σας, η διαδικασία εγγραφής είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να επεξεργαστείτε κομμάτια, να τους δώσετε τίτλο, να τα κόψετε ή να τα συνδυάσετε, μπορείτε να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί με τη μουσική σας.

Το PS-HX500 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Απρίλιο του 2016. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις προδιαγραφές του προϊόντος εδώ.

- Τέλος -

[i] Με οποιαδήποτε συσκευή συμβατή με ήχο υψηλής ανάλυσης

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών.Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. Global Web Site της Sony: http://www.sony.net/

Συνημμένα αρχεία

Έγγραφο Word